INEZ2007 28.05.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Ach te schody! mniam mniam! Monis Twoje też są bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 28.05.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 e tam ładne. Ta gruba ściana pomiędzy mnie dobija. Ale ją utniemy i może będzie jakoś w rezultacie wyglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romek163 29.05.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 no ładnie ładnie:) u mnie też strop zalany, teraz ciągną mury poddasza, kominy, szalują wieniec. Taa wątpliwości i pytania...kasa ucieka... najważniejszy stan surowy...zrobić porządnie i tak jak się wymarzyło. Wychodzę z założenia, że "wykańczać" można się długo, nawet jeśli przez całe życie to zawsze na swoim:)Powodzenia i pozdrawiam;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMaDa 29.05.2008 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 ... dzięki, nam się też podobają, szczególnie w połączeniu z kominem... tylko ten salon - jest dla nich za mały, taki jakiś nieproporcjonalny... Ale może to wina szalunku, więc z niecierpliwością czekam na ich zdjęcie. INEZ2007 ... widzę, ze Wasze schody też są "kręcone"... a przynajmniej w projekcie, bo nie widziałem żadnych fotek, na których by były. hmmm widzę pręty, więc wnioskuję, ze będą zalewane później ... Monis ... rzeczywiście ta ścianka jest niepotrzebna i chyba lepiej wyglądać będą schody bez niej... i będzie łatwiej wnieść meble na poddasze Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMaDa 29.05.2008 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Romek163 ... też uważam, ze stan surowy to podstawa... bo później trudno w nim coś zmienić, poprawić, a jeżeli już, to wiąże się to z dużymi kosztami... ale z pustego to i Salomon nie naleje ... a co do "wykańczania" się, może przyjdą lepsze - tłuściejsze czasy i nie będzie to żaden problem ... plan jest prosty: przede wszystkim rozliczyć się z bankiem, ale tak, żeby na tym stan surowy nie ucierpiał... a potem - zobaczymy... ... no to jeszcze kilka dni i nas dogonisz... u nas, w połowie czerwca wchodzi ekipa od dachu - dziennik jest trochę opóźniony , ale pomału nadrabiam zaległości Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 04.06.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Aż się nie moge doczekać co będzie dalej. Bo cały czas wpisy z lekkim opóźnieniem. Uchyl rąbka tajemnicy i napisz- macie już więźbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romek163 04.06.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 o widzę pierwsze nieporozumienia...u mnie to samo...każdego dnia jeżdżenie mierzenie, sprawdzanie zgodności z projektem. Najlepszy motyw gdy okna na elewacji frontowej, które są rozmieszczone symetrycznie znajdowały się w przeróżnych odległościach. Telefon i pytanie o co chodzi? Na co wykonawca...tak wyszło... następne cyrki na piętrze...odległość w projekcie między oknami na elewacji bocznej 2 metry, wykonawca z bliżej nieznanych przyczyn zrobił 1 metr... jak się zorientujesz tego samego dnia to wiadomo, że poprawią.... Trzeba ich pilnować na każdym kroku...budują jakbym projektu nigdy na oczy nie widzieli... ehh;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMaDa 05.06.2008 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Aż się nie moge doczekać co będzie dalej. Bo cały czas wpisy z lekkim opóźnieniem. Uchyl rąbka tajemnicy i napisz- macie już więźbę? ... zostało mi do opisania tylko kilka zaległych dni. Więźba zacznie się stawiać po 18 maja, jak się nic nie zmieni Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMaDa 05.06.2008 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Romek163 ... to nie są pierwsze wpadki... Podczas robieni stanu zero i murowania ścian parteru, tak do nadproży, byłem na budowie praktycznie non stop, więc na bieżąco ich sprawdzałem i poprawiałem. Może dlatego obyło się bez przestawiania ścian . Zresztą szef ekipy jak miał jakieś wątpliwości, to pytał się czy na pewno tak ma być, czy coś zmieniamy itp... tylko ten łuk , jak sobie przypomnę..... . Udany początek uśpił trochę moją czujność, ale od tego momentu sprawdzam wszystko dwa razy ... ... kiedy zamieścisz swój dziennik? pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romek163 06.06.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 z różnych przyczyn założenie własnego dziennika muszę odłożyć co najmniej do ukończenia stanu surowego zamkniętego:)Ale bardzo chętnie podzielę się najświeższymi fotkami: http://img370.imageshack.us/img370/1374/dsc00408ah2.jpg http://img511.imageshack.us/img511/1561/dsc00409bd1.jpg u nas kończą ściany poddasza, mają zaczynać tworzenie i zalewanie konstrukcji betonowej pod dach.Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMaDa 06.06.2008 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Romek163 ... ale olbrzym ... przynajmniej na tych zdjęciach . pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 06.06.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 ... zostało mi do opisania tylko kilka zaległych dni. Więźba zacznie się stawiać po 18 maja, jak się nic nie zmieni Pozdrawiam Jacek hmm a nie 18 czerwca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMaDa 09.06.2008 04:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 tak właśnie... po 18 czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 10.06.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Ale Wam dobrze z tym prądem... My jeszcze nie mamy przyłącza. Nie ma nawet rozpisanego przetargu. Jak tak dalej pójdzie to gwiadkę spędzę albo w domu bez światła albo w mieszkaniu z teściami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 10.06.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Hej! U mnie prawdopodobnie będzie dachówka celtycka Braas. Brązowa oczywiście Hmm... Podwójne S kasztanowe? Też musze gdzies poszukac i zobaczyc jak wygląda. A w Jabłonnie tez sprawdzaliście, może tam gdzieś jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romek163 10.06.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 u mnie prą na szczęście udało się założyć jeszcze przed rozpoczęciem budowy, niedawno dostaliśmy pozwolenie na przyłącze wody... a trwało to uuuu...długo;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMaDa 11.06.2008 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Hej! U mnie prawdopodobnie będzie dachówka celtycka Braas. Brązowa oczywiście Hmm... Podwójne S kasztanowe? Też musze gdzies poszukac i zobaczyc jak wygląda. A w Jabłonnie tez sprawdzaliście, może tam gdzieś jest? Już jest.. np na zegrzyńskiej... oglądaliśmy je z każdej strony i nawet jedną zabraliśmy - przyda się przy wyborze klinkieru na komin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMaDa 11.06.2008 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Ale Wam dobrze z tym prądem... My jeszcze nie mamy przyłącza. Nie ma nawet rozpisanego przetargu. Jak tak dalej pójdzie to gwiadkę spędzę albo w domu bez światła albo w mieszkaniu z teściami... ciekawe, którą opcję wybierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 12.06.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Ale Wam dobrze z tym prądem... My jeszcze nie mamy przyłącza. Nie ma nawet rozpisanego przetargu. Jak tak dalej pójdzie to gwiadkę spędzę albo w domu bez światła albo w mieszkaniu z teściami... ciekawe, którą opcję wybierzesz hmm. pewnie materace na betonie ze świecami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 20.06.2008 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Witaj JaMaDa,ja właśnie zaczynam budować pod Krakowem domek metrażowo podobny do Twojego, więc z zainteresowaniem będę śledził Twoje postępy budowlane.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts