mati_com 08.05.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Proszę o Pomoc Właśnie otrzymałem ODMOWNE WZ na działece rolnej bez planu położonej we wsi , gaz , prąd woda wjazd na działkę z drogi JEST !!! Doczepili sie tylko do działki sąsiedniej !! Działki sąsiednie są ale tylko na przeciwko mojej tzn . po 2 stronie drogi . Urbanista z urzędu wziął obszar analizowany 3X ale tylko po tej samej stronie drogi !! W tel. rozmowie z nim powiedział że mam napisać odwołanie do SKO. Ale nawet potwierdził że kolegiom przyzna mi rację i decyzja będzie pozytywnie rozpatrzona !!! Nie jest to dziwne dlaczego od razu tego nie mogą pozytywnie rozpatrzyć ??? I czy jest jakieś inne wyjście z tej sytuacji , Bo w SKO podobno długo się czeka na decyzję a mi zależy na czasie A moja prośba jest taka czy ktoś nie posiada wzoru lub jakiegoś gotowego Odwołania do SKO z którego mógłbym skorzystać ??? Dziękuję i pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.05.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Działki sąsiednie są ale tylko na przeciwko mojej tzn . po 2 stronie drogi . Czekaj czekaj. Czyżbyś dookoła swojej działki z 3 stron miał czarną dziurę że działek nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.05.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 W tel. rozmowie z nim powiedział że mam napisać odwołanie do SKO. Ale nawet potwierdził że kolegiom przyzna mi rację i decyzja będzie pozytywnie rozpatrzona !!! Nie jest to dziwne dlaczego od razu tego nie mogą pozytywnie rozpatrzyć ??? Nie znam odpowiednich przepisów,ale znając nasze państwo może być tak, że on wykonał swoją pracę odpowiednio, bo tak mu nakazują przepisy. Nie mógł wydać pozytywnej opinii, bo z paragrafów mu to nie wynika. Pewnie na decyzji, którą dostałeś napisane jest dlaczego jest ona odmowna. A SKO pewnie ma inne przepisy/paragrafy/wytyczne, które już pozwalają na wydanie WZ mimo że poziom niżej była odmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 08.05.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Tak bardzo upraszczając. Analizowany obszar, to 3 x front Twojej działki - nie mniej jednak niż 50m - (okrąg) w promieniu którego MUSI być zabudowa, dostepna z tej samej drogi (chyba publicznej). Sprawdź, bo jesli tego warunku nie spełniasz, to odwołanie nic nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M GR 08.05.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Zajrzyj jeszcze pod ten link http://forum.muratordom.pl/odmowa-ustalenia-warunkow-zabudowy-jak-napisac-odwolanie,t130578.htmtam jest podobny problem. Pomocny będzie przy odwołaniu również zamieszczony tam link wyroku sądu w Białymstoku dot. "sąsiedztwa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnm 08.05.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 witam, posiadam kawalek roli 3 ha. przy domach jednorodzinnych i innych zabudowaniach. ok. 100 m. przy drodze gminnej z mediami. czy jesli podziele ten kawalek na pare dzialek po 3000 m/2 z droga wewnetrzna odchodzaca od drogi gminnej, spelnija nowe dzialki dalej wymogi na WZ.odleglosc ta sama ale jednak nowe dzialki przylegaja juz do innej drogi (juz prywatnej).czy moze nie odgrywa to roli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnm 22.05.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 podciagam, do -sSiwy12-, piszesz ze chyba musi miec dostep do drogi publicznej. a co jesli po podziale nasza prywatna droga jest odnoga publicznej? teraz te 3 ha. przylegaja do publicznej ale po podziale bedzie to tylko 1 dzialka, reszta przez w.w. droge wewnetrzna=prywatna: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 22.05.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 USTAWA o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennymArt. 2. Ilekroć w ustawie jest mowa o:14) „dostępie do drogi publicznej” — należy przez to rozumieć bezpośredni dostęp do tej drogi albo dostęp do niej przez drogę wewnętrzną lub przez ustanowienie odpowiedniej służebności drogowej; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnm 22.05.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 dusia 2006, dzieki Ci serdeczne za te infos. strzal w "10". http://www.p-o-i.de/bild-umlauf.php?wbid=1&oid=1344&bid=4&upid=suche1&la=pl teraz wiem ze jestem na dobrej drodze i bede mial dzialki do sprzedazy nad morzem (4000m) z dostepem do zalweu pod zabudowe po 80 000 tys. zl a nie pole pod uprawe kartofli. pozdrawiamnnm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 26.05.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Sprawdź w gminie w jakiej odległosci od drogi publicznej ( a nie prywatnej wewnętrznej) są tereny budowlane. Zeby Ci później nie wyszły działki w drugim rzedzie zabudowy z jakąs absurdalnie małą powierzchnią nadającą sie pod zabudowe. Równolegle do drogi publicznej przechodzi linia zabudowy, której nie wolno przekroczyć nawet na działce budowlanej. Jak to jest w Twoim przypadku musisz wiedzieć zanim wydzielisz działki. Powodzenia. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts