batot 12.06.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 (edytowane) fachowiec twierdzi ze na drugi dzien jaki jest konkretny czas na oblanie woda fakt ze gore mialem robiona przedwczoraj a doł wczoraj czy dobrze bedzie jesli podleje jutroPrzestrzegam. Mi wylano chudziaka 10.06.2014r o godzinie 8:00 kiedy to temperatura była 32stC. Wykonawca kazał podlać dopiero o 13:00. Do ok 11:00 był w cieniu drzew. O 13:00 okazało się że jest cały popękany bo nie był podlewany. Obecnie dziś po rozcięciu i zbadaniu głebokości pęknieć kierownik budowy oceni czy kuć i na nowo wylewać. Ja uważam lać i jeszcze raz lać bo przelany to mniejsze żło niż spękany (na całej głębokości). Tyle że chudziak jest na zewnątrz pomieszczenie otwarte i schnięcie dużo szybsze niż wewnątrz posadzka. Posadzkę najlepiej po 12h zobaczyć osobiście i zbadać stopień schnięcia. Edytowane 12 Czerwca 2014 przez batot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturjn 08.11.2014 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 U mnie wylane w środę 5.10.2014. Wylewka z miksokreta. Pierwsza warstwa to na dole papa(przy papie dodatkowo na wierzch folia), potem 15cm styro dół a góra 3cm. Na to folia budowlana zbrojenie i wylewka pół sucha. Mój majster powiedział że przez pierwsze 4 dni polewać wodą. Tak też robię mimo że jest +15st. C . Beton "pije" wodę i po polaniu mija niecała godzina i beton jest już suchy. Całość była już sucha następnego dnia po wylaniu i chodziłem po tym jastrychu, jest mocny nic się nie kruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 08.11.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Porownywać beton na nieznanych materiałach i w rożnych warunkach pogodowych robiony to trochę tak jakby się pytać: jakie auto jest lepsze: stare dobre Porsche czy ciężka czteroosiówka z napędem 8 x 8 z silnikiem ok. 500 kucy... Pytanie podstawowe : do czego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crusher_84 10.11.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Wylewkę przecież po prostu trzeba obserwować. Wylewał kuchnie i pokój w zeszłym roku w sierpniu. oba pomieszczenia ok 3x4m. Trzeba było podlewać codziennie przez 5 dni. Piło wodę aż miło, na dworze było całkiem gorąco, a wylewkę robiłem w domu (wymiana podłogi z desek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 10.11.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 crusher: niemal każdy beton będzie pił wodę, a na poczatku, w zasadzie ile wlezie, chyba że dasz taka fajną chemię. Problemem jest wytrzymałość betonu jaki był użyty by zrobić te wylewkę i cement jaki był użyty by wytrzymałość uzyskać. Reszta to w pewnym sensie pochodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekF 12.06.2018 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Witam. Odgrzeję temat. W piątek skończyli robić u mnie wylewki z miksokreta. Jeste dość gorąco więc w sobotę lekko skropliłem beton wodą i przykryłam folią. Wczoraj znów troszkę odchyliłem folię i zrosiłem beton w miejscach gdzie był jaśniejszy. Proszę mi powiedzieć jak długo należy trzymać beton przykryty folią. Po jakim czasie zdjąć folię i czy od razu wtedy można otwierać okna i wietrzyć czy nadal trzymać dom zamknięty. No i czy po odkryciu jeszcze go lekko zraszać czy już nie będzie potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.06.2018 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Witam. Odgrzeję temat. W piątek skończyli robić u mnie wylewki z miksokreta. Jeste dość gorąco więc w sobotę lekko skropliłem beton wodą i przykryłam folią. Wczoraj znów troszkę odchyliłem folię i zrosiłem beton w miejscach gdzie był jaśniejszy. Proszę mi powiedzieć jak długo należy trzymać beton przykryty folią. Po jakim czasie zdjąć folię i czy od razu wtedy można otwierać okna i wietrzyć czy nadal trzymać dom zamknięty. No i czy po odkryciu jeszcze go lekko zraszać czy już nie będzie potrzeby.Ja nie zraszałem wylewki wogóle,od razu przykryłem folią i tyle i chyba bo dwóch tygodniach folię zdjąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekF 13.06.2018 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam1234567 13.06.2018 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Ja posadzki miałem robione 2 lata temu w czerwcu i była podobna pogoda do panującej w tym roku. Posadzki polewałem 2 razy dziennie przez tydzień ale nie przykrywałem jej w ogóle. Posadzka wyszła super i nie wysychała za szybko co nie spowodowało na niej pęknięć. Mi fachowcy tak polecili, moim zdaniem wyszło mi to na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts