wm78 10.07.2009 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 i już lecę do Ciebie zobaczyć jak Twoja Krzewuszka A ja chcę lecieć zobaczyć jak tam Twoja krzewuszka pozdrawiam Wojtas Ja też słuchaj kolego "przez Ciebie" i Twój dziennik budujemy domek, więc oczekujemy aktualizacji częstych (akurat to, że projekt odpowiada naszym wymaganiom w 95 % to inna sprawa ) pozdrawiam Wojtas Przeze mnie nie budujecie domek, tylko przeze mnie budujecie Krzewuszkę - do tego to się przyznam bez bicia A Ty Kolego może byś dziennik założył co ? nie ma domku nie ma dziennika rozpoczecie ciągle się odciąga pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 10.07.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 nie ma domku nie ma dziennika rozpoczecie ciągle się odciąga pozdrawiam To trzymam kciukasy za szybki start budowy i dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 14.07.2009 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Krzychu czym smaowales ( i ile) lawe fundamentowa przed polozeniem tego EPS 035? Na izolacje pozioma lawy dawales pape?-mozesz napisac dokladnie co to bylo?Zastanawiam sie czy powinno sie jeszcze pomalowac "wierzch" lawy fundamentowej przed polozeniem papy czy to juz moze burzujstwo? Im wiecej czytam tym mniej wiem i glupieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 15.07.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Krzychu czym smaowales ( i ile) lawe fundamentowa przed polozeniem tego EPS 035? Na izolacje pozioma lawy dawales pape?-mozesz napisac dokladnie co to bylo?Zastanawiam sie czy powinno sie jeszcze pomalowac "wierzch" lawy fundamentowej przed polozeniem papy czy to już może burżujstwo? Im wiecej czytam tym mniej wiem i glupieje Hej chyba chodzi Ci o ścianki fundamentowe ława fundamentowa to jest podstawa pod ściankami fundamentowymi, czyli beton lany w grunt. Ławy nie trzeba niczym smarować - to burżujstwo Ścianki fundamentowe są posmarowane dysperbitem i na to styropian. Na izolację poziomą dawali zwykłą papę. Co do czytania i nabywanej wiedzy to nie martw się ja mam tak do teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.07.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 na ławy też się daje izolacje poziomą. jakby się nie dawało to po co malować ścianki fundamentowe dysperbitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 15.07.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 na ławy też się daje izolacje poziomą. jakby się nie dawało to po co malować ścianki fundamentowe dysperbitem? Hej Efi To się rozumie, że się daje u mnie dali, aczkolwiek nie pamiętałem i musiałem sprawdzić w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.07.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 golo... a czy ty aby nie zapomniałeś o swoim dzienniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 15.07.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 golo... a czy ty aby nie zapomniałeś o swoim dzienniku? brak czasu zapomina się aparat brać na budowę i dużo wyjazdów służbowych i nie tylko ale zaraz będzie jeden wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 15.07.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Masz racje (znow pomylilam pojecia-wczesniej u Efilki) chodzilo mi o sciane fundamentowa popatrzylam u Ciebie i faktycznie nawet lawe izlolowales od tych bloczkow betonowych.U mnie juz musztarda po obiiedzie bo wszystko zalane betonem bez zadnej izolacji wiec jak pyta Efilka po co smarowac sciane fundamentowa skoro mam juz poczatki do kitu :(Przygladnelam sie Twoim zbrojeniniom i muszestwierdzic ze robota zegarmistszowska U mnie to nawet z bolem nawiercali otwory aby polaczyc lawe z lana sciana (wczesniej zapomnieli) nie mowiac ze zadne zbrojenie nie wystaje mi z "dolkow" gdzie maja stac filary Kurcze mialam miec super ekipe a okazuje sie ze ida po najmniejszej lini oporu.Nie mam szans teraz na zadna zmiane i az sie cala trzese jak pomysle ze nadal moga tak sobie to wszystko lajtowo robic Zachcialo mi sie budowy na odleglosc Aaaaaaaa i GRATULUJE sprzedazy mieszkanka-bedzie kasa na dalsze etapy Ja w przyszlym roku tez bede sie kiwac ze sprzedaza dzialki-oby nie za dlugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 15.07.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Masz racje (znow pomylilam pojecia-wczesniej u Efilki) chodzilo mi o sciane fundamentowa popatrzylam u Ciebie i faktycznie nawet lawe izlolowales od tych bloczkow betonowych.U mnie juz musztarda po obiiedzie bo wszystko zalane betonem bez zadnej izolacji wiec jak pyta Efilka po co smarowac sciane fundamentowa skoro mam juz poczatki do kitu :(Przygladnelam sie Twoim zbrojeniniom i muszestwierdzic ze robota zegarmistszowska U mnie to nawet z bolem nawiercali otwory aby polaczyc lawe z lana sciana (wczesniej zapomnieli) nie mowiac ze zadne zbrojenie nie wystaje mi z "dolkow" gdzie maja stac filary Kurcze mialam miec super ekipe a okazuje sie ze ida po najmniejszej lini oporu.Nie mam szans teraz na zadna zmiane i az sie cala trzese jak pomysle ze nadal moga tak sobie to wszystko lajtowo robic Zachcialo mi sie budowy na odleglosc Aaaaaaaa i GRATULUJE sprzedazy mieszkanka-bedzie kasa na dalsze etapy Ja w przyszlym roku tez bede sie kiwac ze sprzedaza dzialki-oby nie za dlugo Jeżeli Twoja ekipa teraz tak partoli to się jej pozbądź, a w ogóle to może byś w końcu dziennik założyła co ? bo jakbyś pokazywała zdjęcia to byś miała większą pomoc od forumowiczów i ode mnie też Ze sprzedażą działki, jeżeli jest budowlana to w przyszłym roku nie powinnaś mieć problemów, bo przewidują na przyszły rok kolejną falę wzrostową, może nie taką dużą jak w 2007 roku, ale też powinna być ładna Ja ze swoim mieszkaniem bujałem się od końca marca, czyli 3,5 miesiąca ale w tych warunkach rynkowych to i tak doby wynik. No i to że sprzedałem mieszkanie jest efektem rządowego programu "Rodzina na swoim" - muszę przyznać, program nie jest może idealny, ale ożywia trochę ten rynek i dzięki niemu moje mieszkanko poszło, bo pod ten program się załapało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.07.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 gratulejszyn no to teraz poczujesz cięższą kieszeń i presje czasu. takie dwa w jednym co by szybciej skonczyc budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 15.07.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 gratulejszyn no to teraz poczujesz cięższą kieszeń i presje czasu. takie dwa w jednym co by szybciej skonczyc budowe Dzięki już poczułem klimat i gonię majstrów codziennie do roboty - data ostateczna wyznaczona, teraz odwrotu nie ma mam nadzieję, że damy radę Od 1 października mieszkamy w domku legalnie, a jak się nie da to będziemy musieli na dziko w warunkach budowlanych innej opcji nie ma - już się nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.07.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 myśmy planowali przeprowadzkę we wrześniu ale teraz widzę że to mission impossible II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 15.07.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 myśmy planowali przeprowadzkę we wrześniu ale teraz widzę że to mission impossible II W moim przypadku może być i mission impossible X, ale musimy dać radę. Z resztą na wyjazdach służbowych już mi mówili, że sprawy niemożliwe załatwiam od ręki, a cuda w 3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.07.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 pod warunkiem że się nie trafi na kretyna wszystko jest możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 15.07.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 pod warunkiem że się nie trafi na kretyna wszystko jest możliwe "Kretyna" ? masz na myśli jakiegoś papudraka co się ślimaczy z robotą i potrafi tylko partolić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 15.07.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Krzychu pierwsze to bym sie musiala pozbyc rodziciela bo ona za moicmi "fachowcami: w ogioen skoczy wiec musze to po prostu jakos inaczej dopilnowywac-tylko jak Fotek nadal nie przyuczylam sie wklejac zreszta mysle ze nie ma czego zalowac bo byscie tylko wielkie oczy otwierali co oni mi tam w tej ziemi powyprawaili (wyobrazasz sobie 72 kubiki betonu w fundamentach "zwyklego" domku?) Nie chce bronic ekipy ale po prostu trafilismy na zly okres ich budowania (goni ich czas ) .Ogolnei sciany stawiaja bardzo ladnie tylko kurde sa tacy "starodawni" i jakos malo entuzjastycznie podchodza do tych wszelkich izolacji,ocieplen itd Pocieszajace jest tez Twoje proroctwo o fali wzrostowej .Mam nadzieje ze masz info z pewnych zrodel hihihi Mysle ze 3,5 msc to dobry wynik ze sprzedaza bo przeciez wiadomo ze mieszkania nie ida juz jak swieze buleczki (ech to byly czasy ) Faktycznie do pazdziernika to juz nie ejst za woele czasu wiec trzymam kciki za plynnosc wykonczenowki.Ja o tej porze jak dobrze pojdzie bede dopiero maiala daszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.07.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 pod warunkiem że się nie trafi na kretyna wszystko jest możliwe "Kretyna" ? masz na myśli jakiegoś papudraka co się ślimaczy z robotą i potrafi tylko partolić ? ekzaktly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 16.07.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 gratuluje sprzedaży, pogonie majstrów , też czekamy na ostatnia transzę, więc powinno się pokulać, zostało nam 1,5 m-ca do przeprowadzki, gdyby nie szkoła, nie wariowalibyśmy tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.07.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 my też chcemy wziać transzę bo się boimy że frank spadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts