euro 12.05.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Zastanawiam sie i dumam czy jest mozliwe (a jest) i ile kosztuje ustrojstwo które postawione w ogradzie wyprodókuje prąd. Załorzenie: Elektrownia wiatrowa zasilająca pompe ciepła CO i CWU. czy da sie??za ile??i czy takie ustrojstwo nie zasłoni swoimi wymiarami połowy domu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rtoipb 14.05.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Elektrownia wiatrowa zasilająca pompe ciepła CO i CWU. czy da sie?? za ile?? i czy takie ustrojstwo nie zasłoni swoimi wymiarami połowy domu?? Co dla ciebie oznacza "pompa ciepła" i jaką ma moc? Jasne że się da Za ile? to zależy od mocy jaką potrzebujesz Czy nie zasłoni? zawsze można mieszkać w wiatraku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
euro 14.05.2008 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Pompa do domu pasywnego 150m2 czyli nie taka wielgachna z wymienikiem powietrznym Trudno mi tak dokładnie to okreslić, to wy tutaj jesteście specjalistamii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 14.05.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 1kW musisz w taką pompę wsadzić a to już jest potężny wiatrak ,łopata rzędu 3m. Raczej nie realne (w sensie nieopłacalne).Koszt wiatraka,prądnicy,montażu,ew. napraw i konserwacji...Chcę robić wiatrak ale raczej o pionowej osi obrotu i mocy góra 200W do ładowania akku,do ew. fontanny,do pompy CO, do oświetlenia nocnego.Ale raczej traktuję to jako hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 18.05.2008 03:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 euro, gdzieś ty gramatyki się uczył zgroza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
euro 18.05.2008 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 raczej gdzie sie nie uczyłem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 18.05.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 raczej gdzie sie nie uczyłem I mimo wszystko nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts