Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Uli i Krzysztofa Krzewuszka Poznań

Gość Gosc_gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

co to jest robal-przecinek?

Taki malutki drobniutki robaczek wygląda jak kreseczka

tu masz fotkę jak komuś wlazł w matrycę i sobie tam harce urządzał

http://i.frazpc.pl/pliki/2002/board_graf/12168496076309223.jpg

tu filmik z tegoż

a tu filmik o tym pier... przecinku w dużym powiększeniu

Występuje w Polsce regionalnie w Wielkopolsce na pewno, a skoro o nich nie wiesz to pewno u Was nie ma.

1 taki mały jak łazi po skórze to troszkę swędzi i nic więcej, 20 takich już mocno potrafi wku.... z dzieckiem na spacer nie można wyjść :evil:

Wszędzie mendy włażą. Na szczęście występują tylko chyba czerwiec/lipiec.

masakryczne

Gość Gosc_gość

Te robaczki występują gęsto właśnie w najbliższych okolicach Poznania i Gniezna.

Pewno wszyscy co są w dzień na budowie w upały to je odczuwają na skórze.

:roll:

A czy Off na nie działa to nie wiem, nie sprawdzaliśmy jeszcze :roll:

Gość Gosc_gość
kurtka to może dlatego u mnie się ciągle załącza alarm!!!!

Jak się ciągle załącza to obstawiam na 99,99% że to one.

Włącz alarm w tryb serwisowy ( jeśli masz monitoring - to zgłoś), bo jak otworzysz czujkę poza trybem serwisowym to włączy się alarm ( napadowy).

Otwierasz czujkę i potraktuj je sprężonym powietrzem z puszki ( takie jak do wydmuchiwania kurzu z komputerów, albo kompresor, bo samo dmuchanie ustami może wszystkich nie usunąć.

Otwórz także to miejsce w obudowie wierzchniej tam gdzie jest taki mały otworek i tam też oczyść.

Te paskudztwa włażą w każda szczelinkę. :evil:

Ale jeśli nie znasz kodu do trybu serwisowego to wzywaj serwis

Gość Gosc_gość
nie znam trybu serwisowego a serwis jest wezwany na środę :evil: sąsiedzi mnie zabiją!!!!

Ja bym zabił :lol: :wink:

Aha, jak serwis nie sprawdzi czujek pod kątem przecinków ( nie mów im o nich do razu) to możesz ich przegonić. Znam takich co wiedzą o tym i specjalnie ich od razu nie usuwają tylko przyjeżdżają po 3 razy i za każdym razem kasują. Dopiero jak właściciel się mocno zdenerwuje to otwierają czujki i usuwają przecinki. :evil: :roll:

Gość Gosc_gość
jasne że się cieszę. ja mam dwie lipy więc owadów u mnie dostatek. jak sie do nich zbliżasz to jakby samolot leciał :lol: :lol: :lol:

A jakie robale u Ciebie buszują ? bo wisz ja ich ( wszelkich robali) mocno nienawidzę, a wroga trzeba znać :lol:

Gość Gosc_gość
jasne że się cieszę. ja mam dwie lipy więc owadów u mnie dostatek. jak sie do nich zbliżasz to jakby samolot leciał

Ale za to jak pachnie.....

Melduje, ze w Skórzewie przecinki są, w Mosinie na razie nie zaobserwowałam, a byliśmy dziś cały dzień.

Raport przyjęty, pozycje wroga zaznaczone na mapie :lol: :wink:

Aha, jak serwis nie sprawdzi czujek pod kątem przecinków ( nie mów im o nich do razu) to możesz ich przegonić. Znam takich co wiedzą o tym i specjalnie ich od razu nie usuwają tylko przyjeżdżają po 3 razy i za każdym razem kasują. Dopiero jak właściciel się mocno zdenerwuje to otwierają czujki i usuwają przecinki.

Ja nawet nie myślałam że za tą usługę mam płacić - alarm zakładany przez nich w lutym więc jest jeszcze na gwarancji :roll: