agnieszkakusi 12.05.2008 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Jak zlikwidować osy, które wchodzą pod podbitkę i chyba zakładają gniazdo? Jest coś, co je odstrasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 12.05.2008 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Poczekać do zimnego, lub mglistego wieczora, kiedy opadnie im ochota do latania a rosa zmoczy skrzydełka, wziąć drabinę i:1. wpuścić w otwór strumień środka owadobójczego w aerozolu;2. szybko zapiankować otwór i przestrzeń w podbitce. Uwaga! Wszystko trzeba robić w kompletnej odzieży, czapce i butach (ale nie wysokich). Nawet oszołomione osy, gdy gdzieś wpadną w zakamarek odzieży, lub spadną na ziemię, mogą dotkliwie pokąsać, gdy się je nadepnie. Inna wersja to zgłosić straży pożarnej i posłuchać co odpopwiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.05.2008 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 zamówiłam na allegro taki spray. Mam nadzieję, że cos pomoże. Zaraz zadzwonię do strażaków, może podjadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 12.05.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 W zeszłym roku miałam problem z osami przy tarasie. W castoramie kupiłam proszek "abc osy", posypałam, szybko uciekłam a przy kolejnej wizycie na działce os ani śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.05.2008 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 no tak. Tyle, że ten płyn jest wabiący. Ne zleci mi się cały rój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 05.08.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 a ja mam osy w warstwie styropianu (w ociepleniu) lub niestety głębiej (za kartongipsem w sypialni). Boję się że nawet jak je wytruję to zaczną śmierdzieć (bo jak już zdechną to śmierdzą niemiłosiernie). Może pomysł z odkurzaczem by poskutkował ale wlot mają na wys 5 metrów nad ziemią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts