Gość Gosc_gość 28.05.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Dzień Doberek Wszystkim Wczoraj miałem zwariowany dzień w pracy i nie mogłem się włączyć do dyskusji. Niestety dzień dzisiejszy też się tak zapowiada W każdym razie cieszę się, że mam etap deskowania i papowania za sobą, ale oczywiście będę trzymał kciukasy za wasze budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 01.06.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 No widzę, że piękną bramę masz zamontowaną. Nam tez najbardziej podobają się EuroFlair i również będziemy mieli taki kolor jak Ty. Powiedz mi proszę jakiego rozmiaru masz bramę i jaki zostawiałeś otwór na nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 01.06.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 No widzę, że piękną bramę masz zamontowaną. Nam tez najbardziej podobają się EuroFlair i również będziemy mieli taki kolor jak Ty. Powiedz mi proszę jakiego rozmiaru masz bramę i jaki zostawiałeś otwór na nią. Mam wymiar 450x225 cm wymiar zostawiony taki jak brama + na wysokość wysokość wylewki i płytek. W przypadku wymiaru odbiegającego od standardu chyba doliczają z 300 zł - także nie ma tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 01.06.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Krzychu niezla historia z tym montazem.Podziwiam za anielska cierpliwosc i wyrozumialosc do perfekcyjnych montazystow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 01.06.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Krzychu niezla historia z tym montazem.Podziwiam za anielska cierpliwosc i wyrozumialosc do perfekcyjnych montazystow I nie do perfekcyjnych montażystów tylko precyzyjnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 03.06.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Historia z brama niezła, kiedy finał? Te kołki 10-tki na wielką bramę, dobre, dobre. U nas zamontowana bez napędu i na szczęście dziala ręcznie bez problemów (w czasie montaży brakowało tylko 1 uszczelki w zestawie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 03.06.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Finału z bramą jeszcze nie ma, bo ma się ze mną skontaktować jakiś serwisant Normstahla. Jak dzisiaj nie zadzwoni to będzie OPR dla przedstawiciela Normsthala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrbasia 04.06.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Ufff! odetchnąłem z ulgą, mam juz bramę i nawet działa. Przyjechali około godz. 10 tak jak sie zapowiadali, o godz. 14 już mieli koniec. Brama Normstahla nawet działa, bawiłem się pilocikiem jak dziecko. Pewnie Ty masz lepszą brame i bardziej skomplikowana w montażu niż ja i pewnie dlatego tak długo musza ja montować. Powodzenia w dalszej budowie i wykańczaniu domku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 04.06.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Ufff! odetchnąłem z ulgą, mam juz bramę i nawet działa. Przyjechali około godz. 10 tak jak sie zapowiadali, o godz. 14 już mieli koniec. Brama Normstahla nawet działa, bawiłem się pilocikiem jak dziecko. Pewnie Ty masz lepszą brame i bardziej skomplikowana w montażu niż ja i pewnie dlatego tak długo musza ja montować. Powodzenia w dalszej budowie i wykańczaniu domku. Pozdrawiam Hej Ja mam bramę Normstahla Euroflair z napędem ultra excellent. A Ty jaką masz ? i kto Ci montował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrbasia 05.06.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Witam! Z tego co przeczytałem mam ten sam typ bramy co Ty czyli Eurofleir 150 ciemny dąb wymiary 3000 x 2125, okucia ultra. Montowali od Urzędowskiego tak samo jak okna czyli Oknoplast ul Górecka.Myślę że dotarli fachowcy do Ciebie i Twoja brama też już działa. Pozdrowka Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 05.06.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Witam! Z tego co przeczytałem mam ten sam typ bramy co Ty czyli Eurofleir 150 ciemny dąb wymiary 3000 x 2125, okucia ultra. Montowali od Urzędowskiego tak samo jak okna czyli Oknoplast ul Górecka. Myślę że dotarli fachowcy do Ciebie i Twoja brama też już działa. Pozdrowka Andrzej Działać to ona działa, ale nie jestem przekonany czy dobrze Jutro przyjedzie kontrola z Normstahla to się przekonam. Oczywiście zdam relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYSZEK_SK 07.06.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Nachodzi nas od jakiegoś czasu odmienna koncepcja kominka niż mamy zaprojektowany. Ścianę, przy której ma stać kominek i stoi przy niej komin tak zabudować z kominkiem na równo, żeby ją jakby wyprostować - żeby także schować komin. O coś takiego mi się strasznie podoba, ale żoneczce trochę mniej ta półka w ciemnym kolorze brązu, bo będzie się kurzyć - kobita ma fioła na punkcie czystości Jak tą półkę zrobić jasną to kominek może się stać mdły, a tak ten ciemniejszy kolor rozbija ten jasny kolor Może macie jakieś pomysły z tą półką co by się "nie kurzyła" ? Ale kominek pikny, może mi się uda ją przekonać, żeby coś takiego zrobić http://th.interia.pl/30,gaeab58a52989859/i872945.jpg źródło obrazka/inspiracji: http://www.spartherm.com.pl Wkład na zdjęciu to Varia Ah, Kafle: Jasba - u nas się nie zmieści, trzeba szukać mniejszy, bo od komina do końca tej ścianki mam 100cm, a nie chcę żeby kominek zajmował za dużo miejsca w salonie Może Dovre 2175 CBS albo 2180 CBS Ze względu na wentylację mechaniczną musi mieć ( wskazane) szczelne doprowadzenie powietrza z zewnątrz. Witaj, Po pierwsze gratuluję postępów na budowie. Szukuje Wam się piękny "kawałek" podłogi Jakiś czas temu też byłam fanką tego kominka. Jednak stwierdziłam że tylko takie gabaryty jak na zdjęciu ładnie wyglądają. Potem natknęłam się na zdjęcie tego kominka z wersji zmininalizowanej i byłam bardzo rozczarowana. Zresztą sam zobacz http://images48.fotosik.pl/94/46f3bbd150db7de4.jpg to już nie to samo, dla mnie czar prysł. Potem "dokopałam się" do tych kafli i okazało sie że 1 sztuka kosztuje 900 zł brrrrrr... J-E-D-N-A-K Wszystko zalezy od wykonania i materiałów, jakie sobie dobierzemy. Znalazłam jeszcze jeden kominek, chyba mc_gregor'a,wzorowany na oryginale, cudowny.. jednak znowu potrzebne jest miejsce. W tym modelu znajdziesz podpowiedź co zrobić z półką i jak przekonac żonę. Powodzenia http://images49.fotosik.pl/94/9c03b9f4dc000eb3med.jpg A to mój kominek jeszcze niewykończony. Kafle Jasba. http://pliki.elzap.pl/zdjecia/k1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 07.06.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Witam ZBYSZEK_SK dzięki za fajny kominek - podoba mi się Możesz podać szczegóły techniczne co i jak ? Chodzi mi przede wszystkim o zastosowane materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 10.06.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Cześć, zdradzisz mi na PW cenę schodów? Dziś Łapawa był na pomiarach i okazało się ze schody tez robią. W piątek jedziemy przyklepać drzwi i dowiemy sie cenę schodów. Kompletnie nie wiem z czym sie liczyć, a schody tez dębowe.pozdrMonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYSZEK_SK 11.06.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Witam ZBYSZEK_SK dzięki za fajny kominek - podoba mi się Możesz podać szczegóły techniczne co i jak ? Chodzi mi przede wszystkim o zastosowane materiały. Witam. Wkład Spartherm Bravo, kafle beżowe i czekoladowe Jasba. Na zdjęciu wygląda jeszcze trochę mdło ale jak ściany dostaną kolor to będzie znacznie lepiej. Kominek jest stosunkowo duży i duży musi być też salon - ja mam ok. 40m2. Ocieplenie płytą kominkowa nie wełną. Po za tym z wykonawcy jestem zadowolony, wykonywał również co+ podłogówkę , wodę cieplą i zimną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 11.06.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Witam ZBYSZEK_SK dzięki za fajny kominek - podoba mi się Możesz podać szczegóły techniczne co i jak ? Chodzi mi przede wszystkim o zastosowane materiały. Witam. Wkład Spartherm Bravo, kafle beżowe i czekoladowe Jasba. Na zdjęciu wygląda jeszcze trochę mdło ale jak ściany dostaną kolor to będzie znacznie lepiej. Kominek jest stosunkowo duży i duży musi być też salon - ja mam ok. 40m2. Ocieplenie płytą kominkowa nie wełną. Po za tym z wykonawcy jestem zadowolony, wykonywał również co+ podłogówkę , wodę cieplą i zimną. Dzięki za info, luks kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 15.06.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Jak byliśmy na targach budowlanych strasznie spodobały nam się drzwi wewnętrzne o których mówisz w dzienniku. A najbardziej z nich te żebrowane bajery. Wiem, że są niepraktyczne... ale ładne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 15.06.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 I dziękuję jeszcze raz za info o montażystach bramy Normstahl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 15.06.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Nie ma sprawy Noble II są odjazdowe.... tylko, że kosztują i tak jak wspominałem w dzienniku kurz je lubi. No nic to zleci się stolarzowi, żeby zrobił podobne i też będą ładne i bardziej praktyczne oraz cenowo mnie nie zabiją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelina i Michal 16.06.2009 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Witam, Mam pytanie. Po jakim czasie od położenia tynków i posadzek ociepliliście poddasze wełną? Nie boicie się że wilgoć w nią wejdzie? Nie trzeba dłużej odczekać? Nie wiem. Dlatego się pytam. Dzięki za odp. Ewelina i Michal[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts