Monika81 05.05.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Będąc w sklepie sprzedawca mi je polecał a ja o nich nigdy przedtem nie słyszałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolettaW 06.05.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 ja tez nigdy nie słyszałam , moze to cos nowego wchodzi na rynek. pytałam kilka osób i tez nie szłyszeli o nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 06.05.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Podłogi z ipo-wood są niezłe wszakże pod warunkiem że zastosujemy dodatkowy lakier bo ich lakier jest tragiczny ..było już parę topiców na forum na ten temat ...kleić na dwu-składniku i bezsprzecznie polakierować dodatkowo..a tak w ogóle to dobry produkt i nawet nie tak drogi..Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 06.05.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Kiedys juz watek byl na ten temat, ale niewiele informacji sie pojawilo.A ja mam pytanie: te deski sa albo lakierowane lakierem jakims UV, albo poliuretanowym. (Mam nadzieje, ze cos nie pokrecilam.) Ktory lepszy i skad wiadomo czym lakierowac, zeby lakier spodni sie nie "rozpuscil"? Bylam ogladac te deski i jednak roznia sie w dotyku te lakiery, jeden jest taki jakby gladki/"miekki", a drugi taki szorstkawy/tepawy/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 07.05.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Brać raczej poliuretan( to gładkie) ja już lakierowałem taką posadzkę kilkakrotnie zmatowić mocno siatka polerską 150tką, i nałożyć dwuskładnikowy lakier wodny dowolnej sprawdzonej marki...( LobaWS duo nie odspoiła,2kpu bergera, Apu-2 z hartz lacka też nie),jeśli parkieciarz ma obawy to nic prostszego jak przeprowadzić próbę w rogu w mało widocznym miejscu zmatowić jakieś 20cm/kw ręcznie przetrzeć wilgotną ściereczka kilkakrotnie aby kurzu nie było) i nałożyć lakier odczekać 12-24 godz zależy jaka pogoda i przeprowadzić próbę przyczepności monetą ( kantem monety pocierając mocno o lakier) jeśli sie będzie łuszczył to nie wolno lakierować jeśli będzie się tylko lekko rysował to można spokojnie polakierować całość..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 08.05.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Dzieki za odpowiedz. Jest tylko jeden maly-duzy problem, te deski, ktore mi sie podobaja maja wlasnie ten drugi lakier i co wtedy z takim robic? Jest gorszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 08.05.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Dzieki za odpowiedz. Jest tylko jeden maly-duzy problem, te deski, ktore mi sie podobaja maja wlasnie ten drugi lakier i co wtedy z takim robic? Jest gorszy? Prawdopodobnie jest to olej nakładany fabrycznie na gorąco i utwardzany promieniami UV (twardszy). Być może deska jest szczotkowana i dlatego odczuwasz, że jest tępa i szorstka. Jedno musisz również przyjąć, że istnieje różnica między wykonaniem fabrycznym a rzemieślniczym. To drugie najczęściej odbiega od estetyki powłoki nałożonej fabrycznie w komorze bezpyłowej! Poza tym ghost34 ma rację. Może tylko z tym dociskaniem pieniążka nie przesadzaj bo możesz również deskę uszkodzić. Z siła dwu kilogramów wystarczy. Możesz swoją siłę docisku sprawdzić na wadze łazienkowej. Weż pieniążek i dociśnij wagę tak aby pokazało się 2 -3 kilo. Zapamiętaj siłę z jaką naciskałaś i sprobuj to zrobić z lakierem. ________________________________________ vanitas vanitatum et omnia vanitas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 08.05.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Prawdopodobnie jest to olej nakładany fabrycznie na gorąco i utwardzany promieniami UV (twardszy). Być może deska jest szczotkowana i dlatego odczuwasz, że jest tępa i szorstka. Przepraszam jesli sie glupio spytam, ale lakier a olej UV to to samo? Rozumiem, ze ten UV lakier nada sie tez do malowania tak samo jak tamten? Dziekuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 08.05.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Lakier nadaje sie do lakierowania , olej nie absolutnie nie...można dołożyć jeszcze jedna warstwe albo oleju albo srodka pielegnujacego np. oil-balsam firmy loba i pod olejem gładkości nie ma co wymagać...taki jego urok..mam te deski na sklepie...i poprawiam je i olejami i srodkami pielegnujacymi...lakierowałem ludziskom na budowach jak wyżej już opisałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 08.05.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Lakier nadaje sie do lakierowania , olej nie absolutnie nie...można dołożyć jeszcze jedna warstwe albo oleju albo srodka pielegnujacego np. oil-balsam firmy loba i pod olejem gładkości nie ma co wymagać...taki jego urok..mam te deski na sklepie...i poprawiam je i olejami i srodkami pielegnujacymi...lakierowałem ludziskom na budowach jak wyżej już opisałem... A ma Pan deski Ipowood jednolamelowe iroko? Z tego co pytalam sa lakierowane (UV) nie olejowane, stad moje pytanie co z nimi robic, czy rowniez nadaja sie i potrzeba w ogole "dolakierowac", jak w przypadku desek z lakierem poliuretanowym czy lepiej zostawic takie jakie sa? Bardzo podobaja mi sie kolorystycznie te deski no i sa jednolamelowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 08.05.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 A mam ale każdy ipowood polakierowałbym dodatkowo...naprawdę ich lakier jest kiepski.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 08.05.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 A mam ale każdy ipowood polakierowałbym dodatkowo...naprawdę ich lakier jest kiepski.. Dziekuje, w takim razie jest nadzieja na ladne, polakierowane deski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 08.05.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Jest pewność ..nie nadzieja..ipowood jest dobrym wyborem pod warunkiem ze podejdzie sie do niego z głowa (jak wszystko zreszta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 03.08.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Odświeżę wątek - spodobały mi się deski tej firmy, czy nic się nie poprawiło przez lata w jakości lakieru u tego producenta? Nadal zalecacie dodatkowe lakierowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek8454 04.08.2014 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Prawdę mówiąc też pierwszy raz słyszę o takiej podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts