kret 12.05.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Chciałem zrobić wg "normalnej" kolejności czyli elektryka, rury wody użytkowej tynki, podłogówka i wylewki... jednak ze względu na wypadek umówiona wcześniej ekipa tynkarzy gipsowych nie może zacząć, inni mają termin dość odległy a czas nagli więc pomyślałem że dam oprócz taśmy dylatacyjnej 8mm jeszcze styropian 2cm przy ścianach i zrobię najpierw podłogówkę i wylewki, potem się nakryje szczelnie folią i niech tynkują... jest to dopuszczalne rozwiązanie ? ja nie widzę w tym nic złego ale może się mylę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 12.05.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Może być. Przy wcześniejszym wykonaniu jastrychu chodzi właśnie o to żeby wziąć poprawkę na dylatację i na "straszne brudzenie" tynkarzy. Poza tym nie ma przeciwskazań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 12.05.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Oczywiście, że można zacząć od wylewek. Numer z nakryciem podłogi folią to sobie odpuść, jeszcze tynkarz zęby sobie wybije a i wilgoć dłużej będzie w domu. Tynkarze mają sprzątać podłogi i tyle, porządni fachowcy zawsze tqak robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 12.05.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 U nas też były najpierw wylewki a potem tynki ale tynkował mój tatuś więc porządeczek był na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 12.05.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Niektórzy posypują wylewki piaskiem. Jest potem więcej zamiatania ale za to zaprawa która spada nie przywiera do podłogi. Przy gipsach jest to mniej uciążliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
To_masz 13.05.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 folie sobie daruj, będzie stało za dużo wody - niebezpiecznie dla tynkującychmożesz albo: jak już napisano wcześniej - sypnąć piachemalbo rozłożyć duuuużo tektury - spady z tynku gipsowego można doczyścić z podłogi, jest to jednak chmmm uciążliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rorvik 13.05.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 U nas sypali piachem i problem spadów praktycznie nie istniał. r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 13.05.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 U mnie zostawili lekki syf ale to jest chudziak jakby to było na wylewkach to łomatko!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 13.05.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Ja chyba tez bede zmuszony zrobic najpierw wylewki a potem tynki:(czyli zeby nie spieprzyc sprawy styro 2 cm dookola plus tasma dylatacyjna?o czyms jeszcze nalezy pamietac?wszystkie rady mile widzianepozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.05.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Inka, zadając to pytanie zdryfowałeś do tematu rzeka - wylewki. Jaka grubość styro pod wylewki?2 razy folia czy papa termozgrzewalna + folia? Te 2 cm styro ma zamarkować grubość tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 13.05.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Inka, zadając to pytanie zdryfowałeś do tematu rzeka - wylewki. Jaka grubość styro pod wylewki? 2 razy folia czy papa termozgrzewalna + folia? Te 2 cm styro ma zamarkować grubość tynku? hm temat rzeka:( nie dobrze... ja tak jak tworca watku raczej bede zmuszony zrobic wylewki przed tynkami i dlatego pytam sie jak to zrobic by nie spieprzyc a potem tynkarze mogli bez problemu zrobic tynki tak wiec ogrzewanie podlogowe wszedzie styro -10cm wylewka -8cm zostawione dwa cm na klej plytki raczej dwa razy folia hm te dwa cm wzialem od przedmowcy ale to chyba ma byc jako dylatacja.. czy jako laikowi cos podpowiecie jak to zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts