Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drewno egzotyczne - gdzie kupić w Warszawie?

matrasza

Recommended Posts

Powiedzcie, czy w sklepach typu Leroy Merlin egzotyczne drewno na podłogi to pełnowartościowy towar? czy może lepiej zaopatrzyć się w specjalistycznym sklepie? Jeśli w specjalistycznym - czekam na konkretne namiary..... a najlepiej na adresy, pod którymi jeszcze jakieś atrakcyjne promocje czekają 8)

Powiedzcie, czy w sklepach typu Leroy Merlin egzotyczne drewno na podłogi to pełnowartościowy towar? czy może lepiej zaopatrzyć się w specjalistycznym sklepie? Jeśli w specjalistycznym - czekam na konkretne namiary..... a najlepiej na adresy, pod którymi jeszcze jakieś atrakcyjne promocje czekają 8)

w Warszawie szukaj na Bartyckiej.

vanitas vanitatum et omnia vanitas

polecam firme "DLH Drewno z całego świata" duży wybur dość względne ceny kupowałam tam merbał na szafe

02-495 Warszawa

Sosnkowskiego 1D

tel. 22 / 667 44 14

fax 22 / 667 42 88

N 52˚11'04.92"

E 20˚53'30.89"

[email protected]

pn-pt 8 - 18

magazyn otwarty w godzinach 8 - 17

sob 10 - 14

DLH Poland

03-274 Warszawa

ul. Kopijników 77

N 52˚18'16.12"

E 21˚02'58.18"

tel. 22 / 741 65 00

fax 22 / 741 83 65

pn-pt 8 - 17

magazyn otwarty w godzinach 8 - 16

sob 10 - 14

DLH Poland

03-120 Warszawa

ul. Modlińska 231

tel. 22 / 811 11 60

fax 22 / 614 47 01

pn-pt 8 - 17

sob 9 - 15

Wybór jest mały.

jak wyżej - DLH, reszta ...też u nich sie zaopatruje.

Trzeba uważać - DLH sprzedało mi właśnie przez poprzednika popleśniało drewno. Po aferach wymienili. Trzeba oglądac towar przy odbiorze.

Znalazłem jeszcze w internecie firmę Bracia Ludwinscy w Szczecinie.

Z wysyłką byłoby konkurencyjnie, przez telefon - b.rozsądnie rozmawiali, ale ja nie miałem czasu na czekanie na dostawę no inie mogłęm zobaczyć towaru.

DLH daje towar przycięty (zero spadów), u Ludwińskich - tarcica obrobiona, ale różnej długości (może być zaletą, ale nie u mnie).

• 4 weeks później...

Powiedzcie jeszcze proszę, jak to jest z finish-parkietem. Poważnie się nad nim zastanawiam, bo zależy mi na czasie (nie trzeba czekać na cyklinowanie i całą chemię). Z drugiej jednak strony planuję drewno ułożyć tylko na fragmencie podłogi, w centralnym miejscu dużego pokoju, tak więc po przycięciu tego wykończonego już drewna nie będzie możliwości "schowania" jakichś niedoróbek pod listwą, wyszlifowania, przycyklinowania, etc.

Co lepsze w moim przypadku :roll:

• 2 weeks później...
finish zda egzamin ale dobrze przyciety i wykończony albo akrylem albo teownikiem z góry takim np. 10mm wysokość 2mm tegoż teownika także właściwie niewyczuwalna pod stopą..

Kto pracuje precyzyjnie może osadzić wokół parkietu korek i również posiadając sprzęt z pełnym wyposażeniem np. Fein korek obrobić i polakierować nie ruszając lakieru na Finishparkiecie. Można pokryć za radą ghosta34 teownikiem 10 lub 12 mm szeroki oczywiście klejony na klej montażowy MS-P albo Sika Flex 11FC mocny i trwale elastyczny. Parkiet ma możliwość pracy. Odradzam akryl. Po czasie wygląda paskudnie nawet te najbardziej profesjonalne.

vanitas vanitatum et omnia vanitas