Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Uli i Krzysztofa Krzewuszka Poznań

Gość Gosc_gość

Recommended Posts

Nic się nie zmieniło.

Głosuję za pierwszymi. Chociaż jak ich nie chcesz (tak wynika z całej akcji i tego jak je 'zareklamowałeś') to po prostu je wywal. :wink:

Jak nie ma nr 1 to w takim razie nr 2.

2 i 3 wyglądają strasznie sztucznie ale to pewnie przez te Twoje machloje z wydłużaniem.

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość
Nic się nie zmieniło.

Głosuję za pierwszymi. Chociaż jak ich nie chcesz (tak wynika z całej akcji i tego jak je 'zareklamowałeś') to po prostu je wywal. :wink:

Jak nie ma nr 1 to w takim razie nr 2.

2 i 3 wyglądają strasznie sztucznie ale to pewnie przez te Twoje machloje z wydłużaniem.

Nr 1 wcale nie przekreślam, wszystko da się zrobić, a te 195cm trochę mało - przydało by się jeszcze 5 cm, ale u nas w rodzinie takich wielkoludów nie ma na szczęście :roll:

drzwi nr 1 (3 naświetla) - 1 głos

drzwi nr 2 (2 naświetla z podziałem) - 0 głosów

drzwi nr 3 (2 naświetla bez podziałów) - 1 głos

Gość Gosc_gość
Głosuję za 1. Wizualnie najbardziej mi się podobają. Jeśli sądzisz, że nie są funkcjonalne to je od razu odrzuć :roll:

pozdro

Dzięki za głos i uwagi :D

jak pisałem wyżej nr 1 cały czas jest w grze :wink:

Aktualne notowanie:

drzwi nr 1 (3 naświetla) - 2 głosy

Gość Gosc_gość
jak dla mnie nr 1 pozdr.

Dzięki za głos :D

Aktualne notowanie:

drzwi nr 1 (3 naświetla) - 3 głosy

Gość Gosc_gość
Powiększałeś otwory okienne o wielkość skrzynek na rolety?

Dobry :D

Tak, otwory okienne są powiększone o miejsce na rolety, czyli 20cm.

Rolety są takie zamontowane, Termolux model BPR200

http://portos-rolety.pl/images/stories/produkty/rolety_nadstawne/pl_rol_nadst_termolux.jpg

Link do strony:

http://portos-rolety.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=35&Itemid=28&lang=pl

Gość Gosc_gość
Ze względu na wygląd wybrałbym drzwi nr 1, choć praktyczniejsze pewnie byłyby 3.

Pozdrawiam

Witam :D

Chodzi bardziej o aspekt wizualny, więc głos zaliczę na drzwi nr 1 8)

i dzięki za głos i opinię :p

Aktualne notowanie:

drzwi nr 1 (3 naświetla) - 4 głosy

a ja jak zwykle z zupelnie innej beczki :D - przeglądałem wlasnie ponownie Twój dziennik i zwróciłem uwagę ze ciągnąłeś przewody wentylacyjne z kuchni i kotłowni na dach. czy to jest konieczne jeśli stosuje się wentylację mechaniczną - czy moze ja czegos nie wiem lub niezrozumialem :-?

jutro mam spotkanie z instalotorem i to też chciałbym omowić

Gość Gosc_gość
a ja jak zwykle z zupelnie innej beczki :D - przeglądałem wlasnie ponownie Twój dziennik i zwróciłem uwagę ze ciągnąłeś przewody wentylacyjne z kuchni i kotłowni na dach. czy to jest konieczne jeśli stosuje się wentylację mechaniczną - czy moze ja czegos nie wiem lub niezrozumialem :-?

W kotłowni zrobiłem kratkę do wentylacji grawitacyjnej jakby co - jakby się jakiś palant trafił co by nie chciał odebrać instalacji, bo tam będzie kocioł gazowy.

A kanał w kuchni wykorzystałem do poprowadzenia wyciągu wentylacji mechanicznej - przez to ten kanał idzie w ścianie i nie ma problemu z jego zabudowaniem :roll:

To samo w spiżarni.

I najlepiej jak chcesz zrobić tak samo to od razu ładuj tam sztywną rurę od wentylacji, bo mi musieli trochę nadkuwać te kanały od góry, ale to dlatego, że nie było wcześniej koncepcji jak te kanały prowadzić.

Te kanały w kuchni i w spiżarni nie są wyprowadzone nad dach. 8)

W kotłowni zrobiłem kratkę do wentylacji grawitacyjnej jakby co - jakby się jakiś palant trafił co by nie chciał odebrać instalacji, bo tam będzie kocioł gazowy.

A kanał w kuchni wykorzystałem do poprowadzenia wyciągu wentylacji mechanicznej - przez to ten kanał idzie w ścianie i nie ma problemu z jego zabudowaniem :roll:

To samo w spiżarni.

I najlepiej jak chcesz zrobić tak samo to od razu ładuj tam sztywną rurę od wentylacji, bo mi musieli trochę nadkuwać te kanały od góry, ale to dlatego, że nie było wcześniej koncepcji jak te kanały prowadzić.

Te kanały w kuchni i w spiżarni nie są wyprowadzone nad dach. 8)

no to teraz juz jestem w domu :D

Wielkie dzięki za pomoc :D

Gość Gosc_gość
Widać komu się nudzi w pracy... 8)

Może wersja 7? :p

http://img147.imageshack.us/img147/364/xxxe.jpg

Ja na waszym miejscu zaczęłabym szukać innych skoro ciągle macie wątpliwości....

Troszku się nudzi, większość klientów chyba już myśli o weekendzie - ale to i dobrze, bo można o drzwiach pomyśleć 8)

Ta wersja jakoś mi nie podchodzi

Skłaniam się jakoś do wersji 4 lub 5, ale jeszcze muszę to z połowinką obgadać.

Najgorzej, że juz czas je zamawiać, a na nie się czeka 2 miesiące :-?

Ja się cały czas szarpie z oknami. Jak robią zwykłe to nie chcą zrobić przesuwnego, a jak robią przesuwne to nie chcą reszty okien z salonu. To znaczy chcą ale bez gwarancji, a to nie o to chodzi w końcu...

Pewnie się skończy, że każde kupie w innej firmie :-?

Między 4 a 5 wielkiej różnicy nie ma. 4 wydaje się dłuższa dzięki tej dysproporcji i jednocześnie bardziej przejrzysta i prosta, bo nie ma zbyt wielu szczegółów w jednym miejscu tak jak w 5 (zamek i podział drzwi na jednej wysokości).

Prześlij mi na priv ile cie wyszło okno luksferowe w garażu.

Gość Gosc_gość
Ja się cały czas szarpie z oknami. Jak robią zwykłe to nie chcą zrobić przesuwnego, a jak robią przesuwne to nie chcą reszty okien z salonu. To znaczy chcą ale bez gwarancji, a to nie o to chodzi w końcu...

Pewnie się skończy, że każde kupie w innej firmie :-?

Między 4 a 5 wielkiej różnicy nie ma. 4 wydaje się dłuższa dzięki tej dysproporcji i jednocześnie bardziej przejrzysta i prosta, bo nie ma zbyt wielu szczegółów w jednym miejscu tak jak w 5 (zamek i podział drzwi na jednej wysokości).

Prześlij mi na priv ile cie wyszło okno luksferowe w garażu.

Dobrze prawisz z tym 4 :wink:

A luksfery to nie pamiętam, ale materiał czyli pustaki szklane niecałe ok. 280 zł,

krzyżyki 0.6cm, pręty zbrojeniowe (pion) 3m 3 szt, drabinka zbrojeniowa 3m 2 szt na poziom, zaprawa do pustaków szklanych ok 200 zł.

Tynkarze wymurowali mi je gratis :p czyli razem mnie wyniosło ok. 500 zł :D

Sam osobiście to przewoziłem moim sedanem to pamiętam - cudem wlazło 8)

Gość Gosc_gość
Qrcze, to ja też chyba tak zrobię ze swoimi dwoma w garażu.... 8) :p

No i nie trzeba zachowywać odległości 4m od granicy działki, a daje wystarczające doświetlenie garażu.

Bo jeszcze tego by brakowało, żeby w garażu wstawić normalne okna i powiesić firanki :lol: :lol: :lol: :wink: