bartolinka 31.07.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Kristofuros dach imponujący, podglądam sobie jak go szalują; boszzz to lepsze niż robota na szydełku (dłuuuuugo, precyzyjnie...) . Kris, Wasze schodki nie takie znowu skomplikowane , ale szerokość 90 cm to już na gotowo? czy teraz, przed tynkami? a jak jeszcze dorzucić barierkę to może sie zrobić ciasno . U nas kombinowali nieźle, żeby na gotowo wyszło jakieś 95cm. pozdrawiam , bartolinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 01.08.2008 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Kristofuros dach imponujący, podglądam sobie jak go szalują; boszzz to lepsze niż robota na szydełku (dłuuuuugo, precyzyjnie...) . Kris, Wasze schodki nie takie znowu skomplikowane , ale szerokość 90 cm to już na gotowo? czy teraz, przed tynkami? a jak jeszcze dorzucić barierkę to może sie zrobić ciasno . U nas kombinowali nieźle, żeby na gotowo wyszło jakieś 95cm. pozdrawiam , bartolinka Dach to jeszcze nie jest, chociaż chciałbym, żeby już dach robili i okna wstawili jak u agakz Z tymi schodami to myślę, że nie jest tak źle na gotowo to ma być 90cm, ostatnio byłem u kolesia co ma w domu klatkę 70cm i tam ma dopiero ciasno i w dodatku ma 2 piętra W każdym razie zagadam z majstrami, czy nie da się tam paru cm dołożyć, bo nawet szczerze mówiąc o tym nie myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 01.08.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Kris , późno pisałam , strop miało być , co nie zmienia faktu, że imponujący . pozdrawiam bartolinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 01.08.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Kris , późno pisałam , strop miało być , co nie zmienia faktu, że imponujący . pozdrawiam bartolinka To fakt jest konkrecik i prawie szydełkowa robota z tym zbrojeniem. Gadałem z majstrami i szerzej na schodach się nie da. W świetle jest 186 cm z tego wypada jeszcze 6 cm na ściankę działową po środku światła, bo pod schodami ma być spiżarnia. Ale majstry mówili, że teraz 90 cm to standard, także Ty mając 95 masz już wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 05.08.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 GW pewnie czytają. Ale wiesz jak jest z czasem - dziś skończyliśmy omawiać elektrykę o 22.15 Ładny stropik, pewnie zużyłeś cały beton w Poznaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 05.08.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 GW pewnie czytają. Ale wiesz jak jest z czasem - dziś skończyliśmy omawiać elektrykę o 22.15 Ładny stropik, pewnie zużyłeś cały beton w Poznaniu? No tak, a potem mówisz, że GW mają dużo budów i mało czasu. Terefere - cały czas chyba u Ciebie na budowie przesiadują i dla mnie nie mają czasu Betonu tylko odrobinka, siakieś 70 ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 05.08.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 dziś skończyliśmy omawiać elektrykę o 22.15 Aga, masz już ustaloną elektrykę?????? wow, aleś się zebrała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 06.08.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Terefere - cały czas chyba u Ciebie na budowie przesiadują i dla mnie nie mają czasu tak, jeśli od 20.00 - do 22.15 to cały czas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika1212 10.08.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Domek super gratulacje!!! Na pewno jeszcze nie raz zajrzę na Waszą stronę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 10.08.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Domek super gratulacje!!! Na pewno jeszcze nie raz zajrzę na Waszą stronę!! Cieszę się, że się podoba - sam się nie mogę doczekać efektu finalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 25.08.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 no, domek zaczyna przypominać kształtem ten z Twojego avatarka A te łuki to możesz znielubic jak dostaniesz wycenę stolarki Czy tym razem wykonawca spędza dni u Ciebie, bo u nas go nieee maaaa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 25.08.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 no, domek zaczyna przypominać kształtem ten z Twojego avatarka A te łuki to możesz znielubic jak dostaniesz wycenę stolarki Czy tym razem wykonawca spędza dni u Ciebie, bo u nas go nieee maaaa? Stolarka nie będzie taka droga - już widziałem jedną wycenę A GW to jakoś dawno nie widziałem, ale następują konsultacje, uzgodnienia i małe zmiany na bieżąco telefonicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika1212 26.08.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Hej! Kochani jesteście z Poznania, może macie namiary na dobrą ekipę elektryków. Mam też pytanie skąd braliście kable i cały osprzęt Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 26.08.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Hej! Kochani jesteście z Poznania, może macie namiary na dobrą ekipę elektryków. Mam też pytanie skąd braliście kable i cały osprzęt Z góry dziękuję. Pozdrawiam Witam ale niestety jak się ma GW to nie bardzo się ma co polecać oprócz GW, tym bardziej, że do elektryki jeszcze trochę czasu mam. Powodzenia w poszukiwaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jablo 01.09.2008 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Witam ! Gratuluje aktualnego stanu budowy. Twój dziennik przeglądam już chyba 100 raz i z niecierpliwością czekam na nowe wpisy i fotki... bo też będę budował krzewuszkę G2 Czekam teraz na warunki zabudowy, potem pewnie kilka małych zmian w projekcie... no i właśnie tu rodzi się pytanie co do wielkości salonu. Z fotek wygląda na "wąski", a jak jest w rzeczywistości? Jeszcze przed tym jak znalazłem Twój dziennik myślałem nad likwidacją podcienia tym samym powiększenia salonu. Jakie są Twoje odczucia - jak na to patrzysz mile widziane fotki - [email protected] Z góry dzięki, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 02.09.2008 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Witam ! Gratuluje aktualnego stanu budowy. Twój dziennik przeglądam już chyba 100 raz i z niecierpliwością czekam na nowe wpisy i fotki... bo też będę budował krzewuszkę G2 Czekam teraz na warunki zabudowy, potem pewnie kilka małych zmian w projekcie... no i właśnie tu rodzi się pytanie co do wielkości salonu. Z fotek wygląda na "wąski", a jak jest w rzeczywistości? Jeszcze przed tym jak znalazłem Twój dziennik myślałem nad likwidacją podcienia tym samym powiększenia salonu. Jakie są Twoje odczucia - jak na to patrzysz mile widziane fotki - [email protected] Z góry dzięki, pozdrawiam. Witam w moich skromnych progach Fotki świeżutkie będą dzisiaj. Wczoraj murarze skończyli murować ścianki działowe poddasza i tym samym skończony jest etap murarki i czekamy na rozpoczęcie etapu dach Co do salonu, a w zasadzie salonu z jadalnią i holem ( bo to jedno pomieszczenie) to dla nas jest w sam raz. Będzie tam stół jadalny zaraz przy kuchni, na jedynej ścianie będzie wisiał TV i tam wstawimy narożnik z ławą, wstawimy tam też szeroką niską szafkę pod TV na której będzie stał sprzęt i tyle będzie tam mebli. Ta część z narożnikiem jest częścią wypoczynkową i żeby napić się kawki, pooglądać TV, czy też pogadać z familią czy ze znajomymi jest w zupełności wystarczająca. Poza tym jest tyle zalet podcienia, że my nawet nie pomyśleliśmy o tym, żeby go zlikwidować, wręcz przeciwnie - podcień to było jedno z kryteriów wyboru projektu. Likwidując podcień dom będzie już inaczej wyglądał i już nie będzie taki ładny jak teraz od ogrodu. Musisz się zastanowić do czego będziesz wykorzystywał tą część salonu, jeżeli do tego co my to przestrzeni wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jablo 02.09.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Witam. Jeżeli chodzi o przeznaczenie salonu to dokładnie tak jak napisałeś, kawka, tv, rodzinka.. itp. umeblowanie ścianki z tv - tak samo, tylko zamiast narożnika chciałbym wstawić dwie kanapy 3 osobowe odsunięte od ścian - podoba nam się taki układ... no i właśnie z tym może być problem... Co do elewacji ogrodowej, to po likwidacji podcienia byłaby bardzo podobna do frontowej a ta nam się bardzo podoba Trzeba będzie jeszcze sprawę z żoneczką przedyskutować, bo podcień fajny, ale i salonik większy by się przydał Może zanim zaczniemy budować (planowo kwiecień - maj) zobaczymy jakieś mebelki u Ciebie i wszystko sie rozjaśni Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 02.09.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Witam. Jeżeli chodzi o przeznaczenie salonu to dokładnie tak jak napisałeś, kawka, tv, rodzinka.. itp. umeblowanie ścianki z tv - tak samo, tylko zamiast narożnika chciałbym wstawić dwie kanapy 3 osobowe odsunięte od ścian - podoba nam się taki układ... no i właśnie z tym może być problem... Ja też tak na początku myślałem, miały być 2 sofy i obie rozkładane (z tym byłby problem - bo z jedną by trzeba by wyjeżdżać całkowicie),ale po głębszym zastanowieniu stwierdziłem, że narożnik będzie bardziej praktyczny, zwłaszcza, że narożnik ma być też rozkładany i rozkładając narożnik będzie wygodne miejsce do spania dla gości i nie będzie trzeba sofą manewrować. Poza tym super wygodnie się "walnąć" w samym kącie narożnika i oglądać TV czy też poczytać sobie gazetkę Narożnik już wybraliśmy ma być http://www.etap-sofa.pl/ narożnik z serii MATEO Co do elewacji ogrodowej, to po likwidacji podcienia byłaby bardzo podobna do frontowej a ta nam się bardzo podoba Trzeba będzie jeszcze sprawę z żoneczką przedyskutować, bo podcień fajny, ale i salonik większy by się przydał Może zanim zaczniemy budować (planowo kwiecień - maj) zobaczymy jakieś mebelki u Ciebie i wszystko sie rozjaśni Pozdrawiam. Mi elewacja ogrodowa z podcieniem się bardziej podoba A z mebelkami u mnie to raczej wątpię, żebym się wyrobił przed przyszłymi wakacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jablo 02.09.2008 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Skończone są wszystkie ścianki działowe, ale jeszcze przedtem specjalna fotka dla kolegi jablo - salon z wymiarami. no tego sie nie spodziewałem dziękować !!! a tak wogóle, całe zamieszanie przez malutki błąd... na stronie archona jest podany zły wymiar szerokości salonu 2,92 m !!! W rzeczywistości jest 3,92 m co dopiero po przeanalizowaniu projektu architektoniczno - budowlanego dostrzegłem Przy ewentualnej likwidacji podcienia robi sie problem z usytuowaniem drzwi balkonowych... więc chyba nie będziemy nic zmieniać ehh I mam mocny dylemat, czy zamykać stan surowy i ciągnąć dalej budowę, czy też dać domeczkowi odpocząć i zacząć wczesną wiosną. ja po stanie surowym planuje troszkę odczekać, domek odpocznie i moja kieszeń Ps. narożnik super bardzo mi się podoba, ale dalej chodzi nam po głowie takie cuś http://img401.imageshack.us/img401/9666/82071997vh2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 03.09.2008 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 ja po stanie surowym planuje troszkę odczekać, domek odpocznie i moja kieszeń W moim przypadku domek odpocznie, ale moja kieszeń nie, bo odsetki od kredytu trzeba płacić Ps. narożnik super bardzo mi się podoba, ale dalej chodzi nam po głowie takie cuś http://img401.imageshack.us/img401/9666/82071997vh2.jpg Sofa sofie nie równa i np sofa 3 osobowa jednego producenta będzie większa niż innego, a też może się Wam spodobać. My np. do gabinetu na ścianę po prawej od drzwi chcemy dać sofę 3 osobową, ale tam jest tylko 206 cm szerokości ściany,ale nic to. Akurat wejdzie tam sofa 3 osobowa, tego samego producenta co narożnik, http://th.interia.pl/30,gaeab58a52989859/i767126.jpg http://www.etap-sofa.pl meble nowoczesne i z serii Felix sofa 3 ma szerokość 205 cm czyli akurat wchodzi idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts