angus 11.05.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 witam wszystkich.Pytanie jak w temacie Ile może kosztować położenie 1m2 papy termozgrzewalnej czy 10 zł za metr2 to dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 12.05.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 13.05.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 witam wszystkich. Pytanie jak w temacie Ile może kosztować położenie 1m2 papy termozgrzewalnej czy 10 zł za metr2 to dobra cena. Na podlasiu od 12 do 17 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saper 13.05.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 A ile to trwa ? Bo mam do polozenia 200 m2 ? Ile cos takiego bedzie robila jedna osoba ? Bo mi wykonawca cos mowil o 3 dniach. Wtedy przy 17 PLN/m2 dniowka by wyszla 1133 PLN ! pozdrowkasaper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 13.05.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 A ile to trwa ? Bo mam do polozenia 200 m2 ? Ile cos takiego bedzie robila jedna osoba ? Bo mi wykonawca cos mowil o 3 dniach. Wtedy przy 17 PLN/m2 dniowka by wyszla 1133 PLN ! pozdrowka saper Dlaczego wszyscy przeliczają kasę na dniówki czy godziny?! Jeżeli byś umial to byś sam zrobił i kasa by została.Ostatnio robiłem garaż 900m/2 dwa razy papa i było nas trzech.Zajęło to nam 3 dni po 12 godz. Wiedza i umiejętności kosztują. Twój dach jak na jedną osobę to do 5 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saper 13.05.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Dlaczego wszyscy przeliczają kasę na dniówki czy godziny?!. Po to zeby miec jakies porownanie. Sorki .. ale praca czlowieka z palnikiem plus troche gazu nie wydaje mi sie warte 1133 PLN/dzien (tak wyszlo z moich - jak sie okazuje blednych - obliczen i dlatego sie zapytalem) Jeżeli byś umial to byś sam zrobił i kasa by została. ... na moje szczescie i tak mi sie nie oplaca Ostatnio robiłem garaż 900m/2 dwa razy papa i było nas trzech.Zajęło to nam 3 dni po 12 godz. I skasowaliscie 17PLN/m2 x 900m2 x 2 = 30 600 PLN ? Czyli wyszlo Wam 30 600 PLN / 3 osoby / 3 dni / 12 h = 283 PLN/h czyli 2266 PLN / dniowke (8 godzinna) ? Powaznie ? Szacuneczek Wiedza i umiejętności kosztują. z ta wiedza i umiejetnosciami do wygrzewania papy to chyba lekko pojechales Nie zaprzeczam ze jest potrzebna ... ale czy jest az taka aby uzasadniala stawke 1133 PLN/dzien, tudziez 2266 PLN za dzien jak w Twoim przykladzie z garazem ? Twój dach jak na jedną osobę to do 5 dni. No wlasnie. Nie wyjasnilem do konca o co chodzi. Nie chodzi o dach, lecz o wygrzanie papy termozgrzewalnej na chudziaku na parterze - jako izolacji przed podciaganiem wilgoci. Czy w tym kontekscie : 1. Zmiesci sie jedna osoba w 3 dniach (200 m2) ? 2. Ile kosztuje wygrzanie 1go m2 ? pozdrawiam saper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 13.05.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Dlaczego wszyscy przeliczają kasę na dniówki czy godziny?!. Po to zeby miec jakies porownanie. Sorki .. ale praca czlowieka z palnikiem plus troche gazu nie wydaje mi sie warte 1133 PLN/dzien (tak wyszlo z moich - jak sie okazuje blednych - obliczen i dlatego sie zapytalem) Jeżeli byś umial to byś sam zrobił i kasa by została. ... na moje szczescie i tak mi sie nie oplaca Ostatnio robiłem garaż 900m/2 dwa razy papa i było nas trzech.Zajęło to nam 3 dni po 12 godz. I skasowaliscie 17PLN/m2 x 900m2 x 2 = 30 600 PLN ? Czyli wyszlo Wam 30 600 PLN / 3 osoby / 3 dni / 12 h = 283 PLN/h czyli 2266 PLN / dniowke (8 godzinna) ? Powaznie ? Szacuneczek Wiedza i umiejętności kosztują. z ta wiedza i umiejetnosciami do wygrzewania papy to chyba lekko pojechales Nie zaprzeczam ze jest potrzebna ... ale czy jest az taka aby uzasadniala stawke 1133 PLN/dzien, tudziez 2266 PLN za dzien jak w Twoim przykladzie z garazem ? Twój dach jak na jedną osobę to do 5 dni. No wlasnie. Nie wyjasnilem do konca o co chodzi. Nie chodzi o dach, lecz o wygrzanie papy termozgrzewalnej na chudziaku na parterze - jako izolacji przed podciaganiem wilgoci. Czy w tym kontekscie : 1. Zmiesci sie jedna osoba w 3 dniach (200 m2) ? 2. Ile kosztuje wygrzanie 1go m2 ? pozdrawiam saper 3 dni wystarczą Co do grzania papy - może ci się wydaje to łatwe- trzeba umieć jak ci będzie robił fachowiec to pokombinuj i zobacz czy to łatwe jak ci się wydaje.Pamię taj tylko byś nie przegrzał. Za 10/m2 to na posadzce dobra cena Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saper 13.05.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 3 dni wystarczą Co do grzania papy - może ci się wydaje to łatwe- trzeba umieć jak ci będzie robił fachowiec to pokombinuj i zobacz czy to łatwe jak ci się wydaje.Pamię taj tylko byś nie przegrzał. Za 10/m2 to na posadzce dobra cena Pozdro Dzieki za informacje. Nadal jednak mysle ze 2000 / 3 dni roboty to sporo. Nawet jak sie odliczy te np. 200 na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 14.05.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Nie myśl tyle , ino weź się do roboty, zamiast komuś kasy zazdrościć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saper 14.05.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Nie myśl tyle , ino weź się do roboty, zamiast komuś kasy zazdrościć... To tylko realna ocena sprawy. Zazdroscic nie mam czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 15.05.2008 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Nie myśl tyle , ino weź się do roboty, zamiast komuś kasy zazdrościć... To tylko realna ocena sprawy. Zazdroscic nie mam czego. Popieram, bo te 200m to może w 2 dni zrobić jak się spręży i wychodzi 1000zł/dniówki. Za co? Sprzęt : butla + palnik to gdzieś z 400zł razem, fachowość- wystarczy z kilka takich prac wykonać i już ma się praktykę wystarczającą żeby nie zepsuć materiału i obiektu (ja bez doświadczenia w pierwszym pokoju troszeczkę przypaliłem tynk tuż nad chudziakiem). Niestety ale niektórzy rzeczywiście tracą poczucie rzeczywistości, czy to skomplikowana praca wymagająca wyspecjalizowanego, drogiego sprzętu i wysokich kwalifikacji czy też tylko łopata bez potrzeby wysiłku umysłowego to cenią się tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryko 13.07.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Jaka jest aktualna cena za przyklejenie 1m2 papy termozgrzewalnej na chudziaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryko 13.07.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Czy nikt ostatnio nie przyklejał papy termozgrzewalnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRIS2503 23.10.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Mam pytanko,moze ktos wie ile kosztuje w trojmiescie polozenie papy termozgrzewalnej za m/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wódowlaniec 24.10.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Mam pytanko,moze ktos wie ile kosztuje w trojmiescie polozenie papy termozgrzewalnej za m/2 Wydaje mi się ,że w całej Polsce jest podobna stawka i wynosi od 10zł za m2 (dach płaski ,dużo metrów) .Czym nniej metrów i więcej przeszkód(kominy,wentylacje, klimatyzatory,wentylatory,świetliki itp.) tym drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 24.10.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 witam wszystkich. Pytanie jak w temacie Ile może kosztować położenie 1m2 papy termozgrzewalnej czy 10 zł za metr2 to dobra cena. Życzę ci żeby nikt nie chciałby ci tego zgrzać za mniej niż 30 zł od metra. Dlaczego? Dlatego że obrażasz ludzi zajmujących się grzaniem papy, mówiąc,że nie są warci tych pieniędzy... Co cię obchodzi ile ten człowiek zarobi? Pewnie byś się nie czepiał gdyby ten papiarz wykonywałby tą robotę 14dni a dniówka wyszłaby mu 176zł. To byś przełknął?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jabar1975 29.04.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Odgrzeję temat - jakie teraz ceny? Mam do obrobienia garaż na którym jest na razie beton - jakieś 37m2 (z odcinkami pionowymi wyjdzie 60m2), dwie warstwy icopala do położenia (po wcześniejszym zagruntowaniu) - dach będzie wykładany XPS-em i żwirkiem (stropodach odwrócony) - i nie wiem jakich cen się spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artis0 30.04.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Tak jak pisali 10-15zł za metr, ja płaciłem chyba 15zł ale nie były doliczane attyki i dodatkowe obróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts