christof333 05.05.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Za około 3 tygodnie masze kupić brame garażową (segmentowa na pilota) i tutaj prosze o podpowiedz Wiśniowski czy Hormann. A może jeszcze jakas inna? nieszukam niczego najtańszego. I jaki napęd bedzie najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 05.05.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Za około 3 tygodnie masze kupić brame garażową (segmentowa na pilota) i tutaj prosze o podpowiedz Wiśniowski czy Hormann. A może jeszcze jakas inna? nieszukam niczego najtańszego. I jaki napęd bedzie najlepszy Wiśniowski nie ustępuje Hormannowi , jedynie ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 05.05.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 My mamy dwie bramy segmentowe Novoport ISO 45 firmy Novoferm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 05.05.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Ja mam Hormana, była lepsza cena u mnie na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joamor 05.05.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Jeśli komuś zależy na dobrej cenie i akurat przypadkiem pasuje mu kolor złoty dąb i wymiar 2500x2150 bodajże, to jest akurat promocja w Hormannie. My zamówiliśmy bramę z napędem i montażem za 3400. Jakieś 2 miesiące wcześniej kuzyn za identyczną zapłacił ponad 5 tys więc różnica jest spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 05.05.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Ja mam Hormana i nie narzekam, sąsiad ma Wiśniowskiego i właśnie wymienił uszczelkę i poprawiał prowadnicę, ale może po prostu miał pecha.Myślę jednak, że promocja powinna przeważyć szalę. Znajdą się bowiem użytkownicy Hormana, którzy coś poprawiali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 05.05.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Jaka by ta brama nie byla,to trzeb pamietac,ze brama bramie nie rowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 05.05.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 A ile kosztuje brama segmentowa gładka, na jedne drzwi garażowe, wpełni automatyczna, ocieplona, na dwa piloty, kolor niestandardowy (okleina) -taki jak okna. Firma ??? - będę się jeszcze dopytywać, bo nie pamiętam. Wstępny koszt to 5 tyś - dużo, bardzo dużo, czy do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Wybrałam Hormanna. Obecne ceny Hormanna ( w nowym katalogu) są niższe niż w zeszłym roku Zawierzyłam fachowcowi Segmentowa, z przetłoczeniem M, taki kolorek : http://www.hormann.krakow.pl/img/przetloczeniam11mab.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 05.05.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 ja mam Hormanna 4750 x 2250 z sterowaniem FAAC ( raczej sterowanie będzie jutro zamontowane ) w kolorze złoty dąb , ocieplana i muszę przyznać że kolor maja zgodny z paletą RAL czy jak jej tam mam okna Jezierskiego złoty dąb i nie zauważam żadnej różnicy w tej okleinie , identyczne koszt tej bramy z montażem i sterowaniem dwu kanałowym,od razu do bramy wjazdowej to 7000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asasello 05.05.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Ja rowniez wybieralem pomiedzy Wisniowskim i Hormanem. W koncu wybralem Normstahla. Cenowo wychodzil pomiedzy powyzszymi firmami a wydal mi sie od nich solidniejszy, 4cm ocieplenia, do tego chwala sie standardem antywlamaniowym WK2. Maja do wyboru 3 rozne napedy o roznej mocy i szybkosci.Jezeli masz gdzies w poblizu ich sprzedawce to polecam zainteresowac sie rowniez i ta firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 05.05.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Za około 3 tygodnie masze kupić brame garażową (segmentowa na pilota) no to już nie kupisz bo na bramę czeka sie około 5 tygodni więc już jesteś 2 tygodnie w plecy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 05.05.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 jak oglądałem normstahla to b. podobało mi się maskowanie prowadnic i rolek, czego nie ma np. w wiśniowskim, i jakby troszkę takie solidniejsze są niż wiśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leon28 05.05.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Za około 3 tygodnie masze kupić brame garażową (segmentowa na pilota) i tutaj prosze o podpowiedz Wiśniowski czy Hormann. A może jeszcze jakas inna? nieszukam niczego najtańszego. I jaki napęd bedzie najlepszy tak mi sie przypomnialo, jak kupowalismy brame (wybralismy hormann), ale zwroc uwage na grubosc (ocieplenie) bramy, z tego co pamietam, hormann, aby zblizyc sie cenowo do konkurencji zmniejszal grubosc ocieplenia bramy do 2 cm, zostawiajac starndarowe 4 cm tylko na laczeniach segmentow. poza tym mysle, ze od pewnego pulapu cenowego produkty te sa b. podobne. co do napedow, to u hormanna jest np. SupraMatic - dosc cichy, szybki naped http://www.hormann.pl/pl/pl/katalog/antriebe/supramatic_e_p/ - tu masz pogladowy filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 05.05.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 hormann ma 2 rodzaje płyty: 2cm lub 4cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leon28 05.05.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 hormann ma 2 rodzaje płyty: 2cm lub 4cm o tym wlasnie pisalem, kiedys (jakis rok temu) czytalem namietnie zagraniczne fora + rozmawialem z zaprzyjazniona firma handlujaca hormannem i zgodnie twierdzili, ze wprowadzanie 2 cm plyty spowodowane bylo checia zrownania cenowego z konkurencja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laziale 05.05.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 wszystko zależy od tego jaki rodzaj bramy sie wybierze i kto bedzie ją montował, ja akurat montuję Wiśniowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgyus 05.05.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 ja wybralem normsthala bo cena jednak duzo lepsza niz horman a gwarancja ta sama (przy normsthalu 10 lat).z ta roznica ze normsthal stosuje w standardzie automatyke a horman nie. moja brama 4750x2250 z montazem ,automatem ,zamkiem w klasie wk2-nie wiem czy hormann daje taka wkaldke ,zaplacilem 6350 zlotych ,3 tygodnie temu ( wkolorze zloty dab)ale co Ty wybierzesz to juz Twoi wybor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 06.05.2008 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 ja za hormanna 500x225x40 (też złoty dąb) z automatyką, dodatkowym pilotem,włącznikiem naściennym i montażem zapłaciłem 6900 właśnie sprawdziłem - jednak jest to 7100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 06.05.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Hormann złoty dąb 4750x2150 grubości 4cm z napędem (supramatic), pilotem, fotokomórkami (to mogłem sobie odpuścić ale dałem) + okucia do niskiego nadproża i montaż razem 7003 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts