adam2007 08.05.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Witam, Wczoraj rozmawialem z moimi majstrami ponieważ kładą także instalacje CO oraz hydraulikę. Ekipa dobra, polecana. Ceny przykładowe jakie mi zaproponowali to : - montaż grzejnika 180 pln- podłogówka na gotowo do zalania 35 pln m2- oczko w sensie ciepła zimna woda 80 pln Czy drogo za to chcą ?Wydaje mi się ,że za montaż grzejnika to sporo ale podłogówka już jest tańsza. II kwestia Generalnie ciężko się z tym gościem rozmawia bo on twierdzi ,że musi zrobić projek energetyczny domu i dopiero wyliczy ile to bedzie kosztowało. Zmusza mnie jakoby ,żebym wziął ten projekt ( koszt 500pln jak robi i 1500 jak nie bedzie robił).Twierdzi ,że hydraulicy którzy przychodzą i wyliczają na podstawie powierzchi to nie hydraulicy. Czy u was kosztorys był za free czy płaciliście za jakies projekty ?Czy drogo za to chcą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 10.05.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Witam, Wczoraj rozmawialem z moimi majstrami ponieważ kładą także instalacje CO oraz hydraulikę. Ekipa dobra, polecana. Ceny przykładowe jakie mi zaproponowali to : - montaż grzejnika 180 pln - podłogówka na gotowo do zalania 35 pln m2 - oczko w sensie ciepła zimna woda 80 pln Czy drogo za to chcą ? Wydaje mi się ,że za montaż grzejnika to sporo ale podłogówka już jest tańsza. II kwestia Generalnie ciężko się z tym gościem rozmawia bo on twierdzi ,że musi zrobić projek energetyczny domu i dopiero wyliczy ile to bedzie kosztowało. Zmusza mnie jakoby ,żebym wziął ten projekt ( koszt 500pln jak robi i 1500 jak nie bedzie robił).Twierdzi ,że hydraulicy którzy przychodzą i wyliczają na podstawie powierzchi to nie hydraulicy. Czy u was kosztorys był za free czy płaciliście za jakies projekty ? Czy drogo za to chcą ? U mnie gość od c.o. brał za punkt 100 zł, przyczym : - grzejnik - 1 punkt - naczynie wzbiorcze - 2 punkty - bojler - 2 punkty - podłączenie pieca - 2 punkty Podłogówka to 2 zł za 1mb rozłożonej rury, plus 2 zł za 1m2 rozłożenia steropianu i folii (oczywiście dwuwarstwowo) W sumie całe c.o. wyszło mnie 2450 zł, domek 140m2. Projekt instalacji wod-kan i c.o. miałem w projekcie budowlanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 21.05.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 lee28 to chyba za samą robociznę, a ile mniej więcej za materiał? chodzi mi nie o kaloryfery ale o rurki w miedzi, pompki itp. U mnie chce 120 zł/ punkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts