bodal 12.05.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Mam dylemat gdzie umieścić aparaturę do DGP, czy można umieścić ją na poddaszu przy piętrowym domu, czy da radę pociągnąć powietrze i rozprowadzić po parterze i piętrze, czy może lepiej umieścić ją gdzieś nad kominkiem w zabudowie i stamtąd rozprowadzić kanałami do pomieszczeń na piętrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.05.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Co rozumiesz poprzez piętrowy budowynek? Czy jest to standardowo: parter, poddasze/piętro, stryszek? czy może parter, piętro, poddasze, stryszek? Jeżeli wersja 1 to można spokojnie umieścić aparaturę na stryszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodal 12.05.2008 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 jest to standardowo parter, piętro i poddasze nieużytkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.05.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 jest to standardowo parter, piętro i poddasze nieużytkowe To możesz umieścić aparaturę na tym poddaszu nieużytkowym - wtedy wszystkie pokoje na piętrze będą zasilane ciepłym powietrzem z sufitu. Jednak jeżeli jesteś jeszcze przed stropem, to możesz puścić rury w stropie i wtedy zasilisz i parter (wyloty w suficie) i piętro (wylotu w podłodze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 18.05.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 W stropie nie puścisz rur DGP, chyba że mowa jest o stropie podwieszanym, a jeśli mowa o stropie betonowym, to puścisz, ale tylko teoretycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 18.05.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 mam podobny problem niestety. Gonienie z rurami na strych i dopiero tam ich rozprowadzenie nie bardzo mi przypadło do gustu, ale narazie nikt mi nic innego nie zaproponował.a ja to jest z turbiną ? mocno hałasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 19.05.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 WitamJa mam rozprowadzenie pod skosami na poddaszu, turbina obudowana płytami k-g i wełną. Wszystko w pomieszczeniu typu schowek. Nie ma styczności ze ścianami pokoi więc hałas dla nas do przyjęcia. Zajrzyj do dziennika świerszcza - z tego co pamiętam miał on turbinę schowaną w kominie też na poziomie poddasza użytkowego. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 19.05.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 26.08.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 cześć mam pytanie, Pezet napisał, że "W stropie nie puścisz rur DGP, chyba że mowa jest o stropie podwieszanym, a jeśli mowa o stropie betonowym, to puścisz, ale tylko teoretycznie. ". Czy moze ktos rozwinąc ten temat. Jestem przed stropem i wołałabym unuknąc kucia. Dom parterowy z poddaszem uzytkowym. http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/retro/ strop teriva. pozdrawiam gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 15.11.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 W terrivie są żebra rozdzielcze co 6-7 pustaków, w związku z tym pustaki są zadeklowane, czyli zatkane. Ergo nie ma przelotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts