gega 12.05.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Witam , w projekcie mam - piasek- chudy beton 15 cm- folia PE- styropian 12 cm- szlichta 7- posadzka 2 -cm Górny poziom posadzki dokładnie licuje sie ze szczytem ściany fundamentowej. Wykonawca proponuje aby warstwę chudego betonu zlicowac ze szczytem ściany fundamentowej. Jakie sa tego plusy i minusy. ??? Twierdzi iz tak teraz wszyscy robią aby warstwa styropianu oraz szlichta nie była obniżona w stosunku do szczytu ściany fundamentowej./ ponoć lepiej ze wzgledów izolacyjnych/. Co o tym myslicie. ????Jak to jest u Was? Dodam iż podniosłem ze względu na warunki gruntowe ścianę fundamentową o 15 cm co odczułem po ilosci betonu a teraz jeszcze całość pochłonie duże ilości piasku jaki muszę wsypać aby chudy beton był na równi ze ściana fundamentowa. G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 12.05.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 nie wiem czy wszyscy tak robią , ale ja też tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krychlis 12.05.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 u mnie ściana fundamentowa będzie równa z górną warstwą chudego betonu i faktycznie z przyczyn izolacyjnych jest to o wiele lepsze rozwiązanie bo bez problemu łączysz sobie izolację poziomą ściany fundamentowej z izolacją poziomą posadzki – brak jakichkolwiek załamań i zagięć – łączysz je na tym samym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 12.05.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 U mnie fundamenty zalane betonem do stanu "zero", później styropian 2X5cm, na to wylewka 5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 12.05.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Witam , Wykonawca proponuje aby warstwę chudego betonu zlicowac ze szczytem ściany fundamentowej. Jakie sa tego plusy i minusy. ??? Twierdzi iz tak teraz wszyscy robią aby warstwa styropianu oraz szlichta nie była obniżona w stosunku do szczytu ściany fundamentowej./ ponoć lepiej ze wzgledów izolacyjnych/. G. Jak tak będę robił zresztą zgodnie z projektem. Brawa dla Twojego wykonawcy moje gamonie tego nie wiedziały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 13.05.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Fakt większość ludków tak robi ale musisz zwrócić uwagę na wszystkie nadproża i generalnie wysokość na parterze. Muszą wymurować odpowiednio wysoko. Druga i najważniejsza sprawa to obniżyć podłogę w garażu tak aby po końcowym wylaniu posadzek nie było problemu z wjazdem. Ja niestety niedopilnowałem i pierwsza warstwa bloczków Ytong (ciagnie wodę) musiała zostać zaizolowana i zasypana aby można było wjechać do garażu. Poprostu wjazd do garażu licuje Ci się kafelkami w środku a przecież wjazd masz z kostki i piasku i duże szansze ąe będzie tam woda.Pomyśl dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts