motoazja 08.05.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Witam Mam do Was pytanko czy musieliście stawiac znaki na drodze informujące o budowie, bo tak informuje mnie moj projektanat i oczywiscie ma juz swoja znajoma co mi to zrobi za niższa cene? Mi w gminie nikt nie moiwl o czyms takim?Jak to było u Was? DziekiKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.05.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 U mnie żadnych znaków nie ma.Jeżeli ten projektant tak podaje i od razu podaje znajomą, to poproś go o wskazanie odpowiednich paragrafów, które wymuszają na Tobie taki obowiązek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 08.05.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Juz całkiem pominieto sam fakt, że SAMOWOLNIE nie można stawiać żadnych znaków na drodze publicznej (jak rozumiem). To jest w kompetencjach zarzadcy drogi.A może chodzi o tablicę informacyjną, która jest obowiazkowa, tyle, że stoi nie na drodze, tylko na "budowie", ale musi być widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.05.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 A może chodzi o tablicę informacyjną, która jest obowiazkowa, tyle, że stoi nie na drodze, tylko na "budowie", ale musi być widoczna.Jeżeli mu rzeczywiście chodzi o tablicę informacyjną, to taką można kupić w każdym markecie i pewnie hurtowni bud. Potem nabić ją na jakiś pal i zakopać pal na terenie działki. Do tego żadna fachowa ekipa potrzebna nie jest. Ewentualnie może mu jeszcze chodzi o tablice w stylu: głębokie wykopy, teren budowy - wejście wzbornione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 08.05.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 AleEwentualnie może mu jeszcze chodzi o tablice w stylu: głębokie wykopy, teren budowy - wejście wzbornione. to też na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motoazja 08.05.2008 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Dzieki Jade do niego w sobote i zapytam gdzie on to wyczytal? POzdrawiamKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts