Filo 11.05.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Witam, Mieszaniec posokowca bawarskiego. Przybył do nas na początku maja'2008 porzucony lub zagubiony w pobliskim lesie. Przybył, poznał nasze dzieci i został. Niestety nasz stary pies go nie akceptuje podobnie jak w przypadku każdego innego psa. Mimo naszych usilnych prób psy nie są wstanie wspólnie żyć i ciągle dochodzi do zwarć, w wyniku których może któremuś z nich zdarzyć się poważna krzywda. W stosunku do nas, dzieci i naszej suczki pies jest spokojny, Pies ma radosne i spokojne usposobienie. Właściwie nie reaguje na dalsze otoczenie: samochody, rowery czy ludzi na drodze, sarny wychodzące na łąkę też go nie irytowały. Polubiliśmy go i gdyby nie awersja naszego dotychczasowego psa to na pewno zostałby razem z nami. Proszę o pomoc w znalezieniu domu dla psa. Piesek w nowym domu lub na budowie w ciepłej budzie to może być dobry początek dla psa i opiekunów. Zdjęcia pieska:http://picasaweb.google.pl/JNPicasa/Lucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 12.05.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 To jeszcze za krótki okres czasu, może dojdą jednak do porozumienia? Mój pies przez rok nie akceptował nowej domowniczki mimo, iż była to suka, teraz ok. Ona obecnie nie tolerowała przez pewien czas następnej nowej lokatorki. Teraz niby bawią się razem i spędzają czas, jednak gdy chodzi o pieszczoty, straszne zazdrośnice!! Ciągle dochodzi do ostrych starć, trzeba miziać po równo ! Myślę, że powinniście jeszcze poczekać, oczywiście zależy ile macie cierpliwości i ochoty by się tym zająć? Czasu pewnie też . Swoją drogą piesio śliczności . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 12.05.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 daj psom szansę na początku izoluj i dawaj okazję do spotkań na neutralnym terenie miałam ten sam problem http://forum.muratordom.pl/jak-pogodzic-dwa-psy,t118016.htm?highlight=pogodzić%20dwa%20psy powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts