Janisia 07.05.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Potrzebuję pilnej porady może ktoś z forumowiczów jest w temacie-czy przy rozbudowie budynku są potrzebne projekty instalacji wewnętrznych???Zaznaczam że w dobudowanej części budynku poprowadzona będzie tylko instalacja elektryczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 08.05.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Wszystko zależy od urzędu. U mnie nie były potrzebne żadne projekty wykonawcze instalacji. W projekcie było napisane, że wszystkie instalacje na dotychczasowych warunkach.Najprościej iść do właściwego urzędu i spytać. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janisia 10.05.2008 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 No właśnie tu jest ciekawa sprawa, bo mój architekt podniósł cenę projektu o 2000zł ponoć ze względu na konieczność wykonania tych projektów Obdzwoniłam wszystkie okoliczne biura projektowe i nikt nie słyszał że jest to potrzebne do rozbudowy I co ty na to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 12.05.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Niestety, projekty instalacji są niezbędne. Oczywiście w części rozbudowywanej. Jeżeli instalacja nie występuje, to główny projektant musi to wyraźnie strwierdzić.Za rozbudowę części elektrycznej u nas płaci się ok. 250 - 600 PLN w zależności od zakresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janisia 12.05.2008 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Dowiadywałam się u żródła i u nas,projekt instalacji elektrycznej-300zł ,a gazowej 500zł,więc nie wiem skąd kwota 2000zł??? Poza tym w dobudowanej części będzie jedynie instalacja elektryczna!!Zaczynam odnosić wrażenie że ktoś (czyli architekt)chce mnie naciągnąć na niezłą kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 12.05.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 coś w tym jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RSTURBO 19.05.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Ja właśnie jestem w trakcie rozbudowy i w projekcie nie mam rysunków instalacji elektrycznej która już jest "na ścianie". W urzedzie nikt o nic nie pytał -). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janisia 19.05.2008 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Przepraszam za wśibstwo ale z której części Polski jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RSTURBO 20.05.2008 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Mieszkam w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janisia 20.05.2008 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Ja mieszkam w dużo mniejszej miejscowości więc myślę że nie powinno być problemu.Po prostu powiem architektowi że ma nie robić projektów instalacji Tylko ciekawe co on na to-2000zł koło nosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts