Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pogadajmy o JESIENI

Gość

Recommended Posts

• 3 weeks później...

Lubię jesień,ale...to co sie dzieje w tym roku to.....już przesada.

Pory roku zostały zredukowane do dwóch.O jesieni można tylko wspominać.

A pomyśleć,że kilka lat temu o tej porze,pomykałam w białej sukni,w ciepły,słoneczny,kolorowy październikowy dzień.

Dobrze,że zdjęcia chociaż są,to pokażę dziecku,że kiedyś po lecie była jesień,a nie od razu zima.

Dzisiaj spadł śnieg w Suwałkach,a w weekend ma spaść w pozostałych rejonach kraju.

ps.Przynajmniej się na butach zaoszczędzi.

Nie lubię jesieni. Jedynie czas zbierania grzybów. Już od jesieni aż do wiosny, robi się wg mnie szaro, buro i ponuro. Wiem jesień potrafi zaskakiwać nas swoimi kolorami a i miłośnicy zimy również znajdą w niej coś ładnego. Jednak ja należę do osób, które powinny albo zapać w sen zimowy :( albo wyjeżdżać do ciepłych krajów. Niestety rzeczywistośc jest bardziej przyziemna, wobec czego muszę sobie jakoś radzić. :wink:

Uwielbiam te kolory,te zapachy..i mojego jednego sasiada,który z całej wielgachnej działki wszelakie zielicho i listeczki pali w cudnym ognisku zadymiając okolicę na co najmniej 2 dni...Zapachy jesieni są odczuwalne nawet w wannie..Okadzanie ponoć niweluje smrody cywilizacji..

Jaka zima?

Jest przepiękna jesień! W łykend byłem w takich małych górkach!

Jak ja kocham jesień, tym razem było słonecznie z kolorowym kobiercem liściastych lasów... Super mega exterem total beatyfull

Muszę się przyznać, że lubię także te dżdżyste (?) dni, włóczę się wtedy chętnie po ciemniejącym z wolna parku moknąc razem z okolicą, ciesząc się równocześnie na ciepłą herbatą i jakiegoś drineczka 8)

A w dalszej perspektywie jest biała zima - z narciarskimi włóczęgami po zaśnieżonych górkach...

Rzeczywiście - odlotowo. Wczoraj padał u nas śnieg!! Wyglądało to nieziemsko. Raczej jakby ktoś rozerwał poduchę :D

A rano było bielusieńko. A tu wciąż jeszcze liście na drzewach.

I wszystko byłoby super gdyby nie te rachunki za olej :x

Nasz kominek grzeje non stop od ponad tygodnia bo temperatury w nocy spadają dużo poniżej 0.

Ja też mam ładne zdjęcia. Ostatnio dużo u nas było tęczy. Niestety jak już się połapałam, że pstrykam bez kliszy to taka najmocniejsza przeszła. Ale udało mi się złapać cień podwójnej.

No i mam też zdjęcie pomieszanych pór roku.

Chętnych zapraszam:

http://community.webshots.com/user/ewcia_

Zdjęcia o których piszę są na końcu albumu "domowego"