arturromarr 09.05.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 WitamProszę o informacje: ile z doświadczenia idzie dysperbitu na jedną warstwę ściany fundamentowej np. na metr kwadratowy?Muszę go kupić i chciałem wiedzieć mniej więcej ile go będę potrzebował.Jeszcze mam pytanie czy nie ma problemu z przyklejaniem do niego styropianu? Proszę o radę kogoś kto ma już ten etap za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 09.05.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam Proszę o informacje: ile z doświadczenia idzie dysperbitu na jedną warstwę ściany fundamentowej np. na metr kwadratowy? Muszę go kupić i chciałem wiedzieć mniej więcej ile go będę potrzebował. Jeszcze mam pytanie czy nie ma problemu z przyklejaniem do niego styropianu? Proszę o radę kogoś kto ma już ten etap za sobą. Na opakowanie każdego materiału budowlanego jest napisane zużycie Z doświadczenia to wychodzi zawsze mniej bo mało kto stosuje się do zaleceń producenta bo wie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zioło 09.05.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Jak będziesz wiedział ile masz metrów kwadratowych ściany fundamentu to na składzie obliczbą ile potrzeba ci dysperbitu. Nie wiem czy da się do niego przykleić styropian i zależy czym chcesz przyklejać. Wg informacji na opakowaniu dysperbitu, który ja używałem na świeży dysperbit można było przykładać styropian i on się wtedy przyklejał, ale wg mnie przyklejał się raczej słabo. Mnie to nie oprzeszkadzało, bo i tak kołkowałem go od razu i zakładałem folie kubełkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 09.05.2008 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Wiem, że na opakowaniu jest napisane, ale właśnie chodziło mi jak go wychodzi w praktyce.Kołkować to bym nie chciał bo to się mija z celem, najpierw izolować a potem robić w tym otwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 09.05.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Wiem, że na opakowaniu jest napisane, ale właśnie chodziło mi jak go wychodzi w praktyce. Kołkować to bym nie chciał bo to się mija z celem, najpierw izolować a potem robić w tym otwory. Jesli zrobisz tak jak wychodzi w praktyce (czyt. mniej) to to się mija z celem skoro nie spełni swojej funkcji. Chyba,że ma być pomazane. Mniej więcej w ten sam sposób impregnują "fachowcy" więźbę, kolorem a nie impregnatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 09.05.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam Proszę o informacje: ile z doświadczenia idzie dysperbitu na jedną warstwę ściany fundamentowej np. na metr kwadratowy? Muszę go kupić i chciałem wiedzieć mniej więcej ile go będę potrzebował. Jeszcze mam pytanie czy nie ma problemu z przyklejaniem do niego styropianu? Proszę o radę kogoś kto ma już ten etap za sobą. 0.2 - 1kg/m2 , ściana gładka . Wprzypadku dużej chropowatości ściany 2-3kg/m2. Podkład rozcieńczony wodą w stosunku 1:1 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zioło 09.05.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Kołkować to bym nie chciał bo to się mija z celem, najpierw izolować a potem robić w tym otwory. Kołkowałem powyżej poziomu terenu w miejscu gdzie fundament będzie oklejony płytkami klinkierowymi, a płyty się dobrze trzymały i nie przesuwały przy wykonywaniu np. drenażu opaskowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruk2 09.05.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Kup 2 wiadra 20 litrowe za ok. 80 pln sztuka - to co zostanie jeszcze się przyda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 09.05.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 na moją piwnice i garaż poszło ... 8 dwudzietekpowierzchnia coś ok 100-110m2, na beton z szalunków systemowych (czyli w miarę gładki) 2 x dysperbit, potem jeszcze 2x na klej z siatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts