wodzu1 17.04.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 oni podają jaki ma być otwór w ścianie. jak się okazało - gotowej. sam musisz tak wycyrklować żeby udało Ci się jednocześnie zamontowac bramę i docieplić ościeże. ja byłam na tyle mądra żeby zrobić większy otwór na wysokość (jak przyjechał facet na pomiar to było 2,37, z czego się prawie nic nie ostało po wylewkach na ocieplenie). ale już o szerokości nie pomyślałam głównie dlatego że wydawało mi się że od razu przy brzegu lecą prowadnice. no i mam za swoje - teraz każdy centymetr styropianu zabiera mi światło otworu To u mnie będzie podobnie - nie pomyślałem o ociepleniu ościeża Ale nic to zobaczymy po zamontowaniu bramy jak to będzie - nie ma co zbytnio lamentować to temat jest bardziej skomplikowny niż by się wydawalo Byłem wczoraj u przedstwiciela koło Panoramy i w sumie okazuje się że otwór wystarczy zrobić 1-2 cm wiekszy niż podawany w katalogu. wszystko zależy czy wogóle chce sie ocieplać ten kawałek sciany... ja go chyba ocieplę ale na zasadzie żeby nie przemarzalo w tym miejscu czyli pewno 2 -3 cm na strone... tak sobie myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.04.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 napisałeś dokładnie to samo co ja u siebie. ja też planuje 2 cm na strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 17.04.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Dzień Doberek wszystkim Tyż tyle planuję docieplić w tych miejscach. pojawiam się i znikam - kupę roboty z przewagą kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 17.04.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Ile płaciłeś za 1m2 - wylewek oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 17.04.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Ile płaciłeś za 1m2 - wylewek oczywiście Chwila moment, gdzieś to już pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 17.04.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Ile płaciłeś za 1m2 - wylewek oczywiście Hila moment, gdzieś to już pisałem Wpisałem w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 17.04.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Ile płaciłeś za 1m2 - wylewek oczywiście Hila moment, gdzieś to już pisałem Wpisałem w dzienniku dziękuję już doczytałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.04.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Krzysio co dokładnie chcesz wiedzieć i na co Ci to? mój tata produkuje drzwi drewniane więc na pewno ci mogę jakoś pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 19.04.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Krzysio co dokładnie chcesz wiedzieć i na co Ci to? mój tata produkuje drzwi drewniane więc na pewno ci mogę jakoś pomóc Hej Efilko Potrzebne mi to wiedzieć, żeby wybrać dobre drewno na drzwi, żeby dobre okucia były, uszczelki odpowiednio dobre i takie tam - nie znam się na tym i dlatego chciałbym poszerzyć swoją wiedzę, przed zamawianiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 21.04.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Wybrałeś śliczne te drzwi zewnętrzne - nie są przekombinowane - proste i eleganckie; rozumiem, że drewniane ? Gdzie je wypatrzyłeś ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 21.04.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Wybrałeś śliczne te drzwi zewnętrzne - nie są przekombinowane - proste i eleganckie; rozumiem, że drewniane ? Gdzie je wypatrzyłeś ? Pozdrawiam Przybiegłem przywitać No i o to z tymi drzwiami chodzi - proste i eleganckie. Cały dom chcę zrobić w takim stylu, bez zbędnych ozdobników, tylko gdzieniegdzie akcenty podkreślające styl. Drzwi wypatrzyłem na stronach firmy ADPOL http://www.adpol.pl/pl/media.html wybierasz folder drzwiowy i tam jest model 41 Niestety te drzwi w firmie ADPOL słono kosztują, bo miałem w zeszłym roku wycenę na te drzwi za ciut ponad 10tys netto + VAT Ale jutro się do nich przejadę i zagadam jeszcze raz - może obniżyli loty. Na razie mam namierzonych stolarzy pod Rawiczem, którzy mogą mi zrobić takie drzwi pod wzór za 6 tys. - i ta cena jest zdecydowanie korzystniejsza. http://drzwi-lapawa.prv.pl/ Ale wiem, że firma Adpol produkuje bardzo dobre jakościowo towary z tzw. wyższej półki i jutrzejsza wizyta przesądzi o wyborze producenta. Jak zrobią na mnie dobre wrażenie to może się szarpnę W końcu drzwi wejściowe są wizytówką całego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 21.04.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 No - cena niezła ... Ale drzwi faktycznie - widać klasę. Też preferuję styl prostoty. Nie pokażę Tobie jaki dom buduję bo mam projekt indywidualny od A do Z. Jak już założę dziennik - to wkleję (!?) tam rysunki. A co do tych cen i szarpania się na więcęj niż z początku się zakładało to wiem coś o tym Jak na razie co chwilę tak mi właśnie wychodzi - przy czym są odpowiednie argumenty: 1) budujemy dla siebie wymarzony domek, 2) przy całym ogromnym koszcie budowy te kilka stówek (czytaj : lub tys.) w te czy wewte - w końcu budujemy na lata ... 3) nie stać nas na tanie (miernej jakości) produkty bo za 2 lata, spłacając kredyt, nie będzie kasy na naprawy lub wymianę itd.itp. 4) oraz oczywiście - zakochałam się w tej dachówce i muuuuszę ją mieć - w końcu mój dach to jedyna ozdoba mojego domu (na marginesie - moja ukochana dachóweczka - Creaton Domino kolor łupek) I tak oto - już na początku budowy coś mnie się zdaje, że zakładany budżet się trochę "rozjedzie" Pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.04.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 - moja ukochana dachóweczka - Creaton Domino kolor łupek) I tak oto - już na początku budowy coś mnie się zdaje, że zakładany budżet się trochę "rozjedzie" łupek? hm... no jakoś to przeboleję pokaż projekt. uwielbiam oglądać indywidualne. są takie dopasowane do potrzeb mieszkańców i takie... indywidualne P.S. Te 'odpowiednie argumenty' stosowane przy każdym wyborze spowodują że nie będzie człowieka stać na wykończeniówke nawet na lichym poziomie. Trzeba niestety czasem zarzucić tą lekką rękę i pościbolić trochę kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 22.04.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 oraz oczywiście - zakochałam się w tej dachówce i muuuuszę ją mieć - w końcu mój dach to jedyna ozdoba mojego domu (na marginesie - moja ukochana dachóweczka - Creaton Domino kolor łupek) Pozrawiam Własnie sobie uświadomiłem ze chcialbym dokadnie obejrzec sobie ten kolor lupka tylko najlepiej w wersji na Optimie (też Creaton). Wiesz może gdzie mozna to w Poznaniu najlepiej oblukać. Widziałem łupek w angobie (na karpiówce creatona) ale teraz doszła jeszcze angoba szlachetna i cristal i zaczynam mieć dylematy a powoli muszę podejmowac kroki w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 22.04.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 - moja ukochana dachóweczka - Creaton Domino kolor łupek) I tak oto - już na początku budowy coś mnie się zdaje, że zakładany budżet się trochę "rozjedzie" łupek? hm... no jakoś to przeboleję pokaż projekt. uwielbiam oglądać indywidualne. są takie dopasowane do potrzeb mieszkańców i takie... indywidualne P.S. Te 'odpowiednie argumenty' stosowane przy każdym wyborze spowodują że nie będzie człowieka stać na wykończeniówke nawet na lichym poziomie. Trzeba niestety czasem zarzucić tą lekką rękę i pościbolić trochę kasę. ... rozumiem, że znana Ci ona jest (w sensie dachówka) ? - w Twoim dzienniku nie widzę bo zdjęcia są niedostępne. A jeszcze Creaton Piatta też jest niczego sobie z tym że kolor typu łupek jest glazurowany a ja takiego nie chciałam Projekt pokażę jak tylko ogarnę wklejanie zdjęć A co do pohamowania nadmiernego wydawania kasy - to tak jak mówisz, tak jak mówisz . Święta racja .... ale tak ciężko się czasami pochamować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 22.04.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Dzień Doberek Wszystkim Widzę, że pod nieobecność gospodarza się coś tu dzieje - miło, miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 22.04.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Dzień Doberek Wszystkim Widzę, że pod nieobecność gospodarza się coś tu dzieje - miło, miło Dzień dobry, dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 22.04.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 oraz oczywiście - zakochałam się w tej dachówce i muuuuszę ją mieć - w końcu mój dach to jedyna ozdoba mojego domu (na marginesie - moja ukochana dachóweczka - Creaton Domino kolor łupek) Pozrawiam Własnie sobie uświadomiłem ze chcialbym dokadnie obejrzec sobie ten kolor lupka tylko najlepiej w wersji na Optimie (też Creaton). Wiesz może gdzie mozna to w Poznaniu najlepiej oblukać. Widziałem łupek w angobie (na karpiówce creatona) ale teraz doszła jeszcze angoba szlachetna i cristal i zaczynam mieć dylematy a powoli muszę podejmowac kroki w tym kierunku. Sprawdź w Budmarze w Baranowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 22.04.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 I tak oto - już na początku budowy coś mnie się zdaje, że zakładany budżet się trochę "rozjedzie" Pozrawiam U mnie budżet jak na razie jest w ryzach i się specjalnie nie rozjeżdża, ale... To dzięki temu, że od stanu surowego otwartego podziękowałem za współpracę Generalnemu Wykonawcy i jadę systemem gospodarczym, przez to trochę pieniążków zostaje na inne rzeczy. Poza tym od początku zakładałem górkę w stosunku do kosztorysu podawanego przez Archon także nie jest u mnie tak źle. Aczkolwiek przydało by się sprzedać mieszkanko - nie trzeba by było brać kolejnej transzy kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 22.04.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Dzień Doberek Wszystkim Widzę, że pod nieobecność gospodarza się coś tu dzieje - miło, miło witam również No pewno że tak - ostatni mam wrażenie, ze więcej się dzieje w kometarzach Twoich, Guzmanki i Glammourum niz na Grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts