Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt APS112 pracownia ARCHI-PROJEKT

Recommended Posts

Ja mam podobny problem tyle że z parterowym. Ten projekt jest OK, ale...

- duże nasłonecznienie kuchni

- spiżarnia od płd-zachodu

Proponuję szukać dalej. Zobacz projekty Studia Atrium.

Pozdrawiam

chce zrobic przejscie z kuchni do salonu........ na wysokosci "rogu kuchennego" mam drzewa (swierk - da mi troche zacienienia w lato i zime i modrzew - dodatkowo w lato ;) .........spiżarnię....kasuję......to przezytek :) juz swoja zone przekonalem......

pozdrawiam

Dzieki za opinie.....moj pierwszy projekt to D33 Muratora (10,7x10,7) ....tez chcialem na poczatku 2 pokoje na dole extra......ale okazuje sie, ze dzialka jest w obszarze hłe hłe rezydencjalnym i garaz musi byc w bryle...także moj gabinet bedzie :)))) w garazu .........

zamierzam jeszcze zrezygnowac z ogrzewania gazowego na rzecz elektrycznego (naczytalem sie postów :) na forum) i cos zrobic z dachem...niepotrzebne mi sa balkony :)

PS. pan z archiprojektu...... - maja siedzibe przez droge z moim miejscem pracy :))) (prawie)...powiedzial mi, ze za bardzo nie ma wziecia...ten projekt cyt. : "ludzie buduja teraz wieksze domy" :))))

pozdrawiam

waldek

Oj nie robiłbym tego. Choćby nie wiem jakie cuda niektórzy wyprawiali z cyferkami, energia elektryczna jest najdroższa bo wysoko przetworzona.

Ja chcę budować parterowy więc też nie mam zamiłowania do balkonów a jesli chodzi o wypowiedź pana architekta to ja wolę wybudować dom mniejszy ale ukończyć go jeszcze w tym życiu w przeciwieństwie do tych których ambicja i chęć zaimponowania poniosła. Gdybym miał więcej forsy na pewno zbudowałbym coś większego ale z pewnością nie dworek

na 400 m2.

:))) wiem , ze nie jest tanio ale......gdy doloze instalacje ogrzewania kominkowego.....a elektrycznie..bede ogrzewal w nocy...2 razy tansza taryfa.....nie bede musial......tu powinienem wymienic ok 25 punktow za ogrzewaniem elektr.....i ......ta bomba na srodku ogrodka :))) ale chyba nie musze...

pozdrawiam

waldek

PS. dzis moje plany budowy oddalily sie makabrycznie.....okazalo sie , ze nie ma mi kto udzielic sluzebnosci drogowej.......pare ludzi (wspolwlascicieli) jest niestety juz w niebie i brak postepowan spadkowych)....ostatnia deska ratunku ...na okolo przez dwie dzialki....po porstu zalamka.....:(

Bardzo mi przykro ! Sam na własnej skórze przekonałem się już nie raz co znaczy współwłasność, ale głowa do góry; na pewno coś wymyślisz. :roll:

Jeśli chodzi o ogrzewanie to miałem raczej na myśli gaz ziemny. Jeżeli nie ma u Ciebie gazociągu to rzeczywiście bomby w ogródku też bym nie chciał. Pozdrawiam i trzymaj się.

Dzieki za slowa otuchy.....wczoraj walczylem w geodezji......hmmm....wymyslilem...sluzebnosc na okolo przez 2 dzialki, gdzie wlasciciele zyja :)))) i moga mi ją dać...nic to, ze jeden z nich mieszka w Bialymstoku...:))) (nota bene droge dojazdowa mam na dzialke..jest od 30 lat...tyle, ze jest to droga prywatna:))) )...to tak jedyne wyjscie...jak nie, to kupuje kałacha i ide na Urząd :)))

• 2 weeks później...
  • 8 months później...
  • 1 year później...