Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kanalizacja+lazienka+C.O. z kuchni kaflowej

psm

Recommended Posts

Witam,zamieszcze tu w jaki sposob mnie policzyl hydraulik za taka instalacje,moze sie przyda komus.

Wiec rzecz sie miala w moim domu na wsi,nie bylo tam nic,byla podlaczona woda do jednego pomieszczenia w dodatku do tego co nie trzeba...

Dom 8-12m,parterowy,strych do przyszlego zagospodarowanie,mialo byc w tym roku ale sie opuzni :(

Wiec przyszedl pan hydraulik,zrobil mi tak;

KUCHNIA- ,zlewozmywak(podlaczyl odrazu baterie) 1pkt, wodomierz pod nim 1pkt,zawor zewnetrzny 1pkt ,werzownica(czyli tu rozebranie,wmontowanie werzownicy do kuchni,podlaczenie jej do sieci) 2pkt ,zabudowa kuchni miala nie nalezec juz do niego ale zrobil za 2 pkt :o

Tzw sien(przedpokoj ale nieogrzewany)-wodomierz glowny(na caly dom) 1pkt

LAZIENKA(stan surowy,bylo tylko wyznaczone pomieszczenie)- bojler 2pkt ,pralka 1 pkt ,pompa CO 1pkt ,wanna 1pkt umywalka 1pkt ,grzejnik 1pkt ,wc 1pkt

POKOJ (bedzie kominek wiec chcialem tylko jeden grzejnik)-1 pkt

Strych- naczynie 1pkt ,podejscie wody(tu wyprowadzil mi pan rurki na przyszle 2 grzejniki w razie jak bede robil poddasze) 1pkt

razem 19 pkt

Pan wzial po 120 zl za pkt= 2280zl spuscil na 2200

nie wiem czy mam sie cieszyc czy nie...

dzialac wszystko dziala pieknie,aha jeszcze gratis zrobil kran na zewnatrz(letni)

po dwugodzinnym napaleniu w kuchni woda ciepla jest prze 48godz,zapewniam,na drugi dzien trzeba troche tylko sposcic 8-10l

w cene tego wszystkiego tez wchodzi kanalizacja,odplyw pan wyprowadzil na 1m przed dom we wskazany punkt.