Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Budowy - JaMaDa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no ładnie ładnie:) u mnie też strop zalany, teraz ciągną mury poddasza, kominy, szalują wieniec.

Taa wątpliwości i pytania...kasa ucieka... najważniejszy stan surowy...zrobić porządnie i tak jak się wymarzyło. Wychodzę z założenia, że "wykańczać" można się długo, nawet jeśli przez całe życie to zawsze na swoim:)

Powodzenia i pozdrawiam;]

... dzięki, nam się też podobają, szczególnie w połączeniu z kominem... tylko ten salon - jest dla nich za mały, taki jakiś nieproporcjonalny... Ale może to wina szalunku, więc z niecierpliwością czekam na ich zdjęcie.

INEZ2007

... widzę, ze Wasze schody też są "kręcone"... a przynajmniej w projekcie, bo nie widziałem żadnych fotek, na których by były. hmmm :oops: widzę pręty, więc wnioskuję, ze będą zalewane później ...

Monis

... rzeczywiście ta ścianka jest niepotrzebna i chyba lepiej wyglądać będą schody bez niej... i będzie łatwiej wnieść meble na poddasze :D

Pozdrawiam

Jacek

Romek163

... też uważam, ze stan surowy to podstawa... bo później trudno w nim coś zmienić, poprawić, a jeżeli już, to wiąże się to z dużymi kosztami... ale z pustego to i Salomon nie naleje :roll: ... a co do "wykańczania" się, może przyjdą lepsze - tłuściejsze czasy i nie będzie to żaden problem 8) ... plan jest prosty: przede wszystkim rozliczyć się z bankiem, ale tak, żeby na tym stan surowy nie ucierpiał... a potem - zobaczymy...

... no to jeszcze kilka dni i nas dogonisz... u nas, w połowie czerwca wchodzi ekipa od dachu - dziennik jest trochę opóźniony :oops: , ale pomału nadrabiam zaległości :roll:

Pozdrawiam

Jacek

o widzę pierwsze nieporozumienia...u mnie to samo...każdego dnia jeżdżenie mierzenie, sprawdzanie zgodności z projektem. Najlepszy motyw gdy okna na elewacji frontowej, które są rozmieszczone symetrycznie znajdowały się w przeróżnych odległościach. Telefon i pytanie o co chodzi? Na co wykonawca...tak wyszło... następne cyrki na piętrze...odległość w projekcie między oknami na elewacji bocznej 2 metry, wykonawca z bliżej nieznanych przyczyn zrobił 1 metr... jak się zorientujesz tego samego dnia to wiadomo, że poprawią.... Trzeba ich pilnować na każdym kroku...budują jakbym projektu nigdy na oczy nie widzieli... ehh;/

Aż się nie moge doczekać co będzie dalej. Bo cały czas wpisy z lekkim opóźnieniem. Uchyl rąbka tajemnicy i napisz- macie już więźbę? :roll:

... zostało mi do opisania tylko kilka zaległych dni. Więźba zacznie się stawiać po 18 maja, jak się nic nie zmieni :wink:

Pozdrawiam

Jacek

Romek163

... to nie są pierwsze wpadki... Podczas robieni stanu zero i murowania ścian parteru, tak do nadproży, byłem na budowie praktycznie non stop, więc na bieżąco ich sprawdzałem i poprawiałem. Może dlatego obyło się bez przestawiania ścian :D . Zresztą szef ekipy jak miał jakieś wątpliwości, to pytał się czy na pewno tak ma być, czy coś zmieniamy itp... tylko ten łuk :evil: , jak sobie przypomnę..... :evil: . Udany początek uśpił trochę moją czujność, ale od tego momentu sprawdzam wszystko dwa razy 8) ...

... kiedy zamieścisz swój dziennik?

pozdrawiam

Jacek

z różnych przyczyn założenie własnego dziennika muszę odłożyć co najmniej do ukończenia stanu surowego zamkniętego:)

Ale bardzo chętnie podzielę się najświeższymi fotkami:

http://img370.imageshack.us/img370/1374/dsc00408ah2.jpg

http://img511.imageshack.us/img511/1561/dsc00409bd1.jpg

u nas kończą ściany poddasza, mają zaczynać tworzenie i zalewanie konstrukcji betonowej pod dach.

Pozdrawiam:)

Hej!

U mnie prawdopodobnie będzie dachówka celtycka Braas. Brązowa oczywiście :) Hmm... Podwójne S kasztanowe? Też musze gdzies poszukac i zobaczyc jak wygląda. A w Jabłonnie tez sprawdzaliście, może tam gdzieś jest?

Już jest.. np na zegrzyńskiej... oglądaliśmy je z każdej strony i nawet jedną zabraliśmy - przyda się przy wyborze klinkieru na komin...