Gość Gosc_gość 07.04.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Dzięki wszystkim za gratulki Co do zamiany żony na kotka to hm.... wchodził by w to także motor, na którego żona nie pozwala ( na razie) Oczywiście, że żartuję ale kwestię motoru tak łatwo nie odpuszczę, bo będzie duży garaż i będzie gdzie go stawiać - jakiś cruiser ( nie ścigacz) by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 07.04.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Serdeczne gratulacje dla rodziców i dużo zdrowia dla córki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.04.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 krzysiujak pielęgnujesz wylewki? i co się w ogóle dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.04.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Wylewki się pielęgnują same Żadnych wytycznych nie dostałem od KierBuda, ani tez od firmy od wylewek. Domek ma pozamykane okna i nie ma w nim przeciągów - panuje tam niezła wilgoć. Nie mam za bardzo czasu w tej chwili na cokolwiek, przynajmniej do czasu aż mama z Anią wrócą ze szpitala, ale to zaraz święta i raczej się nic nie będzie dziać na budowie. Robię teraz za mamę, za tatę i za gospodynię domową Dobrze, że dziadki przyjeżdżają na święta i zostaną dłużej No może mi w końcu studnie wykończą i będę mógł zadzwonić do instalatorów, żeby mi przywieźli i podłączyli hydrofor. No i dzisiaj z rana zdążyłem zajechać do firmy i obgadać temat bramy garażowej - mają przysłać ofertę i będę zamawiał. W każdym razie ludzie od ocieplenia poddasza i wykończeniówki dogadani, wchodzą z końcem kwietnia/początkiem maja. Coś w między czasie będzie trzeba też wymyślić w domu co by można jeszcze zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AKISHA 09.04.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Gratuluje bycia podwójnym Tatusiem!!!! Dom już prawie stoi, drzewka lada chwila będą... brakuje tylko synka... Co do wieku to u mnie między maluchami jest rok różnicy. Jak byłam pod koniec ciąży z synem to córeczka stawiała pierwsze kroki i stawała się coraz bardziej samodzielna. Dobrze, że zdecydowaliśmy się na drugie jak mała była jeszcze dzieckiem leżącym, bo później to już się nie chce znów w pieluchach siedzieć. A dzięki małej różnicy chowają się jak bliźnięta A co do motoru to źle rozegrałeś tą kwestie. Mój był cwańszy i udawał, że nie bardzo mu się chce mieszkać w domu i niby tylko możliwość posiadania motoru go przekonuje. Nim zakończyliśmy formalności związane z zakupem ziemi miał już skończony kurs pod pretekstem, że szybciej z Wawy na budowę będzie skoczyć przeciskając się w korkach. Co do zdjęć rodzinki to Cię jak najbardziej popieram. Dziennik masz super i już do dłuższego czasu w niego ślepię i się doszkalam. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 09.04.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Gratuluje bycia podwójnym Tatusiem!!!! Dom już prawie stoi, drzewka lada chwila będą... brakuje tylko synka... Co do wieku to u mnie między maluchami jest rok różnicy. Jak byłam pod koniec ciąży z synem to córeczka stawiała pierwsze kroki i stawała się coraz bardziej samodzielna. Dobrze, że zdecydowaliśmy się na drugie jak mała była jeszcze dzieckiem leżącym, bo później to już się nie chce znów w pieluchach siedzieć. A dzięki małej różnicy chowają się jak bliźnięta A co do motoru to źle rozegrałeś tą kwestie. Mój był cwańszy i udawał, że nie bardzo mu się chce mieszkać w domu i niby tylko możliwość posiadania motoru go przekonuje. Nim zakończyliśmy formalności związane z zakupem ziemi miał już skończony kurs pod pretekstem, że szybciej z Wawy na budowę będzie skoczyć przeciskając się w korkach. Co do zdjęć rodzinki to Cię jak najbardziej popieram. Dziennik masz super i już do dłuższego czasu w niego ślepię i się doszkalam. Pozdrawiam serdecznie Witam serdecznie Dzięki za gratulki, Kolejnej dzidzi to już nie będzie - żona już się nie da namówić - chociaż jak to się mówi: nigdy nie mów nigdy W kwestii różnicy wieku, to 6 lat uważam, że też jest ok. Starsza Ola stanie się przez to bardziej odpowiedzialna i będzie się młodszą siostrzyczką opiekować i pomagać mamusi przy Ani. Tak przynajmniej mówi W kwestii motoru i korków to u nas nie ma problemu z dojazdem, ani do pracy (kawałek autostradki), ani też na budowę ( tylko 1600m) - także ten sposób by nie przeszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 09.04.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 To Twoja starsza córcia jest w wieku mojego synka - 2003 jak rozumiem?Jakie decyzje w związku z reforma podjeliście? Idzie do pierwszej klasy czy zostaje w zerówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 09.04.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 To Twoja starsza córcia jest w wieku mojego synka - 2003 jak rozumiem? Jakie decyzje w związku z reforma podjeliście? Idzie do pierwszej klasy czy zostaje w zerówce? Tak dokładnie, Ola urodziła się 06.02.2003, a Ania 06.04.2009 czyli 6 lat i 2 miesiące różnicy. Ola oczywiście zostaje w zerówce, nie będziemy jej na siłę wypychać do szkoły, bo wiadomo szkoły nie są na to przygotowane. Na szczęście też Ola chodzi do fajnego przedszkola i od września dla zerówki specjalnie zmienią program, żeby dzieci które zostają w zerówce się nie nudziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 09.04.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 To tak jak mój, tyle, że u nas bardziej skomplikowana sytuacja, bo córka idzie w przyszłym roku do przedszkola, w związku z tym zmieniamy synkowi przedszkole na przyszły rok, po to, by Matylda poszła juz do docelowego (nie możemy ich wozic do dwóch różnych na dwóch koncach miasta), eh - zawikłane to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 09.04.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Och to ja też przyłączam się i SERDECZNIE GRATULUJĘ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 10.04.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 http://images49.fotosik.pl/101/a238fbff8c30c25e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 10.04.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 http://www.empikfoto.pl/albumy37/394383/804676/previews/24905173_kartki-wielkanocne-80.jpg Moc prezentów od zajączkaco koszyczek trzyma w rączkachWielu wrażeń, mokrej głowyw poniedziałek dyngusowy.Życzę jaja święconegoi wszystkiego najlepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 10.04.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Wesołegohttp://77.252.132.194/guzmania/Mrowino/Inne/kartka_wielkanocna.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.04.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Co do podbitki to nie mam zdania, bo sama mam nadbitkę, ale nowa wersja ogrodzenia wygląda bardzo ładnie Wesołej reszty Świąt! Jak dzidzia, w domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 12.04.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Co do podbitki to nie mam zdania, bo sama mam nadbitkę, ale nowa wersja ogrodzenia wygląda bardzo ładnie Wesołej reszty Świąt! Jak dzidzia, w domku? Hmmm, a czym się różni podbitka od nadbitki ? Dzidzia ma się OK, w pierwszą noc spała jak malowana najpier 5 godz. potem pobudka amciu amciu i 3 godzinki nyny, ale 2 noc to już było gorzej, pobudka co 2 godzinki , ale spoko Tata i Mama dają radę, Ola mało co słyszy bo zamykamy jej drzwi od pokoju Zobaczymy jak będzie dzisiaj - na razie robi amciu amciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 12.04.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Co do podbitki to nie mam zdania, bo sama mam nadbitkę, ale nowa wersja ogrodzenia wygląda bardzo ładnie Wesołej reszty Świąt! Jak dzidzia, w domku? Hmmm, a czym się różni podbitka od nadbitki ? Dzidzia ma się OK, w pierwszą noc spała jak malowana najpier 5 godz. potem pobudka amciu amciu i 3 godzinki nyny, ale 2 noc to już było gorzej, pobudka co 2 godzinki , ale spoko Tata i Mama dają radę, Ola mało co słyszy bo zamykamy jej drzwi od pokoju Zobaczymy jak będzie dzisiaj - na razie robi amciu amciu nadbitka jest nabijana na krokwie od góry i widać wtedy krokwie (z reguły sa wtedy rzeźbione). Podbitka jest od spodu, w poziomie i zakrywa krokwie. wytrwałości z małą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 12.04.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Co do podbitki to nie mam zdania, bo sama mam nadbitkę, ale nowa wersja ogrodzenia wygląda bardzo ładnie Wesołej reszty Świąt! Jak dzidzia, w domku? Hmmm, a czym się różni podbitka od nadbitki ? Dzidzia ma się OK, w pierwszą noc spała jak malowana najpier 5 godz. potem pobudka amciu amciu i 3 godzinki nyny, ale 2 noc to już było gorzej, pobudka co 2 godzinki , ale spoko Tata i Mama dają radę, Ola mało co słyszy bo zamykamy jej drzwi od pokoju Zobaczymy jak będzie dzisiaj - na razie robi amciu amciu nadbitka jest nabijana na krokwie od góry i widać wtedy krokwie (z reguły sa wtedy rzeźbione). Podbitka jest od spodu, w poziomie i zakrywa krokwie. wytrwałości z małą No to u nas będzie podbitka. Z małą dajemy radę, nie mamy wyjścia Właśnie znowu się najadła i leży szczęśliwa i fajne minki stroi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.04.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 ja Ci mało poradzę bo my zdecydowanie wolimy podbitkę tynkowaną. będzie wykonana z płyt heraklith. tynk ten sam. jeszcze tylko nie zdecydowaliśmy jak ją podziurawić do wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 13.04.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 ja Ci mało poradzę bo my zdecydowanie wolimy podbitkę tynkowaną. będzie wykonana z płyt heraklith. tynk ten sam. jeszcze tylko nie zdecydowaliśmy jak ją podziurawić do wentylacji. Mi wykonawca gadał coś o jakiś ładnych kratkach z dodatkową siatką, żeby nawet owady latające nie właziły, typu osy, szerszenie itp. Ale precyzyjnie to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 14.04.2009 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 też o takich kratkach słyszałem - muszą być montowane jak robisz pełne deskowanie i w związku z tym musisz wentylować pod deskami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts