Damon 20.07.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Elewację pomału kończą, od poniedziałku zaczynają w środku - czyli szpachlowanie, kładzenie tapety z włókna szklanego na skosy z KG, malowanie i inne drobiazgi wykończeniowe. Płytki będzie mi kładła inna ekipa na szczęście, bo inaczej na 100% by się nie wyrobili niech sobie szpachlują , z tego co kojarzę, malował inny niż szpachlował, a płytki kładł Z, tapety mam tylko dwie rolki do położenia. żeby im tylko woda sodowa do głowy nie uderzyła , muszę do nich zaraz zadzwonić co i jak dzisiaj, może się obędzie bez awantur (po telefonie - podobno wszystko bedzie ok) A propos podłóg - na początku mówiłes o baltic wood na klej i cena z montażem była ok 180 zł, za to możesz miec prawdziwą dechę dębową z montażem - my tak robimy na parterze- decha 22mm w najlepszej klasie 114 zł/m2, w II klasie 104 zł, w rusticalu chyba 88 - tartak sapo, do tego montaż z chemią 90 zł m2 (współpracująca ekipa z tartakiem) - jesteśmy umówieni na montaż ok 25 sierpnia, jak posadzka pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 23.07.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Hejka... Znasz może kogoś kto mi zobi samą kotłownię...Jakoś nie mogę ogarnąć moim małym rozumkiem tego tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.07.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Hejka... Znasz może kogoś kto mi zobi samą kotłownię...Jakoś nie mogę ogarnąć moim małym rozumkiem tego tematu... Polecił bym Ci firmę, która u mnie robi - dają przyzwoite ceny, ale wtedy to już mi wcale roboty nie skończą, a innych nie mam na tapecie, bo ze Ździśkami nie gadałem tylko z firmami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 23.07.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Hejka... Znasz może kogoś kto mi zobi samą kotłownię...Jakoś nie mogę ogarnąć moim małym rozumkiem tego tematu... Polecił bym Ci firmę, która u mnie robi - dają przyzwoite ceny, ale wtedy to już mi wcale roboty nie skończą, a innych nie mam na tapecie, bo ze Ździśkami nie gadałem tylko z firmami Krzyś ...ja potzrebuję kogoś na koniec sierpnia ...albo jeszcze później.... chyba bardziej połowa września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.07.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Hejka... Znasz może kogoś kto mi zobi samą kotłownię...Jakoś nie mogę ogarnąć moim małym rozumkiem tego tematu... Polecił bym Ci firmę, która u mnie robi - dają przyzwoite ceny, ale wtedy to już mi wcale roboty nie skończą, a innych nie mam na tapecie, bo ze Ździśkami nie gadałem tylko z firmami Krzyś ...ja potzrebuję kogoś na koniec sierpnia [/i] A czemu chcesz samą kotłownię robić ? a pozostałe rzeczy typu kalafiory czy też grzana podłoga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 23.07.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Hejka... Znasz może kogoś kto mi zobi samą kotłownię...Jakoś nie mogę ogarnąć moim małym rozumkiem tego tematu... Polecił bym Ci firmę, która u mnie robi - dają przyzwoite ceny, ale wtedy to już mi wcale roboty nie skończą, a innych nie mam na tapecie, bo ze Ździśkami nie gadałem tylko z firmami Krzyś ...ja potzrebuję kogoś na koniec sierpnia [/i] A czemu chcesz samą kotłownię robić ? a pozostałe rzeczy typu kalafiory czy też grzana podłoga ? od tego mam już kogoś.... ale nie wiem, czy ten ktoś da sobie rade z kotłownią, bo ma niesprawną 1 rękę... a to trochę siłowania jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.07.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 W sumie nie wiem czy się rzucą na taką robotę, ale nie zaszkodzi, żeby Ci wycenili namiar poszedł na P.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 23.07.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 W sumie nie wiem czy się rzucą na taką robotę, ale nie zaszkodzi, żeby Ci wycenili namiar poszedł na P.W. no wiesz...robota na 1, góra 2 dni.... a kaska wleci Może mnie wcisna gdzieś w przerwie oczywiście mogę sie powołać na Ciebie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.07.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 W sumie nie wiem czy się rzucą na taką robotę, ale nie zaszkodzi, żeby Ci wycenili namiar poszedł na P.W. no wiesz...robota na 1, góra 2 dni.... a kaska wleci Może mnie wcisna gdzieś w przerwie oczywiście mogę sie powołać na Ciebie...? Spoko, możesz śmiało się mną podpierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.07.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Krzysiu a jak tam harmonogram prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.07.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Krzysiu a jak tam harmonogram prac? Efi jaki harmonogram ? robi się co popadnie, byle by doprowadzić domek do stanu możliwego do zamieszkania. Kończą elewację ( bez finalnego tynku - to zrobię za rok jak budowy obok skończą brudną robotę) Szpachlowanie się robi po malu, zaraz potem będzie malowanie, początek sierpnia wchodzi płytkarz robić łazienki, garaż, pomieszczenie nad garażem, wiatrołap, hol i kuchnię. Pod koniec sierpnia montaż podłóg i drzwi wewnętrznych. I połowa września montaż kuchni i schodów wewnętrznych. Wrzesień montaż oświetlenia i ... wprowadzka Może w miedzy czasie się podjazd zrobi, ale podjazd do zamieszkania jest niekoniecznie potrzebny, można go zrobić ciut później, tak samo ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.07.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 i te kuchnie schody itd macie już pozamawiane? pytasz jaki harmonogram po czym go wymieniasz jednym tchem u nas podobny etap. elewacja w trakcie, podjazd też, ale w sumie zewnętrze jak sam zauważyłeś mnie istotne (choć szkoda bo jakoś najsprawniej idzie). U nas sufity właściwie już poszpachlowane, chociaż gdzieniegdzie ich w ogóle nie ma a to dziura na komin, a to dziura na schody a to dziura na świetlik. mam nadzieję że szybciasem przygotują ściany pod malowanie i będzie można podłogi montować. żeby tylko skończyli z tym szlifowaniem - bez tego nie da się nic ruszyć bo syf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.07.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 i te kuchnie schody itd macie już pozamawiane? pytasz jaki harmonogram po czym go wymieniasz jednym tchem u nas podobny etap. elewacja w trakcie, podjazd też, ale w sumie zewnętrze jak sam zauważyłeś mnie istotne (choć szkoda bo jakoś najsprawniej idzie). U nas sufity właściwie już poszpachlowane, chociaż gdzieniegdzie ich w ogóle nie ma a to dziura na komin, a to dziura na schody a to dziura na świetlik. mam nadzieję że szybciasem przygotują ściany pod malowanie i będzie można podłogi montować. żeby tylko skończyli z tym szlifowaniem - bez tego nie da się nic ruszyć bo syf. Czyli u Ciebie podobne zamieszanie Kuchnia i Schody zaklepane, inne rzeczy też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.07.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 a my ani kuchni ani schodów. na szczęście wczoraj dorwaliśmy podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.07.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 jeszcze mi się przypomniało że stołu to chyba nie będziemy mieć przez najbliższe kilka lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.07.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 jeszcze mi się przypomniało że stołu to chyba nie będziemy mieć przez najbliższe kilka lat A to czemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.07.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 jeszcze mi się przypomniało że stołu to chyba nie będziemy mieć przez najbliższe kilka lat Widziałem u Cię ale ten Quick Parquet troszkę kosztuje ja znalazłem panele za 34 netto Dąb elegant i wyglądają identycznie jak BalticWood Dąb Natur , no ale niestety są to zwykłe panele AC4 montowabe na pływająco - dam pod to podkład thermo coś tam na podłogówkę i musi grać. Na 3 warstwową się nie rzucę, bo to za duże koszty jak na moją kieszeń I bym się zapłakał jakby się z nimi coś stało A jak panele się się podniszczą to je wyp... i położę nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.07.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 ja nie lubie stukotu paneli i tego odczucia plastiku. w dodatku są zimne w dotyku. ale wiadomo że koszt zabójczy. Właśnie policzyłam ile nam tego potrzeba. Nie stać nas szczerze mówiąc i własnie się zastanawiam co teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.07.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 ja nie lubie stukotu parkietu i tego odczucia plastiku. w dodatku są zimne w dotyku. ale wiadomo że koszt zabójczy. Właśnie policzyłam ile nam tego potrzeba. Nie stać nas szczerze mówiąc i własnie się zastanawiam co teraz No właśnie, u mnie jest tego ze 140m2 do położenia, u Ciebie pewno jeszcze więcej. 3 warstwowa by kosztowała majątek: Panel ok. 120 zł za m2 + położenie 60 zł za m2 z klejami, czyli 180 za m2 x 140 m2 daje w prostym rachunku 25200 - ała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.07.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 u mnie na szczęście mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts