Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Uli i Krzysztofa Krzewuszka Poznań

Gość Gosc_gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość
ja się boję tych parapetów w trakcie bo w mieszkaniu mam do tej pory zniszczone po remoncie - wszystko tam kładli i wszystkim co się dało zapaprali.

poza tym my chcemy drewniane raczej? :roll:

a właśnie - drzwi - ja zdecydowanie pierwsze

Parapety będą ładnie zabezpieczone - także nie powinni mi ubrudzić - poza tym wykoczeniówkę robi mój kolega także jak coś popsuje, albo pobrudzi to on dobrze wie, że go moja żoneczka przymusi do wyczyszczenia dokładnie 8)

drzwi nr 1 (3 naświetla) - 2 głosy

drzwi nr 2 (2 naświetla) - 0 głosów

:roll:

Gość Gosc_gość
aha, do castingu na elewacje mogę Ci dołożyć jeden namiar, jak chcesz mieć szerszy przegląd ofert :wink: U nas nie robili, bo był GW, ale robili nam potem gładzie, choć w sezonie, jak warunki pozwalają, to zasadniczo robią ocieplenia.

To bardzo chętnie poproszę :D

Krsit,

możesz mnie trochę oświecić w kwestii tego żółtego opierzenia :)

kiedyś jak nie mielismy jeszcze wylewek to nam woda wypłyneła na środku salonu.

Szok był nieziemski ale doszliśmy skąd sie tam wzięła, właśnie woda lejąca się po ścianie domu wlatywała w niewykończoną szczelinę przy tarasie i ciągnęła dalej izolacją poziomą.

Myślałem o uszczelnieniu jakimś kombinowałem a widzę właśnie u Ciebie rozwiązanie jakieś. Blachy :) Jaka grubość i czy to się kupuje czy wycina z arkusza?

czemu żółte?

Gość Gosc_gość
Krsit,

możesz mnie trochę oświecić w kwestii tego żółtego opierzenia :)

kiedyś jak nie mielismy jeszcze wylewek to nam woda wypłyneła na środku salonu.

Szok był nieziemski ale doszliśmy skąd sie tam wzięła, właśnie woda lejąca się po ścianie domu wlatywała w niewykończoną szczelinę przy tarasie i ciągnęła dalej izolacją poziomą.

Myślałem o uszczelnieniu jakimś kombinowałem a widzę właśnie u Ciebie rozwiązanie jakieś. Blachy :) Jaka grubość i czy to się kupuje czy wycina z arkusza?

czemu żółte?

Żółte, bo takie się trafiły wykonawcy - podobno lepiej zabezpieczone przed korozją :roll:

Opierzenia tarasu i balkonów są zrobione przed wylewkami, potem na wylewkę pójdzie dodatkowy izolator ( ale jaki to jeszcze nie wiem) i potem płytki.

Opierzenia robił gość z Kostrzyna :p

Kierbud był zachwycony jego robotą i też polecił gościa agakz i u niej też zrobił opierzenia tarasu 8)

Krzychu tak sobie przegladalam Twoje fotki a ze jestem na etapie rolet tez i u Ciebie zwrocilam na nie uwage.Czy Ty masz system RKS-sow czy cos innego?

Zastanawiam sie ze jak polozysz na to wszystko ocieplenie ( mysle ze na zewnetrzna czesc rolety rowniez) to jak sie pozniej dostaniesz do wnetrza kasety w razie jakiejs usterki?(ODPUKAC)

Gość Gosc_gość
Krzychu tak sobie przegladalam Twoje fotki a ze jestem na etapie rolet tez i u Ciebie zwrocilam na nie uwage.Czy Ty masz system RKS-sow czy cos innego?

Zastanawiam sie ze jak polozysz na to wszystko ocieplenie ( mysle ze na zewnetrzna czesc rolety rowniez) to jak sie pozniej dostaniesz do wnetrza kasety w razie jakiejs usterki?(ODPUKAC)

Nie wiem czy to się nazywa RKS-y, ale mam zintegrowane rolety, na które pójdzie ocieplenie tak jak na pozostałą część elewacji.

Od środka mam rewizję od dołu kasety - także dojście jest bez problemu.

Klapka jest całkiem estetyczna i nawet tego nie będę niczym obtynkowywał, ani też malował. :roll:

Takie mam rolety - model BPR-200

http://portos-rolety.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=35&Itemid=28&lang=pl

Gość Gosc_gość
Ja jestem za drzwiami nr2. Wyglądają prościej i bardziej elegancko.

Nie jestem wysoka wiec mnie ciarki przechodzą jak pomyśle o lataniu ze ściereczką i odkurzaniu tych "158" przeszkleń u góry w wariancie pierwszym

:roll:

Dzięki za kolejny głoś i opinię :D

drzwi nr 1 (3 naświetla) - 2 głosy

drzwi nr 2 (2 naświetla) - 1 głos

Dodam, że te drzwi nr 2 są o 1tys tańsze i na pewno będą miały solidniejszą ramę :roll:

Gość Gosc_gość
A co sądzisz o likwidacji podziałek w przeszkleniach? Jedna większa szybka chyba lepsza by była...

Nam się te podziałki podobają,ale w tej wersji z 3 doświetlami

aczkolwiek trzeba by to rozważyć jakby to wyglądało 2 naświetlami i bez podziałek. :wink:

Dzięki za wskazówkę, zaraz wkleję 3 opcję do dziennika :D

Gość Gosc_gość
Głosuję na drzwi nr 3 :D

Dzięki :wink:

Notowania od nowa 8)

drzwi nr 1 (3 naświetla) - 0 głosów

drzwi nr 2 (2 naświetla z podziałem) - 0 głosów

drzwi nr 3 (2 naświetla bez podziałów) - 1 głos