JustynaZ 12.05.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 cześć, czy to prawda, że parkiet merbau powinien leżeć 1 m-c od położenia do cyklinowania/lakierowania?tak nam powiedział parkieciarz, aprkiet pochodzi z Galerii Parkietu z Wawy i kładzie nam ich ekipawilgotoność jest ok, sprawdzana, wilgotność powietrza w domlu, ściany i podgłogi ładnie wysuszoneczy u Was też leżał aż miesiąc?co się stanie jeśli zdecydujemy to przyśpieszyć?bo prawdę mówiąc, zależy nam na czasie i to bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavlo09 12.05.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 U mnie tez fachowcy co bedą niedługo zakładać parkiet jesionowy powiedzieli ze cyklinowac beda dopiero po 3 tygodniach od załozenia parkietu takze nie wiem czy wczesniej mozna cyklinowac ale jezeli trzeba czekac to cos w tym musi bycPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelumpolelum 12.05.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Witam , ja również mam położony parkiet merbau, panowie skończyli układać 30 kwietnia i niestety też kazali czekać na cyklinowanie i lakierowanie miesiąc...trzeba uzbroić się w cierpliwość, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 12.05.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 U mnie tak samo ,cyklinowanie parkietu grubo po 4 tygodniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 12.05.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Stabilizacja drewna niestety tyle trwa minimum 21 dni..chociaż są tzw szybkie systemy to nie polecam jeśli masz cos użytkować całe życie i chcesz być z tej posadzki zadowolony/a to zalecam cierpliwość i czekanie skoro wszystko mierzą id to widać że wiedzą co robią gdyby nie musieli i nie chcieli toby nie czekali tylko zarobili pieniążki i śmigali do następnej pracy..ale wiedzą że to ma krótkie nóżki...zaufaj parkieciarzom..Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 12.05.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 cześć, czy to prawda, że parkiet merbau powinien leżeć 1 m-c od położenia do cyklinowania/lakierowania? tak nam powiedział parkieciarz, aprkiet pochodzi z Galerii Parkietu z Wawy i kładzie nam ich ekipa wilgotoność jest ok, sprawdzana, wilgotność powietrza w domlu, ściany i podgłogi ładnie wysuszone czy u Was też leżał aż miesiąc? co się stanie jeśli zdecydujemy to przyśpieszyć? bo prawdę mówiąc, zależy nam na czasie i to bardzo! Masz wyniki pomiarów wilgotności: podłoża - w dwóch miejscach powyżej 50m2, drewna - większej ilości deszczułek np 10-15 sztuk. Czy to jest merbau lity czy warstwowy (panel). Jaka wilgotność pomieszczenia i temperatura. Na jaki klej był klejony. Na ogół takie czekanie jest niewskazane jeżeli wyniki pomiarów są wzorcowe. Pewnie zostawili tobie kopię protokołu pomiarów. _______________________________________________ vanitas vanitatum et omnia vanitas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts