Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ściana kolankowa - 59 cm

Recommended Posts

U siebie mam ściankę kolankową 100 cm, dodane zbrojenia pionowe. Wieńce i pionowe zbrojenia zalane B20 z gruszki. Gdyby krokwie nie zostały solidnie przedłużone, wyglądałoby to fatalnie z zewnątrz. A tak - krokwie wydłuyżyłem, proporcje budynku zostały zachowane. W środku robi się zdecydowanie więcej miejsca.

wypadałoby dodać o ile podniosłeś ściankę kolankową, bo to że masz 100cm nie świadczy że nie tak miałeś w projekcie

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wystarczy przed rozpoczęciem budowy odwiedzić...

Efilo, to jest oczywiste, wszyscy tak robią, jak również czytają forum, gazety, inne portale budowlane, rozmawiają z innymi i radzą się u specjalistów. Ale nic to nie zmienia, bo jak przychodzi do decydowania, to nie ogarniesz wszystkiego. Dlatego zmieniajmy, poprawiajmy, przestawiajmy, zakłócajmy proporcje, irytujmy sąsiadów, bo tak naprawdę tym co najbardziej szpeci okolicę są... brzydcy ludzie. :D Powinni być projektowani zgodnie z proporcjami, a jak kto nie spełnia kryteriów, to go na Księżyc. I głupich tak samo. I wściekłych, złośliwych. Na marginesie, ja ścianki kolankowej nie podnosiłem, bo mam w projekcie taką, jak chciałem. 89 cm. Ale parter podwyższyłem o jeden pustak.

Alem się otworzył, jak konserwa... :o