Gość Gosc_gość 24.07.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 u mnie na szczęście mniej no nie możliwe u Ciebie mniej podłóg do obłożenia ? pewno kładziesz więcej płytek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.07.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 perhaps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 04.08.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Krzysiu gdzie Ty się podziewasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 04.08.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Krzysiu gdzie Ty się podziewasz? Jestem, jestem, ale nie specjalnie mam o czym pisać w dzienniku, - roboty idą na kilku frontach, każda rozbabrana, a przecież nikt nie chce oglądać białej wygipsowanej ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 04.08.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Krzysiu gdzie Ty się podziewasz? Jestem, jestem, ale nie specjalnie mam o czym pisać w dzienniku, - roboty idą na kilku frontach, każda rozbabrana, a przecież nikt nie chce oglądać białej wygipsowanej ściany Ja chcę... ja chcę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 04.08.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Krzysiu gdzie Ty się podziewasz? Jestem, jestem, ale nie specjalnie mam o czym pisać w dzienniku, - roboty idą na kilku frontach, każda rozbabrana, a przecież nikt nie chce oglądać białej wygipsowanej ściany Ja chcę... ja chcę... w przyszłym tygodniu od poniedziałku będą się kłaść płytki w łazienkach to będzie coś ciekawszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 04.08.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Jeszcze 2 miesiące i przeprowadzka ale superowo..... u nas właśnie kończą tynki wewnętrzne.... i wchodzi instalator. Ciekawe czy my zdążymy sie wprowadzić w tym roku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 04.08.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Jeszcze 2 miesiące i przeprowadzka ale superowo..... u nas właśnie kończą tynki wewnętrzne.... i wchodzi instalator. Ciekawe czy my zdążymy sie wprowadzić w tym roku ... Tia, superowo zamieszkamy pewnie w warunkach jeszcze budowlanych, bez wody miejskiej i gazu ... tfu, tfu odpukać. Ale... najważniejsze, że w swoim domku bez męczących (wynajmujących) sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 04.08.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Jeszcze 2 miesiące i przeprowadzka ale superowo..... u nas właśnie kończą tynki wewnętrzne.... i wchodzi instalator. Ciekawe czy my zdążymy sie wprowadzić w tym roku ... Tia, superowo zamieszkamy pewnie w warunkach jeszcze budowlanych, bez wody miejskiej i gazu ... tfu, tfu odpukać. Ale... najważniejsze, że w swoim domku bez męczących (wynajmujących) sąsiadów dacie radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 04.08.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Jeszcze 2 miesiące i przeprowadzka ale superowo..... u nas właśnie kończą tynki wewnętrzne.... i wchodzi instalator. Ciekawe czy my zdążymy sie wprowadzić w tym roku ... Tia, superowo zamieszkamy pewnie w warunkach jeszcze budowlanych, bez wody miejskiej i gazu ... tfu, tfu odpukać. Ale... najważniejsze, że w swoim domku bez męczących (wynajmujących) sąsiadów dacie radę My pewno tak, ale nie wiem czy wykonawcy do przyłącza gazu i wody dadzą radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 04.08.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Jeszcze 2 miesiące i przeprowadzka ale superowo..... u nas właśnie kończą tynki wewnętrzne.... i wchodzi instalator. Ciekawe czy my zdążymy sie wprowadzić w tym roku ... Tia, superowo zamieszkamy pewnie w warunkach jeszcze budowlanych, bez wody miejskiej i gazu ... tfu, tfu odpukać. Ale... najważniejsze, że w swoim domku bez męczących (wynajmujących) sąsiadów dacie radę My pewno tak, ale nie wiem czy wykonawcy do przyłącza gazu i wody dadzą radę a wodę do domu podłączasz z wodociągów czy ze studni? Robiłeś wogóle badanie wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.08.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 pod taką presją dadzą myślę sobie że my też za pare miesięcy będziemy mieszkać ale jakoś wydaje mi sie to tak odległe ze cięzko mi w to uwierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 04.08.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Jeszcze 2 miesiące i przeprowadzka ale superowo..... u nas właśnie kończą tynki wewnętrzne.... i wchodzi instalator. Ciekawe czy my zdążymy sie wprowadzić w tym roku ... Tia, superowo zamieszkamy pewnie w warunkach jeszcze budowlanych, bez wody miejskiej i gazu ... tfu, tfu odpukać. Ale... najważniejsze, że w swoim domku bez męczących (wynajmujących) sąsiadów dacie radę My pewno tak, ale nie wiem czy wykonawcy do przyłącza gazu i wody dadzą radę a wodę do domu podłączasz z wodociągów czy ze studni? Robiłeś wogóle badanie wody? No właśnie studnie mam, ale jeszcze nie robiłem badanie wody - miała być wykorzystywana do celów technicznych typu podlewanie ogrodu i inne. Liczę mocno jednak na wodę miejską ( tu się mogę przeliczyć) Trzeba będzie jednak pomyśleć o szczegółowym zbadaniu wody i zrobienie dedykowanego systemu filtrów i podłączyć wodę ze studni na cały dom - może nawet podziękuję za wodę miejską Aha - jak macie jakieś namiary na sensownych ludzi od tego to kontakty mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 04.08.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 pod taką presją dadzą myślę sobie że my też za pare miesięcy będziemy mieszkać ale jakoś wydaje mi sie to tak odległe ze cięzko mi w to uwierzyc No nie wiem, odnoszę wrażenie, że tylko mnie zależy, żeby te media podłączyć, a wszyscy inni bronią się rękami i nogami przede mną. Co do zamieszkania to mimo, że mam termin wyznaczony to nadal do mnie to nie dociera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.08.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Ja jeszcze nie mam przyłącza pradu chociaż mieszkam od listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 04.08.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Jeszcze 2 miesiące i przeprowadzka ale superowo..... u nas właśnie kończą tynki wewnętrzne.... i wchodzi instalator. Ciekawe czy my zdążymy sie wprowadzić w tym roku ... Tia, superowo zamieszkamy pewnie w warunkach jeszcze budowlanych, bez wody miejskiej i gazu ... tfu, tfu odpukać. Ale... najważniejsze, że w swoim domku bez męczących (wynajmujących) sąsiadów dacie radę My pewno tak, ale nie wiem czy wykonawcy do przyłącza gazu i wody dadzą radę a wodę do domu podłączasz z wodociągów czy ze studni? Robiłeś wogóle badanie wody? No właśnie studnie mam, ale jeszcze nie robiłem badanie wody - miała być wykorzystywana do celów technicznych typu podlewanie ogrodu i inne. Liczę mocno jednak na wodę miejską ( tu się mogę przeliczyć) Trzeba będzie jednak pomyśleć o szczegółowym zbadaniu wody i zrobienie dedykowanego systemu filtrów i podłączyć wodę ze studni na cały dom - może nawet podziękuję za wodę miejską Aha - jak macie jakieś namiary na sensownych ludzi od tego to kontakty mile widziane ja juz dzwoniłąm do sanepidu w Poznaniu i badanie wody to koszt około 700 zł... Nam położyli rury z wodą ...także nie wiem co teraz zrobić. Pierwszy pomysł był taki, żeby zrobić badanie wody ze studni i podłączyć dom właśnie do tej wody.... a drugi jest taki, że podłaczyc wodę ze studni na krany w pomieszczeniach gospodarczych, pralkę, zmywarkę i kibelki.... a bezpośrednio korzystać z wody miejskiej. Oczywiście obydwa plany są do zrealizowania...jeżeli woda w studni pzrejdzie wszystkie testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.08.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Krzysiu polecam ludków z firmy http://www.woda.com.pl Jeżdżą po całej Polsce i wiedzą co bredzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 04.08.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Ja jeszcze nie mam przyłącza pradu chociaż mieszkam od listopada To jak Ty mieszkasz ? Prądzik od uprzejmego sąsiada ? czy może generator ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 04.08.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 ja juz dzwoniłąm do sanepidu w Poznaniu i badanie wody to koszt około 700 zł... Nam położyli rury z wodą ...także nie wiem co teraz zrobić. Pierwszy pomysł był taki, żeby zrobić badanie wody ze studni i podłączyć dom właśnie do tej wody.... a drugi jest taki, że podłaczyc wodę ze studni na krany w pomieszczeniach gospodarczych, pralkę, zmywarkę i kibelki.... a bezpośrednio korzystać z wody miejskiej. Oczywiście obydwa plany są do zrealizowania...jeżeli woda w studni pzrejdzie wszystkie testy. Na badanie wody to liczę częściowo na sąsiada, bo ma studnie 15 m od mojej i miał robić badanie - muszę zadzwonić do niego i się dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 04.08.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Krzysiu polecam ludków z firmy http://www.woda.com.pl Jeżdżą po całej Polsce i wiedzą co bredzą Efi, Duże Dzięki za namiar, na Ciebie po cichu liczyłem, bo pamiętałem, że też przerabiałaś temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts