marwooj 11.05.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Witam, Czy można zamontować, piec dwufunkcyjny kondensacyjny z zamkniętą komorą spalania w łazience domu jednorodzinnego z wentylacją grawitacyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 11.05.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 odp. brzmi TAK, PSkotly kondensacyjne wystepuja wylacznie z zamnknieta komora spalania, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marwooj 12.05.2008 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 A czy można przewód powietrzny wyprowadzić przez boczną ścianę?Czyli rozdzielić ten podwójny komin na dwie oddzielne rury. I czy ma to jakiś wpływ na wydajność pieca? Jeszcze jedno, mój specjalista powiedział że nie powinienem użyć podwójnej rury do wystawienia powietrza i spalin na dach bo do tego buduje się inne kominy.Czyli nie można wstawić podwójne rury do klasycznego komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 12.05.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 po kolei .... wyrzut spalin (jak i pobor powietrza do spalania) moze odbywac sie przez sciane systemem rura-w-rurze, ale tylko jesli moc kotla nie przekracza 21kW, taka moc spokojnie wystarczy na nieomal kazde mieszkanie, z tym specjalista to chyba cos nie tak jest moze go zmien ? a moze nie dosc dobrze zrozumialem co napisales bo troche zakreciles temat .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marwooj 13.05.2008 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Samo powietrze miało by być brane przez ścianę, a spaliny do komina ponad dach, to chciałem napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 13.05.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Samo powietrze miało by być brane przez ścianę, a spaliny do komina ponad dach, to chciałem napisać po co ci taka kombinacja ? jedno i drugie robi sie przez sciane .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marwooj 13.05.2008 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Ja bym chciał właśnie oba przez dach, ale specjalista powiedział ze komin się nie nadaje i "powietrze będzie zasysało spaliny", też mi się to dziwne wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 13.05.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 to jednak go zmien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts