Runner72 09.03.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Mam podobnym problem, gdyż wybudowałem w roku 2008 sobie ładny domek w stanie SSO. Od momentu zakupu działki i rozpoczęcia papierologi mijają 2 lata. Teraz chciałbym ten domek spieniężyć i kupić na drugim końcu Polski mieszkanie lub działkę. Mała zmiana planów życiowych. Mimo ogłoszeń brak sensownego zainteresowania? Kiepski czas, straszą kryzysem? Co dalej, inwestować dalej zrobić SSZ i ocieplać. Czekać na lepsze czasy, czy obniżać cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.03.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Mimo ogłoszeń brak sensownego zainteresowania? Kiepski czas, straszą kryzysem? Co dalej, inwestować dalej zrobić SSZ i ocieplać. Czekać na lepsze czasy, czy obniżać cenę?Taki czas. Banki mniej chętniej dają kredyty a mało kogo stać na kupno za gotówkę. Nawet jak ktoś ma mieszkanie i za nie chciał kupić domek, to ma problem, aby sprzedać mieszkanie. Co do zamiany SSO w SSZ są plusy i minusy: + SSZ bardziej wygląda na dom - wydaje się że tylko tynki wylewki i mieszkać - SSZ - wstawienie okien w danym kolorze albo białych może spowodować mniejsze zainteresowanie + SSO - mniejsza cena, każdy będzie mógł wstawić takie okna i bramę garażową jaką będzie chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Runner72 12.03.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Dzięki Trociu! Wystawiłem swój domek na sprzedaż w sieci biur nieruchomości. Jak będzie dobry klient to sprzedam. Z drugiej strony to szkoda oddawać komuś po niżej wartości, bo dom budowany dla siebie to cacko Nawiasem mówiąc, odwykłem trochę od naszej mentalności, ale jaki tupet mają ludzie w Polsce to jest po prostu zgroza!!! Parę osób oferowało zakup domu po cenie działki, nie były to osoby upośledzone, tylko cwaniacy szukający zysku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 23.03.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam , jak sprzedawać to sama działkę . Nigdy nie trafisz w gusta potencjalnych nabywców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 25.03.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Mam podobnym problem, gdyż wybudowałem w roku 2008 sobie ładny domek w stanie SSO. Od momentu zakupu działki i rozpoczęcia papierologi mijają 2 lata. Teraz chciałbym ten domek spieniężyć i kupić na drugim końcu Polski mieszkanie lub działkę. Mała zmiana planów życiowych. Mimo ogłoszeń brak sensownego zainteresowania? Kiepski czas, straszą kryzysem? Co dalej, inwestować dalej zrobić SSZ i ocieplać. Czekać na lepsze czasy, czy obniżać cenę? Zapytaj sie wszystkich ktorzy wczesniej w tym wątku wychwalali "jaki to swietny pomysl". A tak na poważnie to w mediach pisza, ze mamy kryzys ktorego wiekszosc nie potrafiła przewidziec. Po raz kolejny okazuje sie ze łatwo jest doradzac komus w wydawaniu nie swoich pieniedzy. Dom zabezpieczyc i czekac na lepsze czasy. Ocieplisz powiedzmy styro 12 cm to stracisz kupca w osobie ktora chciała dom ocieplac styro 20 cm grubosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.03.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Zapytaj sie wszystkich ktorzy wczesniej w tym wątku wychwalali "jaki to swietny pomysl". Tylko że wątek był poświęcony budowie typowo na sprzedaż, a tutaj mamy przypadek budowy dla siebie i konieczności sprzedaży. Gdyby nie opłacało się budować na sprzedaż, nie byłoby tylu developerów stawiających nawet mini osiedla. No i dodatkowo ten cały kryzys, który przyblokował możliwość brania kredytu przez potencjalnych kupców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts