Dancer 10.05.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Witam, Zamierzam kupić komplet baterii do lazienki (umywalkowa oraz wannowa). Póki co "zatrzymałem się" przy bateriach firmy Kludi, model Zenta. Wydaje mi sie, ze to dobra jakosc za stosunkowo niedużą kwotę, chociaz wolalbym aby nie byl to polysk. Ponizej linki. Jednak zastanawiam się czy do wanny kupić baterię "tradycyjną", czy termostatyczną. Wodę w mieszkaniu mam z sieci miejskiej. Co sądzicie o bateriach ternostatycznych, czy jesteści z nich zadowoleni ? http://www.twojabateria.pl/baterie-lazienkowe/kludi-zenta-bateria-wannowahttp://www.twojabateria.pl/baterie-lazienkowe/kludi-zenta-bateria-wannowo-natryskowahttp://www.twojabateria.pl/baterie-lazienkowe/kludi-zenta-bateria-umywalkowa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasial70 10.05.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Mam i jestem bardzo zadowolona - jest to szczególnie wygodne (i bezpieczne) przy dwójce dzieci. Jedyny "problem" to że szybko sie do niej przyzwyczailiśmy i w drugiej kabinie prysznicowej, gdzie mamy zwykły mieszacz zapomina się o ustawieniu odpowiedniej temperatury.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laziale 10.05.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Tak jestem zdania że te baterie termostatyczne zdają egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futuro 11.05.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Ja też jestem za baterią termostatyczną. Mam ją od kilku lat w domu i zdaje egzamin bardzo dobrze. Wygoda jest i szybkość zarazem Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 11.05.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Bateria termostatyczna ma sens pod prysznicem, gdzie korzysta się ze strumienia wody. Ewentualnie do umywalki, szczególnie gdy woda z sieci leci b.gorąca, a w domu jest małe dziecko, które może się poparzyć. Jest to też jakaś oszczędność zużycia wody. Nie widzę natomiast sensu kupowania baterii termostatycznej do wanny - wystarczy tradycyjna - napuszcza się przecież wody przed kąpielą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 26.09.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Uważam że wszędzie warto termostaty: przecież w wannie też możesz używać prysznica, do spłukania z siebie piany z płynu bąbelkującego etc. Ja używam od 10 lat i wkurza mnie jak gdzieś pojadę i muszę używać "zwykłych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juka11 26.09.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Bateria termostatyczna to super wynalazek, polecam. Zresztą niedawno był tu wątek o o takich bateriach -proponuję poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 27.09.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 widzę ,że nie żadnych negatywnych opinii.. więc dzięki forum kolejna rzecz do mojego małego królewsta to baterie termostatyczne! dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stoktotka 29.10.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Chciałabym do kabiny kupić baterię termostatyczną, waham się pomiędzy KFA (Krakowska Fabryka Armatur) a baterią z VALVEX-u,byłabym wdzięczna za opinie i porady forumowiczów użytkujących takie baterie termostatyczne http://fl1.shopmania.org/files/zdjecia/1537/kfa-classic-576-010-00-bateria-termostatyczna-natryskowa-576-010-00~1536860.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 29.10.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Mam od niedawna ,świetna sprawa,polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasix25 30.10.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 ja mam do umywalki ta baterie i wygląda prześlicznie http://www.twojabateria.pl/baterie-lazienkowe/kludi-zenta-bateria-umywalkowaa jezeli chodzi o kabinę prysznicowa to mam taki zestaw:http://www.twojabateria.pl/baterie-lazienkowe/kludi-zenta-bateria-prysznicowa-termostatycznai tez super wygląda:) jest ona taka delikatna i elegancka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 30.10.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Chciałabym do kabiny kupić baterię termostatyczną, waham się pomiędzy KFA (Krakowska Fabryka Armatur) a baterią z VALVEX-u,byłabym wdzięczna za opinie i porady forumowiczów użytkujących takie baterie termostatyczne http://fl1.shopmania.org/files/zdjecia/1537/kfa-classic-576-010-00-bateria-termostatyczna-natryskowa-576-010-00~1536860.jpg w sklepie odradzali mi termostatyczne z KFA ze względu na spora ilość reklamacji. Inne, zwykłe brałam własnie KFA. Termostatyczna kupilismy innej firmy ale nie jestem pewna jakiej, chyba GROHE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 30.10.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Czy baterie termostatyczne sprawdzą sie w domku z piecem na ekogroszek? Według tego co czytałam, jeśli przy zadanej temperaturze maleje temperatura ciepłej wody, to bateria dopuszcza mniej zimnej utrzymując zadaną temperaturę wody wypływającej. W jednym ze sklepów sprzedawca uświadomił mnie, że to baterie do domów z podłączeniem do gazu lub cieplika, a nie ogrzewanych zwykłymi piecami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 30.10.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 miałem pod prysznicem baterię termostatyczną Grohe ( cena katalogowa 2500 zł a co hehe wtedy to były nowości ) i jest super ale jedno ale ja sporadycznie używam prysznica wole wannę i po pewnym czasie bateria ciężko chodziła (pojęcie względne) myślę że jest to związane z faktem że zwykłe baterie są na głowicach ceramicznych a termostaty chyba nie, ja zawsze mam wrażenie że w środku jest jakaś guma . Nie wiem kiedyś słyszałem opinię że przy piecu typu "junkers" taki jak dawniej były w mieszkaniach powinno się ciepłą wodę odkręcać na maxa przy piecu 2 funkcyjnym latem to chyba nie jest dobrze mieć takie cudo ale to tylko moje przemyślenia. Co byście nie myśleli, teraz kupiłem zwykłe Ferro bez wodotrysków a Kludi to nie czasem typowe chiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 30.10.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Chciałabym do kabiny kupić baterię termostatyczną, waham się pomiędzy KFA (Krakowska Fabryka Armatur) a baterią z VALVEX- Jeśli chodzi o termostatyczne KFA to przeszła mi chęć na nie po obejrzeniu na żywo na ekspozycji w Leroy Merlin. Po długim wybieraniu i oglądaniu zakupiliśmy wszystkie baterie Tres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts