Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CZYM WYKOŃCZYĆ PÓŁOKRĄGŁY TARAS???

Recommended Posts

Ja mam dwa półokrągłe :)

Wykończenie płytki gresowe + stopnie z tego samego materiału. Wazne jest aby kupić stopnie jak najwęższe (im szerzej tym większe "rogi" tworzą się wzdłuż krawędzi łuku. Moje mają 24 cm szerokości.

Przy okazji układanie takich płytek na łuku wymaga przycinania stopni po obu stronach symetrycznie tak aby można je było ułożyć bez 2cm fug między nimi :)

Jednym słowek - kosztowna sprawa :)

Możesz też zrobić go na gruncie z kostki brukowej (jak podjazdy) - wtedy staną się elementem ogrodu. Prawdopodobnie wyjdzie taniej

pozdrawiam

Ja mam dwa półokrągłe :)

Wykończenie płytki gresowe + stopnie z tego samego materiału. Wazne jest aby kupić stopnie jak najwęższe (im szerzej tym większe "rogi" tworzą się wzdłuż krawędzi łuku. Moje mają 24 cm szerokości.

Przy okazji układanie takich płytek na łuku wymaga przycinania stopni po obu stronach symetrycznie tak aby można je było ułożyć bez 2cm fug między nimi :)

Jednym słowek - kosztowna sprawa :)

Możesz też zrobić go na gruncie z kostki brukowej (jak podjazdy) - wtedy staną się elementem ogrodu. Prawdopodobnie wyjdzie taniej

pozdrawiam

Cześć kirkris dziekuję za odpowiedż.Właśnie wykonawca powiedział że będzie trzeba zrobić naziemny bo jesteśmy za blisko granicy sąsiada i wtedy można go wykończyć kostką brukową ,tak jak powiedziałeś będzie tańszy niż wylewany z fundamentem i łatwiejszy do wykończenia i dwa schodki pozostaną jak w projekcie.

Masz może zdjęcie???Bo w Twoim dzienniku nic zobaczyć nie można :cry:

Burifanek pomyśl o drewnianym tarasie z drewna egzotycznego, albo dobrze zaimpregnowanej olchy. Pod spodem drenaż ze żwiru i na legarach przymocowane deseczki.Drogo nie wyjdzie. A jesli chodzi o tarasy z kostki, to one nie muszą mieć fundamentów. Proponuję zrobić z palisadek i wtedy wyjdzie na poziomie okna tarasowego.

• 1 month później...