Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Uli i Krzysztofa Krzewuszka Poznań

Gość Gosc_gość

Recommended Posts

i już lecę do Ciebie zobaczyć jak Twoja Krzewuszka :D

A ja chcę lecieć zobaczyć jak tam Twoja krzewuszka 8)

pozdrawiam Wojtas

Ja też :lol:

słuchaj kolego 8)

"przez Ciebie" i Twój dziennik budujemy domek, więc oczekujemy :D aktualizacji częstych :p

(akurat to, że projekt odpowiada naszym wymaganiom w 95 % to inna sprawa :p )

pozdrawiam Wojtas

Przeze mnie nie budujecie domek, tylko przeze mnie budujecie Krzewuszkę - do tego to się przyznam bez bicia :p

A Ty Kolego może byś dziennik założył co ? :D

nie ma domku nie ma dziennika :p

rozpoczecie ciągle się odciąga

pozdrawiam

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Krzychu czym smaowales ( i ile) lawe fundamentowa przed polozeniem tego EPS 035?

Na izolacje pozioma lawy dawales pape?-mozesz napisac dokladnie co to bylo?Zastanawiam sie czy powinno sie jeszcze pomalowac "wierzch" lawy fundamentowej przed polozeniem papy czy to juz moze burzujstwo? :oops:

Im wiecej czytam tym mniej wiem i glupieje :x

Gość Gosc_gość
Krzychu czym smaowales ( i ile) lawe fundamentowa przed polozeniem tego EPS 035?

Na izolacje pozioma lawy dawales pape?-mozesz napisac dokladnie co to bylo?Zastanawiam sie czy powinno sie jeszcze pomalowac "wierzch" lawy fundamentowej przed polozeniem papy czy to już może burżujstwo? :oops:

Im wiecej czytam tym mniej wiem i glupieje :x

Hej :D

chyba chodzi Ci o ścianki fundamentowe :wink:

ława fundamentowa to jest podstawa pod ściankami fundamentowymi, czyli beton lany w grunt. Ławy nie trzeba niczym smarować - to burżujstwo :wink:

Ścianki fundamentowe są posmarowane dysperbitem i na to styropian.

Na izolację poziomą dawali zwykłą papę.

Co do czytania i nabywanej wiedzy to nie martw się ja mam tak do teraz :lol: :roll:

Gość Gosc_gość
na ławy też się daje izolacje poziomą. jakby się nie dawało to po co malować ścianki fundamentowe dysperbitem? :D

Hej Efi

To się rozumie, że się daje u mnie dali, aczkolwiek nie pamiętałem i musiałem sprawdzić w dzienniku :lol: :wink:

Gość Gosc_gość
golo... a czy ty aby nie zapomniałeś o swoim dzienniku? :x :wink:

brak czasu

zapomina się aparat brać na budowę

i dużo wyjazdów służbowych i nie tylko

ale zaraz będzie jeden wpis 8)

Masz racje (znow pomylilam pojecia-wczesniej u Efilki) chodzilo mi o sciane fundamentowa :) popatrzylam u Ciebie i faktycznie nawet lawe izlolowales od tych bloczkow betonowych.U mnie juz musztarda po obiiedzie bo wszystko zalane betonem bez zadnej izolacji wiec jak pyta Efilka po co smarowac sciane fundamentowa skoro mam juz poczatki do kitu :(Przygladnelam sie Twoim zbrojeniniom i muszestwierdzic ze robota zegarmistszowska :D U mnie to nawet z bolem nawiercali otwory aby polaczyc lawe z lana sciana (wczesniej zapomnieli) nie mowiac ze zadne zbrojenie nie wystaje mi z "dolkow" gdzie maja stac filary :x Kurcze mialam miec super ekipe a okazuje sie ze ida po najmniejszej lini oporu.Nie mam szans teraz na zadna zmiane i az sie cala trzese jak pomysle ze nadal moga tak sobie to wszystko lajtowo robic :roll: Zachcialo mi sie budowy na odleglosc :evil:

Aaaaaaaa i GRATULUJE sprzedazy mieszkanka-bedzie kasa na dalsze etapy :) Ja w przyszlym roku tez bede sie kiwac ze sprzedaza dzialki-oby nie za dlugo :wink:

Gość Gosc_gość
Masz racje (znow pomylilam pojecia-wczesniej u Efilki) chodzilo mi o sciane fundamentowa :) popatrzylam u Ciebie i faktycznie nawet lawe izlolowales od tych bloczkow betonowych.U mnie juz musztarda po obiiedzie bo wszystko zalane betonem bez zadnej izolacji wiec jak pyta Efilka po co smarowac sciane fundamentowa skoro mam juz poczatki do kitu :(Przygladnelam sie Twoim zbrojeniniom i muszestwierdzic ze robota zegarmistszowska :D U mnie to nawet z bolem nawiercali otwory aby polaczyc lawe z lana sciana (wczesniej zapomnieli) nie mowiac ze zadne zbrojenie nie wystaje mi z "dolkow" gdzie maja stac filary :x Kurcze mialam miec super ekipe a okazuje sie ze ida po najmniejszej lini oporu.Nie mam szans teraz na zadna zmiane i az sie cala trzese jak pomysle ze nadal moga tak sobie to wszystko lajtowo robic :roll: Zachcialo mi sie budowy na odleglosc :evil:

Aaaaaaaa i GRATULUJE sprzedazy mieszkanka-bedzie kasa na dalsze etapy :) Ja w przyszlym roku tez bede sie kiwac ze sprzedaza dzialki-oby nie za dlugo :wink:

Jeżeli Twoja ekipa teraz tak partoli to się jej pozbądź,

a w ogóle to może byś w końcu dziennik założyła co ?

bo jakbyś pokazywała zdjęcia to byś miała większą pomoc od forumowiczów i ode mnie też :wink:

Ze sprzedażą działki, jeżeli jest budowlana to w przyszłym roku nie powinnaś mieć problemów, bo przewidują na przyszły rok kolejną falę wzrostową, może nie taką dużą jak w 2007 roku, ale też powinna być ładna 8)

Ja ze swoim mieszkaniem bujałem się od końca marca, czyli 3,5 miesiąca :-?

ale w tych warunkach rynkowych to i tak doby wynik. :roll:

No i to że sprzedałem mieszkanie jest efektem rządowego programu "Rodzina na swoim" - muszę przyznać, program nie jest może idealny, ale ożywia trochę ten rynek i dzięki niemu moje mieszkanko poszło, bo pod ten program się załapało :)

Gość Gosc_gość
gratulejszyn

no to teraz poczujesz cięższą kieszeń i presje czasu. takie dwa w jednym co by szybciej skonczyc budowe :D

Dzięki

już poczułem klimat i gonię majstrów codziennie do roboty - data ostateczna wyznaczona, teraz odwrotu nie ma :roll: mam nadzieję, że damy radę :-?

Od 1 października mieszkamy w domku legalnie, a jak się nie da to będziemy musieli na dziko w warunkach budowlanych innej opcji nie ma - już się nie mogę doczekać :p

Gość Gosc_gość
myśmy planowali przeprowadzkę we wrześniu ale teraz widzę że to mission impossible II :wink:

W moim przypadku może być i mission impossible X, ale musimy dać radę.

Z resztą na wyjazdach służbowych już mi mówili, że sprawy niemożliwe załatwiam od ręki, a cuda w 3 dni :lol:

Krzychu pierwsze to bym sie musiala pozbyc rodziciela :wink: bo ona za moicmi "fachowcami: w ogioen skoczy wiec musze to po prostu jakos inaczej dopilnowywac-tylko jak :roll:

Fotek nadal nie przyuczylam sie wklejac zreszta mysle ze nie ma czego zalowac bo byscie tylko wielkie oczy otwierali co oni mi tam w tej ziemi powyprawaili (wyobrazasz sobie 72 kubiki betonu w fundamentach "zwyklego" domku?)

Nie chce bronic ekipy ale po prostu trafilismy na zly okres ich budowania (goni ich czas ) .Ogolnei sciany stawiaja bardzo ladnie tylko kurde sa tacy "starodawni" i jakos malo entuzjastycznie podchodza do tych wszelkich izolacji,ocieplen itd

Pocieszajace jest tez Twoje proroctwo o fali wzrostowej .Mam nadzieje ze masz info z pewnych zrodel hihihi

Mysle ze 3,5 msc to dobry wynik ze sprzedaza bo przeciez wiadomo ze mieszkania nie ida juz jak swieze buleczki (ech to byly czasy :wink: )

Faktycznie do pazdziernika to juz nie ejst za woele czasu wiec trzymam kciki za plynnosc wykonczenowki.Ja o tej porze jak dobrze pojdzie bede dopiero maiala daszek