Alice1003 13.05.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Sprawa wygląda tak.Mam ciąg mebli z blatem,na końcu tego ciągu stoi wysoka lodówka z elektronicznym panelem sterowania.Chciałabym na końcu blatu(więc przy lodówce)postawić mikrofalówkę.Gdzieś przeczytałam,że mikrofala wytwarza jakieś pole elektromagnetyczne(konkretnie jakiś magnetron),które może uszkodzić elektronikę w lodówce.Czy ktoś wie coś na ten temat?Zapomniałam dodać,że ten sprzęt jest niezabudowany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 14.05.2008 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 mikrofala ma obudowę, poza którą nic się nie wydostaje. Inaczej należy oddać ją do serwisu lub na złom. Większy wpływ na elektronikę mają wprowadzane odkształcenia napięcia zasilania, ale to akurat z odległością ma strasznie mało wspólnego.Nie widzę więc przeszkód dla planowanego ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 14.05.2008 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Miałem podobny układ przez kilka lat w mieszkaniu. Szkodliwego wpływu lodówki a mikrofalówkę i vice versa nie zaobserwowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 14.05.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 U mnie od jakiś 4-5 lat mikrofalówka stoi na lodówce - nic nie zauważyłam. Ale u mnie lodówka 12-letnia z pokrętłem temp. chłodzenia na monetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alice1003 14.05.2008 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Dziękuję za informację.Takie ustawienie jest dla mnie wygodniejsze,ale bałam się o lodówkę,gdyż była (dla mnie) droga.W ogóle żałuję,że kupiłam mikrofalę,to był zbędny wydatek,teraz jej przecież nie wyrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 14.05.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Dziękuję za informację.Takie ustawienie jest dla mnie wygodniejsze,ale bałam się o lodówkę,gdyż była (dla mnie) droga.W ogóle żałuję,że kupiłam mikrofalę,to był zbędny wydatek,teraz jej przecież nie wyrzucę nie wyobrażam sobie kuchni bez mikrofali, tyle, że ja mam ją już naście lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 14.05.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 mikrofala dobra jest, a co do promieniowania, to nie do końca jest tak, że nic się przez nią nie przedostaje Ale na elektronikę lodówki to nie będzie miało wpływu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts