Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Uli i Krzysztofa Krzewuszka Poznań

Gość Gosc_gość

Recommended Posts

Gość Gosc_gość
Jak tam mieszkanie? My mieliśmy dziś mieć kolejnych, umówieni na godzinę i sie nie pojawili i nie raczyli nawet zadzwonić ani nie odbierali telefonu. Tak sie zastanawiam czy za kilka dni jakieś nieruchomości nas nie nawiedzą, może nas zmiękczaja, ze sprzedaż bezpośrednia jest nieprzyjemna :roll: .

Hej

Skąd ja to znam :roll:

Na niedzielę u mnie się zapowiedziała jedna kobitka

podała nawet imię i nazwisko oraz nr telefony, że przyjedzie na 16-stą

i oczywiście nie przyjechała i nawet telefonu w niedziele po południu nie odbierała. :evil:

I Twój scenariusz jakby ma identyczny ciąg dalszy... na czwartek się zapowiedział pośrednik nieruchomości i ma przyjechać na oględziny mieszkania z jakimś klientem.... może coś z tego wyjdzie :roll:

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość
hejka

wpadłam wreszcie sądząc że mam taaaaakie zaległości i pewnie jesteś tyyyyle przede mną a tu jakoś tak jak u mnie w sumie.

a jak tam elewacja? zdjęć brak :roll: my działamy dopiero od wczoraj.

Hej Efi :D

Zarobiony jestem po uszy, objeżdżam Polskę służbowo...

Majstry robią ocieplenie, już prawie cały dom obkleili, ale wyczuli, że inwestor tak nie do końca ich pilnuje to w tym tygodniu tylko we wtorek se popracowali od 7.00-15.49 :evil:

W poniedziałek nie, bo se zrobili wolne po łyk-endzie. W środę i w czwartek im wypadła inna pilna robota :evil:

Na szczęście dzisiaj od rana robią dalej.

Dziennik pewno do niedzieli nadrobię. :roll:

Gość Gosc_gość
no to czekam cierpliwie. szerokiej drogi.

a Ty kleisz styropian czy welnę? bo jak styropian to ja się tak nie bawię :wink:

Dzisiaj na szczęście nigdzie nie jadę, dlatego tez na budowie coś niecoś się ustali dalsze szczegóły docieplenia newralgicznych miejsc.

Styropian kleją... :wink:

Gość Gosc_gość
no mi o to szybciej właśnie....

elewacyjkę rzeczywiście będę miał szybciej bo na styro kładą siatkę i zaciągają 2x klejem czy ile tam trzeba, gruntują, potem podbitka z OSB na to siatka z klejem i grunt, parapety zewnętrzne, sztukateria, bonie i po frytkach na ten rok.

Tynk będę kładł dopiero jak moi sąsiedzi skończą brudną robotę.

1 ma prawie stan surowy otwarty, a drugi nawet jeszcze nie zaczął :roll:

Gość Gosc_gość
a dzisiaj mi drzwi montują do pomieszczenia na zewnątrz :D tylko strasznie brzydkie :roll:

Jeżu... to po co Ci je montują ? żebyś nie mogła na nie patrzeć ? :lol:

Ja już mam zamontowane z tyłu na ogród za garażem KMT Plus i mi się podobują 8)

z kmt mi nic nie pasowało i kupiliśmy w Obi. a nie podobają mi się bo są w kolorze drewna. a poza tym to nie mam bladego pojęcia jak wyglądają bo kupowałam je 2 miesiące temu. tata mi obiecał zrobić na nie nakładkę. a jak nie zrobi to je przemaluje na szare

Gość Gosc_gość
z kmt mi nic nie pasowało i kupiliśmy w Obi. a nie podobają mi się bo są w kolorze drewna. a poza tym to nie mam bladego pojęcia jak wyglądają bo kupowałam je 2 miesiące temu. tata mi obiecał zrobić na nie nakładkę. a jak nie zrobi to je przemaluje na szare

Może byś dała jakiś kolorek na domek, a nie ciągle szare i szare, może jakiś różowy ? :lol:

Żartuję, po wczorajszym ciężkim dniu mnie głupawka bierze :roll: :wink:

Aha i wczoraj jak z kolegą wracaliśmy, to oczywiście było milion fałszywych alarmów na budowie.

Zajechaliśmy po drodze na budowę ( ten kolega akurat mi alarm montował) i mi przejrzał system.

Się okazało, że sprawcą tych fałszywych alarmów, które mnie nawet wygnały niedawno o północy na budowę były.... pier.... przecinki, miliony przecinków. :evil: Jak ja nienawidzę robali. :evil:

Jak majstry od elewacji robili to zwykle drzwi na oścież w ciągu dnia otwarte i te mendy właziły, a one lgną do białego ( czujki są białe) włażą we wszystkie szczeliny, a potem jak się alarm załączy to se imprezkę w czujkach urządzają.

Przespaceruje się taki przecinek po lustrze od środka czujki i alarm gotowy. :evil:

Gość Gosc_gość
co to jest robal-przecinek?

Taki malutki drobniutki robaczek wygląda jak kreseczka

tu masz fotkę jak komuś wlazł w matrycę i sobie tam harce urządzał

http://i.frazpc.pl/pliki/2002/board_graf/12168496076309223.jpg

tu filmik z tegoż

a tu filmik o tym pier... przecinku w dużym powiększeniu

Występuje w Polsce regionalnie w Wielkopolsce na pewno, a skoro o nich nie wiesz to pewno u Was nie ma.

1 taki mały jak łazi po skórze to troszkę swędzi i nic więcej, 20 takich już mocno potrafi wku.... z dzieckiem na spacer nie można wyjść :evil:

Wszędzie mendy włażą. Na szczęście występują tylko chyba czerwiec/lipiec.