Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna koloru dąb bagienny, a jakie drzwi i brama??

Recommended Posts

Witam

Oczywiście najlepiej byłoby w takim samym kolorze,ale tu problem bo takich nie robia,wszedzie króluje złoty dąb.

Byłbym wdzieczny za podpowiedz ludzi którzy maja okna w takim kolorze,jakie drzwi stosują.Ja mysle o tym aby brama i drzwi były koloru brazowego Ral 8017(taki mam kolor dachu),tylko nie wiem czy to dobra decyzja,koleś od drzwi z lekka sie skrzywił czemu chce drzwi malowane,ale ten braz w miare by podchodził pod okna.Elewacja bedzie w jakims odcieniu żółci.

Pozdrawiam

Robia, robią, tylko kwestia ceny.

Ja zamówiłam sobie okna w nietypowej okleinie, do tego bramę i drzwi wewnetrzne (wsztstko w tej samej firmie) - i o ile cenę okien i drzwi zewnętrznych przeżyje, to cenę bramy już nie - wyszło mi za bramę szerokości 2560 cm i wys. 2160 tylko 7000zł !.

No cóż zamówiłam z Normstahl Euro w kolorze antracyt za 5200zł. Brama będzie miała kolor identyczny lecz inna fakrurę.

Robia, robią, tylko kwestia ceny.

Ja zamówiłam sobie okna w nietypowej okleinie, do tego bramę i drzwi wewnetrzne (wsztstko w tej samej firmie) - i o ile cenę okien i drzwi zewnętrznych przeżyje, to cenę bramy już nie - wyszło mi za bramę szerokości 2560 cm i wys. 2160 tylko 7000zł !.

No cóż zamówiłam z Normstahl Euro w kolorze antracyt za 5200zł. Brama będzie miała kolor identyczny lecz inna fakrurę.

no to cena niewiele niższa niż za bramę na garaż 2 stanowiskowy :):)

no to cena niewiele niższa niż za bramę na garaż 2 stanowiskowy :):)

tak, tak .... niestety ;-(

nasza pojedyncza brama (krispol, dab ciemny) kosztowala nieomal tyle, co w standardzie dwustanowiskowa ....

PS

Krispol ma w ofercie dab bagienny, ale do np. debu bagiennego z Oknoplastu ten kolor nie pasuje - warto wybrac ciemny dab ....

Hey

no coz dowiadywalem sie u mojego odstawcy okien i oni mi drzwi w debie bagiennym nie zrobia.znalazlem drzwi ktore odpowiadaja mi cenowo,pasuja

kolorystycznie i jedyny problem to taki,ze klien ktory mial je mi sprzedac powiedzial,ze drzwi malowane(gładkie,bez faktury) to obciach,mowi ma pan ładne okna,a drzwi beda takie sobie i teraz nie wiem,czy to tylko jego opinia,czy naprawde drzwi malowane są niefajne??

pozdrawiam

Hey

no coz dowiadywalem sie u mojego odstawcy okien i oni mi drzwi w debie bagiennym nie zrobia.znalazlem drzwi ktore odpowiadaja mi cenowo,pasuja

kolorystycznie i jedyny problem to taki,ze klien ktory mial je mi sprzedac powiedzial,ze drzwi malowane(gładkie,bez faktury) to obciach,mowi ma pan ładne okna,a drzwi beda takie sobie i teraz nie wiem,czy to tylko jego opinia,czy naprawde drzwi malowane są niefajne??

pozdrawiam

Szczerze ? Nie bardzo interesuję się "modą budowlaną" i moje drzwi będą proste, bez żadnych faktur, tylko z doświetlem. Lubię proste rzeczy :):)

My również mamy okna w okleinie dąb bagienny. Drzwi w okleinie ciemny dąb a bramy garażowe po prostu ciemny brąz podobny do dachu. Wszystko nieźle do siebie pasuje :) ...

tu pasowałby jeszcze Jozin z bazin

może sam link do YouTube wystarczy ...

:roll:

A zdziwiłabyś się brzozo :) Tylko nie umiem wkleić zdjęcia i może lepiej poinstruowałbyś mnie "najlepszy doradco na tym forum" jak to zrobić a nie głupoty pisał :D

widzimy juz dąb bagienny i jest ten tego ... dosc ładny na drzwiach

dołączamy zatem do kompletu Jozina z bazin http://www.maczek.net/jozin.jpg

:wink:

hahaha - nie ma jak to promować swoich ulubieńców gdzie się da brzozo :)

sailor_ro myślę, że porada brzozy najlepszego doradcy na tym forum przyda Ci się w 100% :D Proponuję wielki plakat w salonie :D :D

Brzozo cieszę się że kolor na drzwiach Ci się podoba ;) - na tym zdjęciu świeci na nie ostre słońce i przez to wyglądają na dość jasne ale w rzeczywistości są ciemniejsze 8)

Miłego dnia

Brzozo - miłego słuchania swojego idola :D

mamy okna dąb bagienny

drzwi zewnętrzne drewniane AFB w najciemniejszym brązie B10 bodajże, ale głowy nie dam - w każdym razie pasują super

brame mamy krispola kremową - taka ma być elewacja - może nietypowo, ale mam nadzieję, że na tle kremowej elewacji wielka 5 m brama "zniknie";)

wstawiłabym zdjęcie, ale nie umiem;)