Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ciemne plany od wilgoci na parkiecie

podłoga

Recommended Posts

witam! mam problem. zrobily mi sie ciemne plamy na parkiecie od wilgoci. powiem jasno, mamy szczeniaka doga niemieckiego i wiadomo, ze sika czasami na podlogi. od tego i notorycznego zmywania na mokro deski zrobily sie wilgotne i wyszly ciemne plamy. mozna to jakos skutecznie usunac? czy czeka mnie wymiana parkietu?

witam! mam problem. zrobily mi sie ciemne plamy na parkiecie od wilgoci. powiem jasno, mamy szczeniaka doga niemieckiego i wiadomo, ze sika czasami na podlogi. od tego i notorycznego zmywania na mokro deski zrobily sie wilgotne i wyszly ciemne plamy. mozna to jakos skutecznie usunac? czy czeka mnie wymiana parkietu?

Witam

prosze o troche wiecej informacji czy jest to parkiet zaolejowany czy polakierowany.Niestety raczej trzeba bedzie wycyklinować podłoge i można spróbową wybielić kwasem szczawiowym(stosuje sie go o wybielania drzewa na jasno ).Nie gwaratuje ze bedzie efekt, trzeba też uwazac zeby znów nie zrobiła sie jasna plama.Ostatecznie mozna wymienic kilka tych klepek które zaczarniały.Bardzo wazne prosze nie zmywac na mokro parkietu drzewo bardzo tego nie lubi najlepiej czyścic prawie suchym mopem lekko wilgotnym. Lub Stosuje sie do mycia parkietu specjalne preparaty np. Bona Care Floor Uzywać lekko wilgotnego, dobrze wyciśniętego padu czyszczącego Bona Care i dokładnie przetrzyj powierzchnię mopem Bona Care.