Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Uli i Krzysztofa Krzewuszka Poznań

Gość Gosc_gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość

Ech, bo mnie ten przemądrzały Makary zdenerwował. Nie lubie jak ktoś wyjeżdża z epitetami na pograniczu slangu podwórkowego, bo to znaczy że nie wiele ma konkretnego do powiedzenia i odzywa się tylko po to, żeby bić pianę.

A Irma znowu buduje dom w zupełnie innym stylu i ma moim zdaniem zupełnie inne postrzeganie tego typu tradycyjnych domów.

Dostałem także konkretną i konstruktywną opinię od naszej "Szefowej". Pani Agnieszka widziała też wcześniejszą wersję wizualizacji z większą ilością klinkieru i zrozumiała, że aktualna wersja jest kolejną ewolucją poprzedniej, że zmierza to w dobrym kierunku . :p

Gość Gosc_gość
Krzysztof, napisz coś więcej o systemie antyoblodzeniowym. Czy to trzeba uwzględnić przy wylewaniu schodów?

Tylko, że ja za dużo nie wiem :-?

Architekt to wymyślił i mi się to spodobało. I ma to już uwzględnione w dokumentacji. Na początku byłem przeciwny, bo myślałem, że to sporo kosztuje. Już nawet zapomniałem ile to będzie kosztować, ale naprawdę niewiele, chyba 1000zł czy 1200. W każdym razie ten system będzie miał 2 sekcje grzejne: schody wejściowe i podjazd do garażu.

Jednak trzeba to uwzględnić przy wylewaniu schodów, bo to chyba z 1cm lub 1,5 zajmuje. Zamailuje do Architekta jak mi odpisze to dam Ci szersze info.

Gość Gosc_gość
Krzysztof, napisz coś więcej o systemie antyoblodzeniowym. Czy to trzeba uwzględnić przy wylewaniu schodów?

Dostałem Info Aga, taki system oblodzeniowy będzie:

INSTALACJA PRZECIWOBLODZENIOWA

- kabel grzejny Deviflex™ DSIG 20

- czujnik gruntowy

- zmodernizowany termostat Devireg™ 850 III

- asilacz 24 VDC

Producent: http://www.devi.com.pl/

• 2 weeks później...
Gość Gosc_gość
Powitać, ja niestety już po wakacjach :(

Fajne mebelki.

Pytanie: jak liczyliście jak wysoko murować taras w stosunku do wyjścia z salonu?

aha, nie tak szybko proszę, bo mnie przegonicie :wink:

Jak liczyliśmy ?? :roll: zapytaj Radka, bo ja nie wiem :wink:

Na stropie się trochę zatrzymają, bo jest mocno pracochłonny

także nie masz się co obawiać, że Was dogonimy :p

Gość Gosc_gość
witam, bardzo podoba mi się Pana Domek a jeszcze bardziej dachówka.

Czy mogabym prosic o namiary (telefon, adres) na firmę, gdzie zostaa zakupiona?

Będę bardzo wdzięczna,

pozdrawiam

Witam w moich progach :D

po pierwsze, żaden ze mnie Pan :wink:

Pisałem już o dachówce i hurtowni na Nowej Grupie Wielkopolskiej 2008, ale tu zacytuję żebyś nie musiała szukać :wink:

Potwierdzam, Dek-pol na Sytkowskiej robi dobre ceny

http://www.dek-pol.com.pl

konkretny kontakt to Pan Szymon Krawczyński 502 041 740 - konkretny gość i naprawdę sie stara.

A w ogóle polecam dachówki Jacobi najlepiej w angobie szlachetnej, mają super jakość i np w moim przypadku dach prawie 300m2 Jacobi J12 Edelschwarz (czarna angoba szlachetna) była tylko 1500 zł netto droższa od Koramica renesansowa L15 antracyt :p

Gość Gosc_gość
Napisałabym coś o kominku, ale znowu będzie, że za Tobą łażę :wink:

Przed Tobą się nie da uciec http://www.talenty.pl/emoticons/122.gif http://www.talenty.pl/emoticons/238.gif http://www.talenty.pl/emoticons/57.gif

Ale spoko możesz zjechać ten kominek, bo idzie do kosza. :roll:

Za dużo pierdułek i wyszło na to, że w tym projekcie kominek stanowi tło, a powinien być w centrum uwagi.

Będziemy czekać na nowy projekt. W końcu za to płacę więc mogę wymagać :wink:

Wcale go nie chciałam zjechać :D . Kominek jest ładny, ale ponieważ nie pokazałeś całego wnętrza, stylu i kolorystyki to trudno powiedzieć czy pasuje.

Mnie się drewno podoba ogólnie więc dla mnie jest ok, błyskawica mnie zastanowiła :wink: No i to, co sam powyżej napisałeś - ma się wtapiać czy być głównym elementem wnętrza?

• 2 weeks później...
Gość Gosc_gość
Pogratulować stropu :D

To teraz by się Wam przydał deszczyk a nie taki piekarnik, żeby nie podlewać, nie? Dla mnie za to lepiej sucho, bo mam samą folię z dziurami na okna na dachu :D

A podziękować :D

Ja wolę słoneczko, lubię polewać z węża :wink:

Dzisiaj już 2 razy podlane i jutro też podleję ze 2 może nawet 3 razy :p

Gość Gosc_gość
ale z góry to Wasz strop jest ooogromny :o

Jest tylko troszkę większy od Twojego, poniżej parametry

Moja Krzewuszka (G2) :

długość= 18,29m

szerokość= 10,1m

Twój Groszek (G2)

długość= 18,24m

szerokość= 9,1m