Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Uli i Krzysztofa Krzewuszka Poznań

Gość Gosc_gość

Recommended Posts

Gość Gosc_gość
no właśnie pytanie jest o to ile włazi :D

A jakiej grubości będziesz miała działówki ?

Odejmij 2x po 1,5-2cm na płytę kg i + farba/tynk i wyjdzie Ci grubość wełny w środku - Tak mnie się zdawa :roll: :wink:

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość
ale Was zakręciłam :roll:

niezamierzenie szczerze mówiąc. chce tylko te centymetry ustalić

ocieplam garaż

To teraz wszystko jasne.

Ale zapytam czemu wełna a nie styropian ??

Ja dałem w garażu na ścianę między częścią mieszkalną i garażem oraz na sufit 5cm styropianu.

Gość Gosc_gość
a już we wnętrzach to naprawdę bałabym się o wykraplanie wilgoci

W sumie jest to jakieś zagrożenie, ale to jest tylko garaż, najwyżej się zwali ten styro i wymyśli co innego :wink: :roll:

Czas pokaże czy coś się z tym sufitem i ścianą będzie dziać - w razie czego przeżyję mały remoncik w garażu. :wink:

Gość Gosc_gość
o matyldo!

nie macie się o co kłocić? jak dla mnie one są identyczne. we wnętrzu nie będzie widać w ogóle różnicy

Jest różnica - 1cm i te Santa Anna są za "słodkie" musi być odcień bardziej zimny taki jak Botticino i odpowiednio gruby czyli 3cm :evil: :wink:

Na tych grafikach w dzienniku nie widać za dużo różnicy, ale w realu się bardziej różnią :roll:

Gość Gosc_gość
Oj, ze mną w połogu to dyskusji by żadnej nie było :oops: :wink:

No i z moją też nie było :-? A też jest w połogu :wink:

Będą parapety Santa Anna 2cm grubości :roll:

Na żywo przyłożone do okna nie wyglądają na przesłodzone są troszkę jaśniejsze od Botticino - niech będą :wink:

Gość Gosc_gość
O rany ja nie w połogu, żeby nie było, uchowaj Boże!! :o

Ładne są, aczkolwiek ja botticino wybrałam. Ale wybór miałam prostszy bo mnie okazano takie paskudy, że tylko poczciwy, popularny "salceson" sie jakoś prezentował :)

Upsss :oops: to źle zrozumiałem :wink:

Ja trafiłem bezpośrednio do składów, które zaopatrują wszystkie sklepy w parapety i wstawiają do nich wystawki, ale one niestety czasem bywają ogołocone, bo np. komuś pożyczą i ten ktoś nie odda :roll:

Znowu mnie przeganiasz :D Tym razem ja się zagapiłam z wełną na poddasze. Dotrze dopiero za tydzień ale panowie mają dużo innych rzeczy do roboty a ja bym chciała żeby to było jak najpóźniej ze względu na wilgoć.

A czemu montujesz już teraz parapety wewnętrzne? Ja to myślałam że je się na samym końcu robi :roll:

I napisz co jeszcze załatwiasz bo pewnie o czymś nie pomyślałam. Co ja załatwiam to wiesz 8)

Gość Gosc_gość
Znowu mnie przeganiasz :D Tym razem ja się zagapiłam z wełną na poddasze. Dotrze dopiero za tydzień ale panowie mają dużo innych rzeczy do roboty a ja bym chciała żeby to było jak najpóźniej ze względu na wilgoć.

A czemu montujesz już teraz parapety wewnętrzne? Ja to myślałam że je się na samym końcu robi :roll:

I napisz co jeszcze załatwiasz bo pewnie o czymś nie pomyślałam. Co ja załatwiam to wiesz 8)

Wełna jutro przyjedzie, ale niestety nie wiem czy od poniedziałku będzie układana :-?

Parapety montuję teraz, bo jak będzie potem szpachlowanie i malowanie to mi obrobią je na gotowo i już będzie ładnie i nie będzie trzeba poprawiać :roll:

Załatwiam już alarmik do domu no i monitoring - mam gościa co mi to podłączy za sześciopaka browarka 8) Kumpel z pracy się tym zajmuje.

W między czasie może już w przyszłym tygodniu wchodzą instalatorzy i będą podłączać hydrofor i może już będą montować grzejniki - na razie opatulone we folii. Pewno tez szambo będzie się robić.

I już po malu poczyniam przygotowania do kładzenia płytek w pomieszczeniach gospodarczych.

No i robię przymiarki na casting na zrobienie elewacji - w zasadzie same docieplenie, bez ostatecznej warstwy z kolorem.

To chyba tyle :roll:

Jakbym mieszkanko sprzedał to bym jeszcze bardziej zagęścił ruchy :-?