Gość Gosc_gość 23.04.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 no właśnie pytanie jest o to ile włazi A jakiej grubości będziesz miała działówki ? Odejmij 2x po 1,5-2cm na płytę kg i + farba/tynk i wyjdzie Ci grubość wełny w środku - Tak mnie się zdawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.04.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 ja mam działówki z silikatów mówię o ociepleniu tej ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 23.04.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 ja mam działówki z silikatów mówię o ociepleniu tej ściany a czemu chcesz ocieplać ścianki działowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.04.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 ja mam działówki z silikatów mówię o ociepleniu tej ściany To żem się pogubił Które Ty ściany chcesz docieplić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.04.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 ale Was zakręciłam niezamierzenie szczerze mówiąc. chce tylko te centymetry ustalić ocieplam garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.04.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 ale Was zakręciłam niezamierzenie szczerze mówiąc. chce tylko te centymetry ustalić ocieplam garaż To teraz wszystko jasne. Ale zapytam czemu wełna a nie styropian ?? Ja dałem w garażu na ścianę między częścią mieszkalną i garażem oraz na sufit 5cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.04.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 nie lubie termosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.04.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 nie lubie termosów Czyżbyś była zwolenniczką "oddychających ścian" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.04.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Owszem i ani słowa więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.04.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Owszem i ani słowa więcej! http://picsrv.fora.pl/images/smiles/new_whistling.gif http://picsrv.fora.pl/images/smiles/new_msn-wink.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.04.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 a już we wnętrzach to naprawdę bałabym się o wykraplanie wilgoci poza tym wełna wycisza a nad garazem śpią dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.04.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 a już we wnętrzach to naprawdę bałabym się o wykraplanie wilgoci W sumie jest to jakieś zagrożenie, ale to jest tylko garaż, najwyżej się zwali ten styro i wymyśli co innego Czas pokaże czy coś się z tym sufitem i ścianą będzie dziać - w razie czego przeżyję mały remoncik w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.04.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 o matyldo! nie macie się o co kłocić? jak dla mnie one są identyczne. we wnętrzu nie będzie widać w ogóle różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.04.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 o matyldo! nie macie się o co kłocić? jak dla mnie one są identyczne. we wnętrzu nie będzie widać w ogóle różnicy Jest różnica - 1cm i te Santa Anna są za "słodkie" musi być odcień bardziej zimny taki jak Botticino i odpowiednio gruby czyli 3cm Na tych grafikach w dzienniku nie widać za dużo różnicy, ale w realu się bardziej różnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 23.04.2009 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Oj, ze mną w połogu to dyskusji by żadnej nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.04.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Oj, ze mną w połogu to dyskusji by żadnej nie było No i z moją też nie było A też jest w połogu Będą parapety Santa Anna 2cm grubości Na żywo przyłożone do okna nie wyglądają na przesłodzone są troszkę jaśniejsze od Botticino - niech będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 23.04.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 O rany ja nie w połogu, żeby nie było, uchowaj Boże!! Ładne są, aczkolwiek ja botticino wybrałam. Ale wybór miałam prostszy bo mnie okazano takie paskudy, że tylko poczciwy, popularny "salceson" sie jakoś prezentował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.04.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 O rany ja nie w połogu, żeby nie było, uchowaj Boże!! Ładne są, aczkolwiek ja botticino wybrałam. Ale wybór miałam prostszy bo mnie okazano takie paskudy, że tylko poczciwy, popularny "salceson" sie jakoś prezentował Upsss to źle zrozumiałem Ja trafiłem bezpośrednio do składów, które zaopatrują wszystkie sklepy w parapety i wstawiają do nich wystawki, ale one niestety czasem bywają ogołocone, bo np. komuś pożyczą i ten ktoś nie odda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.04.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Znowu mnie przeganiasz Tym razem ja się zagapiłam z wełną na poddasze. Dotrze dopiero za tydzień ale panowie mają dużo innych rzeczy do roboty a ja bym chciała żeby to było jak najpóźniej ze względu na wilgoć. A czemu montujesz już teraz parapety wewnętrzne? Ja to myślałam że je się na samym końcu robi I napisz co jeszcze załatwiasz bo pewnie o czymś nie pomyślałam. Co ja załatwiam to wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.04.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Znowu mnie przeganiasz Tym razem ja się zagapiłam z wełną na poddasze. Dotrze dopiero za tydzień ale panowie mają dużo innych rzeczy do roboty a ja bym chciała żeby to było jak najpóźniej ze względu na wilgoć. A czemu montujesz już teraz parapety wewnętrzne? Ja to myślałam że je się na samym końcu robi I napisz co jeszcze załatwiasz bo pewnie o czymś nie pomyślałam. Co ja załatwiam to wiesz Wełna jutro przyjedzie, ale niestety nie wiem czy od poniedziałku będzie układana Parapety montuję teraz, bo jak będzie potem szpachlowanie i malowanie to mi obrobią je na gotowo i już będzie ładnie i nie będzie trzeba poprawiać Załatwiam już alarmik do domu no i monitoring - mam gościa co mi to podłączy za sześciopaka browarka Kumpel z pracy się tym zajmuje. W między czasie może już w przyszłym tygodniu wchodzą instalatorzy i będą podłączać hydrofor i może już będą montować grzejniki - na razie opatulone we folii. Pewno tez szambo będzie się robić. I już po malu poczyniam przygotowania do kładzenia płytek w pomieszczeniach gospodarczych. No i robię przymiarki na casting na zrobienie elewacji - w zasadzie same docieplenie, bez ostatecznej warstwy z kolorem. To chyba tyle Jakbym mieszkanko sprzedał to bym jeszcze bardziej zagęścił ruchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts