Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

brama garażowa Horman czy Wiśniowski?!

Recommended Posts

Jeśli komuś zależy na dobrej cenie i akurat przypadkiem pasuje mu kolor złoty dąb i wymiar 2500x2150 bodajże, to jest akurat promocja w Hormannie. My zamówiliśmy bramę z napędem i montażem za 3400. Jakieś 2 miesiące wcześniej kuzyn za identyczną zapłacił ponad 5 tys więc różnica jest spora.

Wybrałam Hormanna.

Obecne ceny Hormanna ( w nowym katalogu) są niższe niż w zeszłym roku :)

Zawierzyłam fachowcowi :)

Segmentowa, z przetłoczeniem M, taki kolorek :

http://www.hormann.krakow.pl/img/przetloczeniam11mab.jpg

ja mam Hormanna 4750 x 2250 z sterowaniem FAAC ( raczej sterowanie będzie

jutro zamontowane :lol: )

w kolorze złoty dąb , ocieplana

i muszę przyznać że kolor maja zgodny z paletą RAL czy jak jej tam :lol:

mam okna Jezierskiego złoty dąb i nie zauważam żadnej różnicy w tej okleinie ,

identyczne

koszt tej bramy z montażem i sterowaniem dwu kanałowym,od razu do bramy wjazdowej to 7000 zł

Ja rowniez wybieralem pomiedzy Wisniowskim i Hormanem.

W koncu wybralem Normstahla. Cenowo wychodzil pomiedzy powyzszymi firmami a wydal mi sie od nich solidniejszy, 4cm ocieplenia, do tego chwala sie standardem antywlamaniowym WK2. Maja do wyboru 3 rozne napedy o roznej mocy i szybkosci.

Jezeli masz gdzies w poblizu ich sprzedawce to polecam zainteresowac sie rowniez i ta firma.

Za około 3 tygodnie masze kupić brame garażową (segmentowa na pilota)

i tutaj prosze o podpowiedz Wiśniowski czy Hormann.

A może jeszcze jakas inna? nieszukam niczego najtańszego.

I jaki napęd bedzie najlepszy :roll:

tak mi sie przypomnialo, jak kupowalismy brame (wybralismy hormann), ale zwroc uwage na grubosc (ocieplenie) bramy, z tego co pamietam, hormann, aby zblizyc sie cenowo do konkurencji zmniejszal grubosc ocieplenia bramy do 2 cm, zostawiajac starndarowe 4 cm tylko na laczeniach segmentow. poza tym mysle, ze od pewnego pulapu cenowego produkty te sa b. podobne.

co do napedow, to u hormanna jest np. SupraMatic - dosc cichy, szybki naped http://www.hormann.pl/pl/pl/katalog/antriebe/supramatic_e_p/ - tu masz pogladowy filmik

hormann ma 2 rodzaje płyty: 2cm lub 4cm
o tym wlasnie pisalem, kiedys (jakis rok temu) czytalem namietnie zagraniczne fora + rozmawialem z zaprzyjazniona firma handlujaca hormannem i zgodnie twierdzili, ze wprowadzanie 2 cm plyty spowodowane bylo checia zrownania cenowego z konkurencja.

ja wybralem normsthala bo cena jednak duzo lepsza niz horman a gwarancja ta sama (przy normsthalu 10 lat).z ta roznica ze normsthal stosuje w standardzie automatyke a horman nie. moja brama 4750x2250 z montazem ,automatem ,zamkiem w klasie wk2-nie wiem czy hormann daje taka wkaldke ,zaplacilem 6350 zlotych ,3 tygodnie temu ( wkolorze zloty dab)

ale co Ty wybierzesz to juz Twoi wybor