anpi 13.09.2003 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2003 Tak sobie wymyśliłem, żeby kominek z płaszczem wodnym włączyć szeregowo w instalację CO z kotłem gazowym dwufunkcyjnym. Czy to możliwe? Czy nie zaszkodzi to kotlowi? A może ktoś z Was ma coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 14.09.2003 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2003 Temat - widzę - nie znany w tym towarzystwie, a moim zdaniem ciekawy, dlatego pytam jeszcze raz - czy wiecie coś na temat kominków z płaszczem wodnym?Ja mam teraz w starym domu taki "kominek" - piec kaflowy z podłączoną instalacją CO. Działa to całkiem dobrze, dlatego zainteresował mnie ten kominek, który chciałbym zamontować w nowym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.09.2003 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 W nowym domu dajesz inny przekrój instalacji C.O. /mniejszy/. Nie możesz podłaczyć szeregowo, ale możesz poprzez wymiennik ciepła.Było już o tym sporo pisane, użyj funkcji"szukaj", a napewno znajdziesz sporo interesujących Cię wątków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts