grregg 08.05.2008 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Witam, Czy ktoś z Was może mi napisać jakie będę musiał ponieść koszty zakupu działki o wartości 260tys zł (okolice Wa-wy, jeżeli to ma znaczenie)? Czy ktoś z Was może brał kredyt na zakup działki w kredyt banku?Powiedziano nam, że przed udzieleniem kredytu działka będzie wyceniona przez ich rzeczoznawcę. Czy Ci rzeczoznawcy raczej zaniżają czy nie? Z góry dzięki za pomoc!Grregg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M GR 08.05.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Czy ktoś z Was może mi napisać jakie będę musiał ponieść koszty zakupu działki o wartości 260tys zł (okolice Wa-wy, jeżeli to ma znaczenie)? Jakie jest przeznaczenie działki i powierzchnia? Czy Ci rzeczoznawcy raczej zaniżają czy nie? Zwykle jest to wartość (bankowo-hipoteczna) niższa od wartości rynkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 08.05.2008 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Czy ktoś z Was może mi napisać jakie będę musiał ponieść koszty zakupu działki o wartości 260tys zł (okolice Wa-wy, jeżeli to ma znaczenie)? Jakie jest przeznaczenie działki i powierzchnia? Powierzchnia tej działki to 660m2. Działka jest budowlana przeznaczona pod budownictwo jednorodzinne wolnostojące(jeżeli nic nie pominąłem). Dzięki za pomoc g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M GR 09.05.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 taksa 905zł+22%VAT+ ok. 200zł za sporządzenie wniosku do sądu "wieczystoksięgowego"+ 6zł+VAT22% za każdą stronę wypisu z aktu notarialnego + 2%PCC (jeśli nikt nie jest "vatowcem"), założenie KW 60 jeśli trzeba, zmiana właściciela w KW - 200zł, i chyba tyle. Chyba że kredyt hipoteczny - to chyba 200zł za wpis hipoteki + 0,1% lub/i 19zł podatku PCC od ustanowienia hipoteki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts