Marbo 15.09.2003 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Jak prawidłowo powinno być wykonane takie połączenie?Wydawało mi się, że powinno być wykonane za pomocą jakiejś siatki/taśmy i zaszpoachlowane. Tymczasem wykonawcy twierdzą, że dopiero po nałożeniu gładzi na ściany powinno się te połączenia zaszpachlować akrylem (bez używania jakichkolwiek taśm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 15.09.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 i mają rację, szpachla mimo wszystko moze popękać a akryl jest elastyczny no i mozna go malować .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 15.09.2003 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Zasadniczo nie robi się sztywnych połączeń pomiedzy konstrukcją GK, a murem. Z doświadczenia wiem, że takie łączenia pracują i szpachla pęka. Musisz zostawić cienką spoinę (1-3mm) i wypełnić ją masą akrylową. Potem możesz to pomalować - nie będzie się odróżniać i połączenie będzie elastyczne. Akryl kupujesz w tubach do wyciskania. Jest tani i występuje w wielu kolorach. Pianka, akryl i silikon to podstawa wykończeniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 15.09.2003 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Dzięki. Teraz jestem pewna, że wykonawcy "nie wciskali mi kitu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts