Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Uli i Krzysztofa Krzewuszka Poznań

Gość Gosc_gość

Recommended Posts

Gość Gosc_gość
Hej!

Ja budowę rozpoczęłam 14 Maja Buduję w Obornikach. Jutro zalewamy posadzkę od środy mury do góry. Budujemy Karminę z Archipelagu. Chętnie będę tu zaglądać. Jesteśmy na podobnym etapie.

Pozdrawiam!!!

Karolina

KUBICA!!! :D :D :D

Witam w moich skromnych progach :D

No właśnie KUBICA się dzisiaj spisał wzorowo,

a potem powinien wjechać bolidem na boisko, gdzie grali mecz Polska-Niemcy

i powinien porozjeżdżać to towarzystwo :wink:

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość
Podolski to powinien być rozstrzelany za zdradę :wink: :wink: :wink: :wink: :lol:

A tak na serio to dla mnie wynik meczu po Kubicy był już obojętny. 8)

He, He dla mnie też :wink:

wolałem oglądać mądrzące się "SOWY" (Zientarski, Dowbor i inni) po wyścigu niż mecz :p

Kristofuros

Na moje wielkie szczęście nie było wreszcie Dowbora. Nie mogłam znieść jego braku kompetencji. Jak wczoraj Zientarski zaczal sie widac z goscmi to aż podskoczyliśmy z radosci. A swoją drogą Zientarski wczoraj po raz pierwszy z bananem na ustach - widac że syn wyszedł ze szpitala.

Gość Gosc_gość
Kristofuros

Na moje wielkie szczęście nie było wreszcie Dowbora. Nie mogłam znieść jego braku kompetencji. Jak wczoraj Zientarski zaczal sie widac z goscmi to aż podskoczyliśmy z radosci. A swoją drogą Zientarski wczoraj po raz pierwszy z bananem na ustach - widac że syn wyszedł ze szpitala.

Popatrz z takim "zainteresowaniem" ich słuchałem, że nawet nie zauważyłem, że Dowbora nie było :wink:

Gość Gosc_gość
Porta ma bardzo podobne - oni chyba zawsze papugują po sobie:

http://www.porta.com.pl/po.php?name=products&pID=65&lang=pl

Ten model C.6 ma za szerokie te szybki i pewno nie mają takiej struktury te panele między szybami, a model A.9 ma za wąskie. By trzeba zobaczyć organoleptycznie, ale w tych Noble II się zakochaliśmy także wątpię żebyśmy się skusili na Porte.

A te Pol-skone model Noble II kosztują sporo :o bo 1390,00 netto katalogowo za skrzydło, w składach Vox montaż jest za 1 zł.

Te drzwi to jest nowość pewno dlatego tyle kosztują. Mam nadzieję, że jak będziemy kupować to cena spadnie, albo będą dawać większe rabaty :p

Gość Gosc_gość
W pierwszym podejściu te drzwi Pol-skone Noble II odrzuciliśmy, ze względu na cenę i chcieliśmy tańszy model Impuls wersja 12. Architekt jednak nas przekonał, że drzwi się non stop dotyka i widzi je się z bliska - mają duży wpływ na postrzeganie wnętrza. Często w aranżacjach mebli nawet tych niezbyt wyszukanych dają specjalnie wypasione drzwi, żeby podkręcić efekt.

Witam i widzę, że jesteśmy na podobnym etapie jeśli chodzi o wybory. Dzisiaj byliśmy oglądać drzwi w Progresie na św. Michała

Jeśli chodzi o wentylację - u nas było dokładnie tak samo. Rekuperatory porażka, bartosz jest jak najbardziej do przełknięcia. Wiesz już kto będzie montował?

Gość Gosc_gość
Witam i widzę, że jesteśmy na podobnym etapie jeśli chodzi o wybory. Dzisiaj byliśmy oglądać drzwi w Progresie na św. Michała

Jeśli chodzi o wentylację - u nas było dokładnie tak samo. Rekuperatory porażka, bartosz jest jak najbardziej do przełknięcia. Wiesz już kto będzie montował?

Witam :D

Wentylacje pewno wykona SAN-GAZ z Jarocina, przynajmniej wstępna rozmowa była bardziej konkretna,

bo z tym z Poznania jakoś rozmowa się nie kleiła.

Gość Gosc_gość
No wreszcie pokazałeś jakieś dzieło swojego architekta :D

ja się zgadzam z koleżeństwem z wątku elewacyjnego - fajne drewno i cegła, ale ten ciepły beżyk...

Popracujemy jeszcze nad elewacją, dlatego tez zbieram opinie. 8)

Temat już się robi pilny, bo trzeba wymurować z klinkieru tą donicę na tarasie,

a taki klinkier będzie też na cokole domu, na około drzwi wejściowych i na ogrodzeniu frontowym.

To też w sobotę mamy wycieczkę do hurtowni w Przeźmierowie - architekt twierdzi, że tam jest największy wybór.

Jak masz jakiś inny namiar na hurtownię z dużym wyborem klinkieru to będę wdzięczny :p