godul1 16.09.2003 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Planuje kupic tanie drzwi zewnętrzne, skoro garaż będzie pelnił rolę dużego wiatrołapu to drzwi nie muszą być z górnej półki. Niestety ja jeszcze nie wymieniłem tych drzwi więc nic konkretnego nie poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 16.09.2003 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 W przypadku wolnostojącego uważam zdecydowanie - bez ogrzewania. Tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość rafallogi 26.09.2003 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Witam.Widzę, że szanowni użytkownicy nie mają doświadczenia w tej sprawie.Co z tego, że w garażu będziecie mieli cieplutko jeśli wasz samochodzik będzie zjadać rdza!W garażu starajcie się utrzymywać temperaturę jak najniższą a to ze względu na parowanie wszelkich cieczy (błoto, woda deszczowa itp.), które skapują z naszego auta.Wyższa temperatura w garażu i niższa na zewnątrz to szybsza śmierć dla karoserii Waszego auta.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekZDaleka 26.09.2003 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Przesledzilem z zainteresowaniem watek garazu. Mozna oczywiscie dlugo dyskutowac, czy garaz powinien byc ogrzewany czy tez tylko ocieplony. Ja chcialbym jednak zapytac: Jesli chcialbym miec nieogrzewany garaz w bryle domu, to w jaki sposob go ocieplic ? Na zewnatrz (sciany) ? A moze wewnatrz ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2003 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Na zewnatrz technologią dokładnie taką samą jak pozostała część domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekZDaleka 26.09.2003 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 A mozna wewnatrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 16.08.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 bedziemy miec garaz w bryle, za nim pom gospodarcze ( wejscie wody do domu, zbiornik na ciepla wode, itp), logiczne jest ze pom gospm musze ogrzac, pytanie tylko do jakich temperatur? a co z garażem ? ogrzewać by nie było poniżej 0 stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 16.08.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Śmieszne są wypowidzi ludzi na temat rdzewienia samochodu w ogrzewanym garażu. To sie zapytam po jakim czasie zje korozja mi samochód ? Narazie stał cos kolo 5 lat i śladu rdzy nie widać ? Ten samochód to macie aby Wam służył czy wy jemu ? Dla mnie nonsens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok Bazyli 16.08.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Mnie też śmieszą tego typu wypowiedzi, w garażu powinna być temperatura powyżej 0, dla dobra samochodu i wygody właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 16.08.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Mój podwójny garaż jest w bryle domu w przyziemiu. Mam tam zainstalowany grzejnik ale jest nieużywany bo nie ma takie potrzeby. Z garażu prowadzą blaszane drzwi do kotłowni to może z tego powodu, że tak blisko źródła ciepła to w garażu w największe mrozy utrzymuje się gdzieś co najmniej 10 st C. Na razie ja i moje samochody nie zastanawiamy się nad tym jaka w garażu powinna panować faktycznie temperatura ale jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 16.08.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 U nas garaż jest w piwnicy wystającej sporo ponad grunt, znajduje się pod pomieszczeniami parteru, przylega do kotłowni więc będzie zaizolowany i lekko ogrzewany tak do 15 stopni maksymalnie. Korozja mnie jakoś nie rusza, samochód swoje lata ma, myslę, że jego eksploatacja dotychczasowa i trzymanie go na zewnątrz, koło bloku od kilku lat nie zaszkodziło mu za specjalnie, więc i ogrzewany garaż mu nie zaszkodzi, ani nie pomoże. Generalnie to najmniej mnie interesuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 16.08.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Garaż ogrzewa się po to aby można pochwalić się przed znajomymi ogrzewanym garażem.A propos -znam człowieka który wjeżdżając zimą do garażu rozkłada kartony aby śnieg mu nie zostawał w garażu. Jak odpadnie to wynosi na zewnątrz(jeździ codziennie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 16.08.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Głupie gadanie. Garaż w bryle pod pokojami, z przejściem do domu może być ogrzewany nie tyle dla picu, co z racjonalnych przyczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 16.08.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Garaż w bryle.No właśnie.A alpejskiej krainie zwykle stawia się wiaty.I jest OK.A u nas najpierw w bryle, a potem trzeba ogrzewać aby reszty domu nie wychładzać. Ale sensu i logiki w tym nie ma za grosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 16.08.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Nie generalizuj, ciekawe jak inaczej zagospodarować małą działkę i piwnicę pod całym domem, którą trzeba było zrobić z uwagi na spadek terenu? Są wyjścia dla każdego i takie krytykanctwo jest trochę ograniczone. Nie chcesz, nie grzej, ale po co krytykowac tych, którzy zamierzają lub juz to robią? Ich kasa, ich garaż, ich sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 16.08.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 A potem narzekanie że dom dużo kosztuje w utrzymaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 16.08.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Jak grochem o ścianę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 16.08.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Pomijając ten nie szczęśliwy związek przyczynowo skutkowy grzania w garażu, nie grzania i rdzy na samochodach itd. to z mojego subiektywnego punktu widzenia garaż w bryle domu jest super rozwiązaniem dla mnie i dla mojej żony. Żadne śnieżyce i oberwania chmur nam nie przeszkadzają aby sobie 'suchą nogą" wjechać spokojnie do garażu ( czyli do domu) i powolutku rozpakować zakupy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 16.08.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Garaż nie ogrzewany i aby zimą wsiąść do ciepłego samochodu wystarczy ogrzewanie WEBASTO i sprawa załatwiona. a co ze spalinami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 17.08.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Po to jest wentylacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts