Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Uli i Krzysztofa Krzewuszka Poznań

Gość Gosc_gość

Recommended Posts

Gość Gosc_gość

Dzięki wszystkim za gratulki :p

Co do zamiany żony na kotka to hm.... wchodził by w to także motor, na którego żona nie pozwala ( na razie) :lol: :lol: :lol:

Oczywiście, że żartuję :wink:

ale kwestię motoru tak łatwo nie odpuszczę, bo będzie duży garaż i będzie gdzie go stawiać - jakiś cruiser ( nie ścigacz) by się przydał 8)

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość

Wylewki się pielęgnują same :oops:

Żadnych wytycznych nie dostałem od KierBuda, ani tez od firmy od wylewek.

Domek ma pozamykane okna i nie ma w nim przeciągów - panuje tam niezła wilgoć.

Nie mam za bardzo czasu w tej chwili na cokolwiek, przynajmniej do czasu aż mama z Anią wrócą ze szpitala, ale to zaraz święta i raczej się nic nie będzie dziać na budowie. :roll:

Robię teraz za mamę, za tatę i za gospodynię domową :roll:

Dobrze, że dziadki przyjeżdżają na święta i zostaną dłużej :wink:

No może mi w końcu studnie wykończą i będę mógł zadzwonić do instalatorów, żeby mi przywieźli i podłączyli hydrofor.

No i dzisiaj z rana zdążyłem zajechać do firmy i obgadać temat bramy garażowej - mają przysłać ofertę i będę zamawiał.

W każdym razie ludzie od ocieplenia poddasza i wykończeniówki dogadani, wchodzą z końcem kwietnia/początkiem maja.

Coś w między czasie będzie trzeba też wymyślić w domu co by można jeszcze zrobić.

Gratuluje bycia podwójnym Tatusiem!!!!

Dom już prawie stoi, drzewka lada chwila będą... brakuje tylko synka... :D

Co do wieku to u mnie między maluchami jest rok różnicy. Jak byłam pod koniec ciąży z synem to córeczka stawiała pierwsze kroki i stawała się coraz bardziej samodzielna. Dobrze, że zdecydowaliśmy się na drugie jak mała była jeszcze dzieckiem leżącym, bo później to już się nie chce znów w pieluchach siedzieć. A dzięki małej różnicy chowają się jak bliźnięta 8)

A co do motoru to źle rozegrałeś tą kwestie. Mój był cwańszy i udawał, że nie bardzo mu się chce mieszkać w domu i niby tylko możliwość posiadania motoru go przekonuje. Nim zakończyliśmy formalności związane z zakupem ziemi miał już skończony kurs pod pretekstem, że szybciej z Wawy na budowę będzie skoczyć przeciskając się w korkach.

Co do zdjęć rodzinki to Cię jak najbardziej popieram.

Dziennik masz super i już do dłuższego czasu w niego ślepię i się doszkalam.

Pozdrawiam serdecznie

Gość Gosc_gość
Gratuluje bycia podwójnym Tatusiem!!!!

Dom już prawie stoi, drzewka lada chwila będą... brakuje tylko synka... :D

Co do wieku to u mnie między maluchami jest rok różnicy. Jak byłam pod koniec ciąży z synem to córeczka stawiała pierwsze kroki i stawała się coraz bardziej samodzielna. Dobrze, że zdecydowaliśmy się na drugie jak mała była jeszcze dzieckiem leżącym, bo później to już się nie chce znów w pieluchach siedzieć. A dzięki małej różnicy chowają się jak bliźnięta 8)

A co do motoru to źle rozegrałeś tą kwestie. Mój był cwańszy i udawał, że nie bardzo mu się chce mieszkać w domu i niby tylko możliwość posiadania motoru go przekonuje. Nim zakończyliśmy formalności związane z zakupem ziemi miał już skończony kurs pod pretekstem, że szybciej z Wawy na budowę będzie skoczyć przeciskając się w korkach.

Co do zdjęć rodzinki to Cię jak najbardziej popieram.

Dziennik masz super i już do dłuższego czasu w niego ślepię i się doszkalam.

Pozdrawiam serdecznie

Witam serdecznie :D

Dzięki za gratulki,

Kolejnej dzidzi to już nie będzie - żona już się nie da namówić - chociaż jak to się mówi: nigdy nie mów nigdy :wink:

W kwestii różnicy wieku, to 6 lat uważam, że też jest ok.

Starsza Ola stanie się przez to bardziej odpowiedzialna i będzie się młodszą siostrzyczką opiekować i pomagać mamusi przy Ani. Tak przynajmniej mówi :D

W kwestii motoru i korków to u nas nie ma problemu z dojazdem, ani do pracy (kawałek autostradki), ani też na budowę ( tylko 1600m) - także ten sposób by nie przeszedł :-?

Gość Gosc_gość
To Twoja starsza córcia jest w wieku mojego synka - 2003 jak rozumiem?

Jakie decyzje w związku z reforma podjeliście? Idzie do pierwszej klasy czy zostaje w zerówce?

Tak dokładnie, Ola urodziła się 06.02.2003, a Ania 06.04.2009 czyli 6 lat i 2 miesiące różnicy.

Ola oczywiście zostaje w zerówce, nie będziemy jej na siłę wypychać do szkoły, bo wiadomo szkoły nie są na to przygotowane.

Na szczęście też Ola chodzi do fajnego przedszkola i od września dla zerówki specjalnie zmienią program, żeby dzieci które zostają w zerówce się nie nudziły. :roll: :wink:

To tak jak mój, tyle, że u nas bardziej skomplikowana sytuacja, bo córka idzie w przyszłym roku do przedszkola, w związku z tym zmieniamy synkowi przedszkole na przyszły rok, po to, by Matylda poszła juz do docelowego (nie możemy ich wozic do dwóch różnych na dwóch koncach miasta), eh - zawikłane to :roll:

Gość Gosc_gość
Co do podbitki to nie mam zdania, bo sama mam nadbitkę, ale nowa wersja ogrodzenia wygląda bardzo ładnie :D Wesołej reszty Świąt! Jak dzidzia, w domku?

Hmmm, a czym się różni podbitka od nadbitki ? :roll:

Dzidzia ma się OK, w pierwszą noc spała jak malowana najpier 5 godz. potem pobudka amciu amciu i 3 godzinki nyny, ale 2 noc to już było gorzej, pobudka co 2 godzinki :D , ale spoko Tata i Mama dają radę, Ola mało co słyszy bo zamykamy jej drzwi od pokoju :wink:

Zobaczymy jak będzie dzisiaj - na razie robi amciu amciu :D

Co do podbitki to nie mam zdania, bo sama mam nadbitkę, ale nowa wersja ogrodzenia wygląda bardzo ładnie :D Wesołej reszty Świąt! Jak dzidzia, w domku?

Dzidzia ma się OK, w pierwszą noc spała jak malowana najpier 5 godz. potem pobudka amciu amciu i 3 godzinki nyny, ale 2 noc to już było gorzej, pobudka co 2 godzinki :D , ale spoko Tata i Mama dają radę, Ola mało co słyszy bo zamykamy jej drzwi od pokoju :wink:

nadbitka jest nabijana na krokwie od góry i widać wtedy krokwie (z reguły sa wtedy rzeźbione). Podbitka jest od spodu, w poziomie i zakrywa krokwie.

wytrwałości z małą :D

Gość Gosc_gość

nadbitka jest nabijana na krokwie od góry i widać wtedy krokwie (z reguły sa wtedy rzeźbione). Podbitka jest od spodu, w poziomie i zakrywa krokwie.

wytrwałości z małą :D

No to u nas będzie podbitka. :roll:

Z małą dajemy radę, nie mamy wyjścia :lol: :p :wink:

Właśnie znowu się najadła i leży szczęśliwa i fajne minki stroi :D

Gość Gosc_gość
ja Ci mało poradzę bo my zdecydowanie wolimy podbitkę tynkowaną. będzie wykonana z płyt heraklith. tynk ten sam. jeszcze tylko nie zdecydowaliśmy jak ją podziurawić do wentylacji.

Mi wykonawca gadał coś o jakiś ładnych kratkach z dodatkową siatką, żeby nawet owady latające nie właziły, typu osy, szerszenie itp.

Ale precyzyjnie to nie wiem :roll: