Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Uli i Krzysztofa Krzewuszka Poznań

Gość Gosc_gość

Recommended Posts

Gość Gosc_gość

Dzień Doberek Wszystkim :D

Wczoraj miałem zwariowany dzień w pracy i nie mogłem się włączyć do dyskusji. :-?

Niestety dzień dzisiejszy też się tak zapowiada :cry:

W każdym razie cieszę się, że mam etap deskowania i papowania za sobą, ale oczywiście będę trzymał kciukasy za wasze budowy :p

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość
No widzę, że piękną bramę masz zamontowaną.

Nam tez najbardziej podobają się EuroFlair i również będziemy mieli taki kolor jak Ty. Powiedz mi proszę jakiego rozmiaru masz bramę i jaki zostawiałeś otwór na nią.

Mam wymiar 450x225 cm wymiar zostawiony taki jak brama + na wysokość wysokość wylewki i płytek.

W przypadku wymiaru odbiegającego od standardu chyba doliczają z 300 zł - także nie ma tragedii. :roll:

Ufff! odetchnąłem z ulgą, mam juz bramę i nawet działa. Przyjechali około godz. 10 tak jak sie zapowiadali, o godz. 14 już mieli koniec. Brama Normstahla nawet działa, bawiłem się pilocikiem jak dziecko. Pewnie Ty masz lepszą brame i bardziej skomplikowana w montażu niż ja i pewnie dlatego tak długo musza ja montować.

Powodzenia w dalszej budowie i wykańczaniu domku.

Pozdrawiam

Gość Gosc_gość
Ufff! odetchnąłem z ulgą, mam juz bramę i nawet działa. Przyjechali około godz. 10 tak jak sie zapowiadali, o godz. 14 już mieli koniec. Brama Normstahla nawet działa, bawiłem się pilocikiem jak dziecko. Pewnie Ty masz lepszą brame i bardziej skomplikowana w montażu niż ja i pewnie dlatego tak długo musza ja montować.

Powodzenia w dalszej budowie i wykańczaniu domku.

Pozdrawiam

Hej

Ja mam bramę Normstahla Euroflair z napędem ultra excellent.

A Ty jaką masz ? i kto Ci montował ?

Gość Gosc_gość
Witam!

Z tego co przeczytałem mam ten sam typ bramy co Ty czyli Eurofleir 150 ciemny dąb wymiary 3000 x 2125, okucia ultra. Montowali od Urzędowskiego tak samo jak okna czyli Oknoplast ul Górecka.

Myślę że dotarli fachowcy do Ciebie i Twoja brama też już działa.

Pozdrowka Andrzej

Działać to ona działa, ale nie jestem przekonany czy dobrze :roll:

Jutro przyjedzie kontrola z Normstahla to się przekonam.

Oczywiście zdam relację. :wink:

Nachodzi nas od jakiegoś czasu odmienna koncepcja kominka niż mamy zaprojektowany.

Ścianę, przy której ma stać kominek i stoi przy niej komin tak zabudować z kominkiem na równo, żeby ją jakby wyprostować - żeby także schować komin.

O coś takiego mi się strasznie podoba, ale żoneczce trochę mniej ta półka w ciemnym kolorze brązu, bo będzie się kurzyć - kobita ma fioła na punkcie czystości :evil:

Jak tą półkę zrobić jasną to kominek może się stać mdły, a tak ten ciemniejszy kolor rozbija ten jasny kolor :roll:

Może macie jakieś pomysły z tą półką co by się "nie kurzyła" ? :wink:

Ale kominek pikny, może mi się uda ją przekonać, żeby coś takiego zrobić :wink:

http://th.interia.pl/30,gaeab58a52989859/i872945.jpg

źródło obrazka/inspiracji: http://www.spartherm.com.pl

Wkład na zdjęciu to Varia Ah, Kafle: Jasba - u nas się nie zmieści, trzeba szukać mniejszy, bo od komina do końca tej ścianki mam 100cm, a nie chcę żeby kominek zajmował za dużo miejsca w salonie :roll:

Może Dovre 2175 CBS albo 2180 CBS :p

Ze względu na wentylację mechaniczną musi mieć ( wskazane) szczelne doprowadzenie powietrza z zewnątrz.

Witaj,

Po pierwsze gratuluję postępów na budowie. Szukuje Wam się piękny "kawałek" podłogi :D

Jakiś czas temu też byłam fanką tego kominka. Jednak stwierdziłam że tylko takie gabaryty jak na zdjęciu ładnie wyglądają. Potem natknęłam się na zdjęcie tego kominka z wersji zmininalizowanej i byłam bardzo rozczarowana. Zresztą sam zobacz

http://images48.fotosik.pl/94/46f3bbd150db7de4.jpg

to już nie to samo, dla mnie czar prysł. Potem "dokopałam się" do tych kafli i okazało sie że 1 sztuka kosztuje 900 zł :evil: brrrrrr...

J-E-D-N-A-K

Wszystko zalezy od wykonania i materiałów, jakie sobie dobierzemy. Znalazłam jeszcze jeden kominek, chyba mc_gregor'a,wzorowany na oryginale, cudowny.. jednak znowu potrzebne jest miejsce. W tym modelu znajdziesz podpowiedź co zrobić z półką i jak przekonac żonę. Powodzenia :wink:

http://images49.fotosik.pl/94/9c03b9f4dc000eb3med.jpg

A to mój kominek jeszcze niewykończony. Kafle Jasba.

http://pliki.elzap.pl/zdjecia/k1.jpg

Witam :D

ZBYSZEK_SK dzięki za fajny kominek - podoba mi się :p

Możesz podać szczegóły techniczne co i jak ?

Chodzi mi przede wszystkim o zastosowane materiały.

Witam.

Wkład Spartherm Bravo, kafle beżowe i czekoladowe Jasba.

Na zdjęciu wygląda jeszcze trochę mdło ale jak ściany dostaną kolor to będzie znacznie lepiej.

Kominek jest stosunkowo duży i duży musi być też salon - ja mam ok. 40m2.

Ocieplenie płytą kominkowa nie wełną.

Po za tym z wykonawcy jestem zadowolony, wykonywał również co+ podłogówkę , wodę cieplą i zimną.

Gość Gosc_gość
Witam :D

ZBYSZEK_SK dzięki za fajny kominek - podoba mi się :p

Możesz podać szczegóły techniczne co i jak ?

Chodzi mi przede wszystkim o zastosowane materiały.

Witam.

Wkład Spartherm Bravo, kafle beżowe i czekoladowe Jasba.

Na zdjęciu wygląda jeszcze trochę mdło ale jak ściany dostaną kolor to będzie znacznie lepiej.

Kominek jest stosunkowo duży i duży musi być też salon - ja mam ok. 40m2.

Ocieplenie płytą kominkowa nie wełną.

Po za tym z wykonawcy jestem zadowolony, wykonywał również co+ podłogówkę , wodę cieplą i zimną.

Dzięki za info, luks kominek :p

Gość Gosc_gość

Nie ma sprawy :wink:

Noble II są odjazdowe.... tylko, że kosztują i tak jak wspominałem w dzienniku kurz je lubi. :-?

No nic to zleci się stolarzowi, żeby zrobił podobne i też będą ładne i bardziej praktyczne oraz cenowo mnie nie zabiją. 8)

Witam,

Mam pytanie. Po jakim czasie od położenia tynków i posadzek ociepliliście poddasze wełną? Nie boicie się że wilgoć w nią wejdzie? Nie trzeba dłużej odczekać? Nie wiem. Dlatego się pytam. Dzięki za odp.

Ewelina i Michal

[/img]