mynia_pynia 14.05.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Buduje się równo rok, z małymi problemami, jestem dopiero na etapie układania dachówki. Planuje się wprowadzić w grudniu a jak nie wyjdzie to na następną wiosnę. Wszyscy się pytaja dlaczego budowa mi się tak wlecze, już mi się nie chce odpowiadać. W sumie tak konkretnie zaczełam dopiero w listopadzie, wcześniejsze prace można uznać za przygotowawcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 14.05.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 wprowadziliśmy się po trzynastu miesiącach. Nie jestem przesadny, bo mieszkałem w bloku nr 13 przez 19 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 14.05.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 będziemy budować na kredyt, więc każdy miesiąc to niepotrzebne straty. jakie straty? - bo chyba o czymś nie wiem... sam kredyt jest już stratą ale to chyba o coś innego biega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 14.05.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Zaczęłam budować we wrześniu 2007. Mam zamiar na początku października 2008 się wprowadzić. W tej chwili mam tynki i instalacje, za dwa tyg. wylewki. W lipcu zamierzam wpuścić ekipę wykończeniową i wyrobić się w 3 miesiące z wykończeniem domu...możliwe, że "omsknę się" o jakiś miesiąc, ale chyba nie więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 15.05.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 zaczęlismy na początku września 2007na dzień dzisiejszy mamy tynki wewnętrzne, i prawie skończone poddasze za tydzień wchodzi hydraulik, na początku czerwca wylewkimamy zamiar wprowadzić się we wrześniu zima nam sprzyjała budowaniu - choć murarz ociągał się baaardzoale od dachu wszystko idzie gładko i sprawniesama przyjemność tylko nad murarzemtrzeba było stać i popędzać - to nie było fajne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.05.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 zaczelismy 2 kwietnia 2007 wprowadzilismy sie w ostatnia sobote czyli jakies 13 miesiecy z w sumie 1 miesiecznym przestojem rok to jest rozsadna opcja system gospodarczy 1 majster + 1 pomocnik 3 poziomy (piwnica, parter i wysokie poddasze uzytkowe) wszystko razem ponad 200m lawy grucha, reszta recznie, posadzki maszynowo BK24, kominy cegla, tynk recznie CW + gladzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 15.05.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Plan z grubsza jest taki, że zaczynamy w wakacje, do zimy chcielibyśmy zamknąć, da się bezproblemowo - SSZ robi się w 3 mce tylko pamiętaj o tym by wcześniej zamówić okna drzwi i bramę garażową bo na zrobienie ich będziesz czekać parę tygodni...a wstawienie ich to 1 lub 2 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.05.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 będziemy budować na kredyt, więc każdy miesiąc to niepotrzebne straty. jakie straty? - bo chyba o czymś nie wiem... sam kredyt jest już stratą ale to chyba o coś innego biega Póki nie oddaliśmy domu, spłacaliśmy tylko odsetki. Utopione pieniądze. Im dłużej by to trwało, tym więcej odsetek byśmy spłacili, nie spłacając kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 16.05.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 albo jak się buduje na kredyt, a potem sprzedanym mieszkaniem kredyt się spłaca w sporej części;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 16.05.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Póki nie oddaliśmy domu, spłacaliśmy tylko odsetki. Utopione pieniądze. Im dłużej by to trwało, tym więcej odsetek byśmy spłacili, nie spłacając kredytu. To jakaś specjalna umowa? Ja jestem w połowie budowy (o odbiorze budynku nie ma mowy) i wydaję mi się że kapitał też się spłaca - nie same odsetki... BTW jaki to bank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 16.05.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Kiedyś było takie pojęcie "przerwa technologiczna" szkoda ze nie stosuje sie już tego w praktyce. A nieświadomy inwestor sie cieszy ze tydzień temu lali mu fundamenty a dzisiaj już leją strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 16.05.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 pokaż mi taką ekipę co da radę w tydzień... 3 tygodnie to być może dali by radę przygotować do zalania strop od lania ławy no i akurat tyle by wystarczyło dla tej ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 16.05.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witos - ile czasu twoim zdaniem z zachowaniem przerw technologicznych powinny powstawać mury domu z użytkowym poddaszem?u nas to trwał 5 miesięcy - chyba aż nadto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 17.05.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Póki nie oddaliśmy domu, spłacaliśmy tylko odsetki. Utopione pieniądze. Im dłużej by to trwało, tym więcej odsetek byśmy spłacili, nie spłacając kredytu. To jakaś specjalna umowa? Ja jestem w połowie budowy (o odbiorze budynku nie ma mowy) i wydaję mi się że kapitał też się spłaca - nie same odsetki... BTW jaki to bank? być może chodzi nie o oddanie domu, ale wypłątę całości kredytu... u mnie też do momentu wypłaty drugiej a zarazem ostatniej transzy spłacaliśmy same odsetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.05.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 My zaczęliśmy spłacać kredyt, gdy pani z banku stwierdziła, że dom stoi i nadaje się do zamieszkania. Do tego momentu spłacaliśmy odsetki. (ING) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts