Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Uli i Krzysztofa Krzewuszka Poznań

Gość Gosc_gość

Recommended Posts

Elewację pomału kończą, od poniedziałku zaczynają w środku - czyli szpachlowanie, kładzenie tapety z włókna szklanego na skosy z KG, malowanie i inne drobiazgi wykończeniowe. Płytki będzie mi kładła inna ekipa na szczęście, bo inaczej na 100% by się nie wyrobili :roll:

niech sobie szpachlują :), z tego co kojarzę, malował inny niż szpachlował, a płytki kładł Z, tapety mam tylko dwie rolki do położenia. żeby im tylko woda sodowa do głowy nie uderzyła :roll: , muszę do nich zaraz zadzwonić co i jak dzisiaj, może się obędzie bez awantur :evil: (po telefonie - podobno wszystko bedzie ok)

A propos podłóg - na początku mówiłes o baltic wood na klej i cena z montażem była ok 180 zł, za to możesz miec prawdziwą dechę dębową z montażem - my tak robimy na parterze- decha 22mm w najlepszej klasie 114 zł/m2, w II klasie 104 zł, w rusticalu chyba 88 - tartak sapo, do tego montaż z chemią 90 zł m2 (współpracująca ekipa z tartakiem) - jesteśmy umówieni na montaż ok 25 sierpnia, jak posadzka pozwoli

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość
Hejka...

Znasz może kogoś kto mi zobi samą kotłownię...Jakoś nie mogę ogarnąć moim małym rozumkiem tego tematu... :lol:

Polecił bym Ci firmę, która u mnie robi - dają przyzwoite ceny, ale wtedy to już mi wcale roboty nie skończą,

a innych nie mam na tapecie, bo ze Ździśkami nie gadałem tylko z firmami :roll:

Hejka...

Znasz może kogoś kto mi zobi samą kotłownię...Jakoś nie mogę ogarnąć moim małym rozumkiem tego tematu... :lol:

Polecił bym Ci firmę, która u mnie robi - dają przyzwoite ceny, ale wtedy to już mi wcale roboty nie skończą,

Krzyś ...ja potzrebuję kogoś na koniec sierpnia :)...albo jeszcze później.... chyba bardziej połowa września

Gość Gosc_gość
Hejka...

Krzyś ...ja potzrebuję kogoś na koniec sierpnia :)[/i]

A czemu chcesz samą kotłownię robić ?

a pozostałe rzeczy typu kalafiory czy też grzana podłoga ?

Hejka...

Krzyś ...ja potzrebuję kogoś na koniec sierpnia :)[/i]

A czemu chcesz samą kotłownię robić ?

a pozostałe rzeczy typu kalafiory czy też grzana podłoga ?

od tego mam już kogoś.... ale nie wiem, czy ten ktoś da sobie rade z kotłownią, bo ma niesprawną 1 rękę... a to trochę siłowania jest...

Gość Gosc_gość
W sumie nie wiem czy się rzucą na taką robotę, ale nie zaszkodzi, żeby Ci wycenili

namiar poszedł na P.W. :wink:

no wiesz...robota na 1, góra 2 dni.... a kaska wleci ;)

Może mnie wcisna gdzieś w przerwie :)

oczywiście mogę sie powołać na Ciebie...?

Spoko, możesz śmiało się mną podpierać :wink:

Gość Gosc_gość
Krzysiu a jak tam harmonogram prac?

Efi jaki harmonogram ? :o robi się co popadnie, byle by doprowadzić domek do stanu możliwego do zamieszkania. 8)

Kończą elewację ( bez finalnego tynku - to zrobię za rok jak budowy obok skończą brudną robotę)

Szpachlowanie się robi po malu, zaraz potem będzie malowanie, początek sierpnia wchodzi płytkarz robić łazienki, garaż, pomieszczenie nad garażem, wiatrołap, hol i kuchnię.

Pod koniec sierpnia montaż podłóg i drzwi wewnętrznych.

I połowa września montaż kuchni i schodów wewnętrznych.

Wrzesień montaż oświetlenia i ... wprowadzka :D

Może w miedzy czasie się podjazd zrobi, ale podjazd do zamieszkania jest niekoniecznie potrzebny, można go zrobić ciut później, tak samo ogrodzenie :roll:

i te kuchnie schody itd macie już pozamawiane?

pytasz jaki harmonogram po czym go wymieniasz jednym tchem :lol:

u nas podobny etap. elewacja w trakcie, podjazd też, ale w sumie zewnętrze jak sam zauważyłeś mnie istotne (choć szkoda bo jakoś najsprawniej idzie). U nas sufity właściwie już poszpachlowane, chociaż gdzieniegdzie ich w ogóle nie ma :o a to dziura na komin, a to dziura na schody a to dziura na świetlik. :x

mam nadzieję że szybciasem przygotują ściany pod malowanie i będzie można podłogi montować. żeby tylko skończyli z tym szlifowaniem - bez tego nie da się nic ruszyć bo syf.

Gość Gosc_gość
i te kuchnie schody itd macie już pozamawiane?

pytasz jaki harmonogram po czym go wymieniasz jednym tchem :lol:

u nas podobny etap. elewacja w trakcie, podjazd też, ale w sumie zewnętrze jak sam zauważyłeś mnie istotne (choć szkoda bo jakoś najsprawniej idzie). U nas sufity właściwie już poszpachlowane, chociaż gdzieniegdzie ich w ogóle nie ma :o a to dziura na komin, a to dziura na schody a to dziura na świetlik. :x

mam nadzieję że szybciasem przygotują ściany pod malowanie i będzie można podłogi montować. żeby tylko skończyli z tym szlifowaniem - bez tego nie da się nic ruszyć bo syf.

Czyli u Ciebie podobne zamieszanie :roll:

Kuchnia i Schody zaklepane, inne rzeczy też 8)

Gość Gosc_gość
jeszcze mi się przypomniało że stołu to chyba nie będziemy mieć przez najbliższe kilka lat

Widziałem u Cię 8)

ale ten Quick Parquet troszkę kosztuje :roll:

ja znalazłem panele za 34 netto Dąb elegant i wyglądają identycznie jak BalticWood Dąb Natur :p , no ale niestety są to zwykłe panele AC4 montowabe na pływająco - dam pod to podkład thermo coś tam na podłogówkę i musi grać.

Na 3 warstwową się nie rzucę, bo to za duże koszty jak na moją kieszeń :o

I bym się zapłakał jakby się z nimi coś stało :cry:

A jak panele się się podniszczą to je wyp... i położę nowe :roll:

Gość Gosc_gość
ja nie lubie stukotu parkietu i tego odczucia plastiku. w dodatku są zimne w dotyku. ale wiadomo że koszt zabójczy. Właśnie policzyłam ile nam tego potrzeba. Nie stać nas szczerze mówiąc i własnie się zastanawiam co teraz :roll:

No właśnie, u mnie jest tego ze 140m2 do położenia, u Ciebie pewno jeszcze więcej.

3 warstwowa by kosztowała majątek:

Panel ok. 120 zł za m2 + położenie 60 zł za m2 z klejami, czyli 180 za m2 x 140 m2 daje w prostym rachunku 25200 - ała :o