AKISHA 28.04.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 No i nie trzeba zachowywać odległości 4m od granicy działki, a daje wystarczające doświetlenie garażu. Bo jeszcze tego by brakowało, żeby w garażu wstawić normalne okna i powiesić firanki Okno garażowe 150x90 wycenili mi na prawie 1,4k a mam je dwa. Trzecie takie samo jest na tej samej ścianie bocznej budynku w kotłowni, która jest za garażem, wiec tak czy siak 4 m muszą być zachowane od granicy działki. Na szczęście działka duża wiec nie ma problemu z ściubieniem metrów. Nawet jak wyjdzie mi zabudowa jednej dziury za 700 to i tak jestem do przodu I co najważniejsze nie trzeba co miesiąc myć. :D Eeh, notowania notowaniami, ale wygrały ostatecznie drzwi nr 4 Gratuluje podjęcia ostatecznej decyzji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 29.04.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 W kotłowni zrobiłem kratkę do wentylacji grawitacyjnej jakby co - jakby się jakiś palant trafił co by nie chciał odebrać instalacji, bo tam będzie kocioł gazowy. Dokładnie to samo powiedział mi mój architekt... Cyt.: "Trzeba coś grawitacyjnego wstawić do kotłowni, bo mimo że przepisy mówią co innego, to zagazowani gazownicy mogą się uprzeć nie podpisać papierów... Zrobimy w ścianie kanał wentyl. graw., a po odbiorze będzie pan mógł go sobie zaślepić - po co tracić nerwy na użeranie się z gazownią..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 04.05.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Po pierwsze gratulacje dla Was z okazji powiększenia rodziny. Miałam już dawno napisać Widzę, że drzwi zewn. będziemy mieć dość podobne, różnica w szerszym doświetlu z jednej strony zamiast dwóch symetrycznych. Doświetle boczne ma się otwierać, a otwór też ma 160*230, więc górne "okienko" też będzie niezbędne. Co to jest red meranti, tu mnie zaskoczyłeś - na początku rozmawiałam z nimi o dębowych drzwiach, wybarwionych na odpowiedni kolor, klamkę i zamek też wybrałam, ale szczegółow nie pamiętam. Czy wpłynęło to na cenę? Moze uda mi się obejrzeć Twoje drzwi jeszcze w warsztacie, bo zakładam wizytę koniec maja, poczatek czerwca, niech tylko w końcu będzie posadzka na dole. Mam nadzieję, że wysępię termin wykonania na koniec lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 05.05.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Po pierwsze gratulacje dla Was z okazji powiększenia rodziny. Miałam już dawno napisać Widzę, że drzwi zewn. będziemy mieć dość podobne, różnica w szerszym doświetlu z jednej strony zamiast dwóch symetrycznych. Doświetle boczne ma się otwierać, a otwór też ma 160*230, więc górne "okienko" też będzie niezbędne. Co to jest red meranti, tu mnie zaskoczyłeś - na początku rozmawiałam z nimi o dębowych drzwiach, wybarwionych na odpowiedni kolor, klamkę i zamek też wybrałam, ale szczegółow nie pamiętam. Czy wpłynęło to na cenę? Moze uda mi się obejrzeć Twoje drzwi jeszcze w warsztacie, bo zakładam wizytę koniec maja, poczatek czerwca, niech tylko w końcu będzie posadzka na dole. Mam nadzieję, że wysępię termin wykonania na koniec lipca. Czy wybierzesz Red Meranti czy dębowe to prawie żadna różnica, to i to dobre. Delikatnie różnią się struktura drewna, z obu materiałów mają u siebie drzwi na wystawce i oba wzory drewna mi się podobają, ale wydaje mi się, że w Red Meranti lepiej można odwzorować "strukturę drewna" jaka jest naniesiona na okna Oknoplastu. Cenowo czy Red Meranti czy dębowe nie robi różnicy na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.05.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Powiem Wam że byłam przekonana że ta wentylacja jest obowiązkowa niezależnie od rodzaju pieca. My w każdym razie mamy wentylacje mechaniczną. Co do drewna to dąb i meranti nie ma co porównywać. Jak masz w tej samej cenie to bierz dębine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 06.05.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Powiem Wam że byłam przekonana że ta wentylacja jest obowiązkowa niezależnie od rodzaju pieca. My w każdym razie mamy wentylacje mechaniczną. Co do drewna to dąb i meranti nie ma co porównywać. Jak masz w tej samej cenie to bierz dębine Wentylację też mam mechaniczną, ale dla świętego spokoju robię kratkę w kotłowni, żeby nie było problemów z odbiorem, bo zawsze się może jakiś kretyn trafić - mało obeznany w przepisach. Co do drewna dąb czy meranti to zapytam jak moja 6 letnia Ola: A dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.05.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Na szczęście moje dziecko jest na etapie: co to? Nie chciałabym się wdać w jałowe dyskusje. Zaufasz mi? meranti to miliardy gatunków ale generalnie to taka egzotyczna sosna. dodatkowo nigdy nie wiesz z jakiej gęstości drewna ci zrobią a rozpiętość jest duża. Pewnie z rzadszego bo to gęste jest często bardzo ciemne i zabejcowane już nie prezentuje się tak okazale. liczy się też pochodzenie a tego nie będziesz przecież sprawdzał. dąb jest lepszy ale zazwyczaj dużo droższy. jest twardy i przez to niestety trudny w obróbce - za to też sobie liczą. ja akurat nie bardzo lubię rysunek dębu ale jakby mi ktoś dał w tej samej cenie co meranti to bym się w życiu nie wahała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 06.05.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Na szczęście moje dziecko jest na etapie: co to? Nie chciałabym się wdać w jałowe dyskusje. Zaufasz mi? meranti to miliardy gatunków ale generalnie to taka egzotyczna sosna. dodatkowo nigdy nie wiesz z jakiej gęstości drewna ci zrobią a rozpiętość jest duża. Pewnie z rzadszego bo to gęste jest często bardzo ciemne i zabejcowane już nie prezentuje się tak okazale. liczy się też pochodzenie a tego nie będziesz przecież sprawdzał. dąb jest lepszy ale zazwyczaj dużo droższy. jest twardy i przez to niestety trudny w obróbce - za to też sobie liczą. ja akurat nie bardzo lubię rysunek dębu ale jakby mi ktoś dał w tej samej cenie co meranti to bym się w życiu nie wahała. No to będzie dąb i dzięki za info - to mi wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 06.05.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Pomocna uwaga z tym dębem i meranti, grunt to nie przekombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 06.05.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Pomocna uwaga z tym dębem i meranti, grunt to nie przekombinować To fakt, zara do nich dzwonię i się spytam co Oni na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 06.05.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Pomocna uwaga z tym dębem i meranti, grunt to nie przekombinować To fakt, zara do nich dzwonię i się spytam co Oni na to Marudził trochę o wyższej cenie, ale go przekonałem i będzie dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 06.05.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Mam nadzieję, że ceny u nich nie wzrosły, w zeszłym roku umawialiśmy się na dąb, zaliczka poszła, przez te cholerne posadzki mamy opóźnienie (nie tyle posadzki co instalatora wrrrrrrrrrr) i nie mam ich co wołać na pomiar bo po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.05.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Pomocna uwaga z tym dębem i meranti, grunt to nie przekombinować To fakt, zara do nich dzwonię i się spytam co Oni na to Marudził trochę o wyższej cenie, ale go przekonałem i będzie dąb Bomba nie będziesz żałował. W życiu bym Ci nie sprzedała w tej samej cenie. Chyba że meranti miałoby być w cenie dębu a nie na odwrót. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 07.05.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Chyba że meranti miałoby być w cenie dębu a nie na odwrót. Gratulacje moze tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 07.05.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Pomocna uwaga z tym dębem i meranti, grunt to nie przekombinować To fakt, zara do nich dzwonię i się spytam co Oni na to Marudził trochę o wyższej cenie, ale go przekonałem i będzie dąb Bomba nie będziesz żałował. W życiu bym Ci nie sprzedała w tej samej cenie. Chyba że meranti miałoby być w cenie dębu a nie na odwrót. Gratulacje Dzięki za gratulki, a przede wszystkim za poradę. Mam nadzieję, że będą się dobrze prezentować i jeszcze lepiej sprawować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 07.05.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Chyba że meranti miałoby być w cenie dębu a nie na odwrót. Gratulacje moze tak było No nie tak do końca, pewno było tak po środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AKISHA 08.05.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 No i na koniec mniej budowlanie. Mam w planach kolejnego lokatora do domku Nikt się nie upomniał, to ja będę pierwsza Poprosimy o rozwinięcie myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.05.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 No i na koniec mniej budowlanie. Mam w planach kolejnego lokatora do domku Nikt się nie upomniał, to ja będę pierwsza Poprosimy o rozwinięcie myśli Gościnnie u agakz rozwinąłem o co biega, ale chodzi o motorek Honda Transalp, tylko cicho bo żona stawia WETO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AKISHA 08.05.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Ja sobie upatrzyłam Maine Conna, ale mój też nie chce się namówić. Trochę Cie rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.05.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Ja sobie upatrzyłam Maine Conna, ale mój też nie chce się namówić. Trochę Cie rozumiem... Taki np. ? http://www.polskastrefa.eu/images/67578.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts