kosmo77 06.05.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam, mam pytanie. Otóż wykopałem sobie dół w ziemi na oczko wodne. I po ostatnich deszczach okazało się że dół do połowy napełnił się wodą - tzn poziom wody był ok 40 cm poniżej poziomu gruntu. A chciałem ten dół wyłożyć folią do oczek i nalać wody do środka. Czy to że woda gruntowa podchodzi tak wysoko będzie powodować jakieś problemy kiedy oczko już będzie zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 06.05.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 może to woda opadowa a nie gruntowa? ta "ziemia" to glina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.05.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 A co Ci przeszkadza woda w oczku wodnym?? Jeżeli na chwilę chcesz się jej pozbyć, to zaopatrz się w jakąś pompę, zrób co masz zrobić i ciesz się oczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 06.05.2008 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 No jest to woda opadowa, bo jak nie pada deszcz to poziom wody gruntowej jest niżej. Więc nie mogę liczyć że ta woda w oczku sobie zostanie, muszę je uszczelnić. Niedaleko oczka jest zakopana studzienka do rozsączania wody deszczowej, może dlatego tyle wody jest w ziemi po deszczu. Czyli pytanie zostaje - czy okresowy nadmiar wody w ziemi jest w stanie mi to oczko jakoś zepsuć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 06.05.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Jeśli parcie będzie silne, folia zostanie uniesiona. Proponuję zrobić odkrywkę, sprawdzić jaki jest poziom wody w gruncie i ew. zrobić głębszy dół bez folii.Jeśli nie, pozostaje zazbrojony siatką beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.05.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Jeśli parcie będzie silne, folia zostanie uniesiona. Zawsze po położeniu folii może ją docisnąć jakimiś ładnymi kamieniami lub doniczkami z kwiatkami wodnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts